Avort medicamentos - povestea mea

14-12-2018
ClaudiaB17
Nu este medic/terapeut
ClaudiaB17
Povestea mea a inceput frumos, cand la doar o saptamana dupa nunta, am aflat ca vom avea un bebe. A fost cel mai minunat "soc", intrucat am ramas insarcinata din prima luna de incercari, cum nu ne-am asteptat. La controlul de 6 saptamani, sarcina decurgea normal, fiind in evolutie; am vazut cum ii pompa inimioara si mi-au dat lacrimile de fericire. La urmatoarea vizita medicala insa, la 10 saptamani, visul nostru frumos s-a transformat in cel mai urat cosmar. Verdict - sarcina oprita din evolutie, la doar 6 saptamani si 6 zile. A fost un moment groaznic, cum greu poate fi explicat. Am simtit ca totul se petrece ca prin vis, ca nimic nu este real; aveam nevoie de o palma aspra peste fata sa ma trezeasca. Negare, tristete imensa, stare de soc..de ce eu?...
La recomandarea medicului, si dupa putina informare online, am decis sa recurg la avortul medicamentos. Am citit multe povesti, recomandari si sfaturi si am decis ca aceasta este, pentru mine, solutia cea mai buna. Asa ca, marti dimineata, am cumparat de la farmacie pachetul numit Medabon 160 ron (1 pastila orala de Mifepriston si 4 ovule de Misoprostol). La ora 11, marti dimineata, am luat pastila orala. Nu s-a petrecut nimic in acea zi, doar miercuri seara, in jur de ora 6-7, am inceput sa am usoare sangerari. Joi dimineata la 11 (dupa 48 de ore), am introdus si 2 din cele 4 ovule (!!dupa recomandarea medicului). Stiam ca vor urma dureri, insa nu mi-am putut inchipui ca vor fi atat de greu de suportat. Stiu ca asta nu este universal valabil pentru orice femeie care recurge la aceasta metoda, insa eu am trecut prin aprox. 2 ore de chinuri, in care am oftat, am suspinat, m-am intors in pat de pe o parte pe alta; am vomitat, am avut frisoane. Am luat o pastila de nurofen si una de ketonal la 11 dim, cand am introdus ovulele, apoi inca una de ketonal in jur de ora 1, cand au inceput durerile, insa acestea au ajutat foarte putin. Am fost in punctul de a suna la ambulanta, cand in sfarsit, in jur de ora 3 dupa amiaza, durerile s-au oprit ca prin minune. Nu va pot povesti ce sentiment de usurare a fost..Au inceput apoi sangerarile. Cam la o ora de la oprirea durerilor, am eliminat primele cheaguri. Unul din ele a fost foarte mare, aproape cat palma, urmat de altele precum si de sangerare destul de puternica, totul tinand aproximativ 5 ore. In jur de 8 seara am eliminat ultimele cheaguri iar sangerarea s-a diminuat semnificativ.
Astazi, vineri, a doua zi dupa avort, am fost la medic iar acesta mi-a confirmat ca totul s-a eliminat, nefiind necesar chiuretajul.
Este o experienta traumatizanta, atat fizic cat si psihic. Trebuie puse bine in balanta avantajele si dezavantajele acestei metode inainte de a lua o decizie. Personal, de as fi sa dau timpul inapoi, as alege aceeasi metoda, in ciuda durerilor. Insa, fetelor, ganditi-va bine, pentru ca nu este o procedura pe care oricine o poate suporta. Fiecare din noi reactionam diferit; recunosc, mi-a fost foarte teama, am avut chiar un atac de panica imediat ce am simtit primele contractii. Dar am avut marele noroc sa ii am langa mine pe sotul si mama mea, care mi-au fost de foarte mare ajutor.
Nu faceti pasul acesta singure, nu il faceti daca nu sunteti sigure ca este cea mai buna optiune pentru voi.
Indiferent de decizie, eu va doresc tot binele si sunt langa voi daca aveti nevoie de o informatie, un sfat, sau doar o imbratisare (claudiabalint17@gmail.com).
Multa sanatate si putere va doresc!
5 comentarii
0
02-03-2019, ora 17:07
Gabytza_37
Nu este medic/terapeut
Gabytza_37
Buna...deja m ai speriat...urmez luni aceeasi metoda...numai ca la mine se va intampla in spital pt ca am o cezariana acum 2 ani si exista pericol de ruptura uterina...deja de ieri am mici sangerari si elimin ceva lipicios transparent...poate se elimina singura si scap.. mentionez ca sunt in UK...sarcina 12 sapt momentan oprita in evolutie la 5 sapt si 6 zile
0
03-03-2019, ora 15:58
ClaudiaB17
Nu este medic/terapeut
ClaudiaB17
Gabytza_37,

Este normal sa fii speriata, pentru ca nu stii la ce sa te astepti. Este groaznic pentru orice femeie sa fie nevoita sa treaca prin asta. Dar vei fi bine. Faptul ca procedura va fi facuta in spital este si mai bine, intrucat vei fi supravegheata de doctori iar asta ar trebuie sa iti dea putina liniste si siguranta.
Chiar daca eu am avut dureri nu inseama neaparat ca la fel va fi si la tine, bineinteles ca difera de la caz la caz. Eu nu am eliminat nimic pana nu am luat acele ovule. Nu sunt doctor, insa faptul ca deja ai inceput sa sangerezi si sa ai scurgeri poate insemna ca sarcina a inceput sa se elimine de la sine. Eu am luat utrogestan pe toata perioada sarciniii, de aceea desi sarcina se oprise din evolutie de 1 luna, eu nu am avut de loc sangerari pana la avort.
Chiar daca se elimina sarcina de la sine si nu mai apuci sa faci avortul medicamentos, este foarte important ca imediat dupa ce simti ca s-a eliminat, a doua zi chiar, sa mergi la un control sa te asiguri ca nu a mai ramas nimic, altfel risti o infectie.
Iti tin pumnii, va fi bine, doar fii tare si vei trece cu bine si peste acest moment nefericit.
0
10-03-2019, ora 23:17
ioana1400
Nu este medic/terapeut
ioana1400
Buna! sunt o mamica disperata care a aflat de curand de frumoasa veste ca sunt in 7 saptamani.In saptamana 3 am baut 8 pastile de misoprostol pentru dureri de genunchi(recomandarea medicului) si acum sunt inspaimantata sa nu aiba copilul probleme.
Va rog, daca mai sunt cazuri similare, aveti cunostinte, AJUTOR! ( eu vreau sa pastrez copilul)
Multumesc din suflet!
0
11-03-2019, ora 10:27
ClaudiaB17
Nu este medic/terapeut
ClaudiaB17
Buna Ioana,
Nu sunt medic, din pacate nu iti pot spune cu siguranta daca acele pastile au vreun efect negativ asupra sarcinii tale. Tot ce stiu este ca, la foarte scurt timp dupa ce iei ovulele de misoprostol, provoaca contractii. Este foarte posibil sa nu iti fi afectat deloc sarcina. Insa cel mai bine este sa mergi la medicul tau ginecolog iar el iti va spune exact daca faptul ca ai luat aceste pastile poate avea un efect asupra fatului.
Felicitari si multa bafta iti doresc!
0
11-03-2019, ora 11:22
ioana1400
Nu este medic/terapeut
ioana1400
Multumesc frumos pentru timpul acordat!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: