Experienta cu Medabon 13.10.2023

13-10-2023
Stefana.
Nu este medic/terapeut
Stefana.
Buna, citind foarte multe pareri/intamplari despre acest medicament, am decis sa va spun si eu povestea mea pentru a se diminua panica cauzata de aceasta forma de avort.
Nu e relevant sa scriu aici motivele pentru care am ajuns sa folosesc acest medicament, asa ca o sa trec direct la subiect.
De retinut insa ca fiecare organism este diferit si se poate ca si corpul sa reactioneze diferit de la caz la caz.
Am fost nevoita sa intrerup o sarcina de 7 sapt si 3 zile.
Am luat prima pastila de Medabon in data de 11.10 la ora 19:00 in cabinetul ginecologului. Pot sa zic ca in ziua urmatoare am simtit usoare ameteli, dar nu m-au impiedicat foarte tare sa imi duc responsabilitatile din ziua respectiva. Nu am avut nicio sangerare, durere, etc.
Azi, in data de 13.10, am fost din nou la cabinetul medicului, la ora 12:00, unde mi s-au administrat pe cale vaginala cele 4 capsule. M-am dus direct acasa la recomandarea medicului. Mentionez ca inca de la inceput mi s-a explicat cam cum o sa decurga lucrurile, medicul a fost foarte comunicativ pe toata perioada procedurii si asta m-a facut sa ma simt in siguranta.
Avand 2 nasteri naturale ingrozitoare(fara vreo anestezie epidurala), aveam totusi temerile mele.
Ca sa imi treaca timpul, m-am apucat sa fac curatenie, sa impachetez rufe, sa spal, sa intind, etc.
In jurul orei 15:00 am inceput sa am frisoane si febra (37), dar am continuat sa ma ocup de treburile casnice.
La ora 15:30 am inceput sa am o durere de spate moderata (spun moderata pentru ca nu se compara cu cele de la nastere naturala) si am decis sa ma intind putin in pat pentru ca ma asteptam sa inceapa greul.
Deja eram destul de consumata psihic de ce urmeaza si speram sa pot sa dorm 1h macar, desi imi era teama. Nu am reusit sa adorm, probabil din cauza gandurilor, iar in jurul orei 16:30, intinsa fiind, am simtit ca incepe sa curga mai mult sange. M-am dus repede la baie si am eliminat un cheag mai mare, dupa care mi-au trecut instant frisoanele si senzatia de febra. Mentionez ca si acum, dupa 6h de la administrare mai am o usoara durere "menstruala" si sangerarile continua, dar din ce am discutat cu medicul, ce a fost rau a trecut. Mentionez ca sangerarile au inceput la o ora de la administrarea capsulelor si au fost si sunt inca destul de intense, insa acum nu mai am cheaguri.
Sunt convinsa ca procedura a reusit la cat sange am eliminat, insa o sa va tin la curent.
M-a costat 1000 lei toata procedura care include consult si ecografie, medicamente, administrarea lor si consult si ecografie la 14 zile dupa procedura.
Pot sa zic per total ca metoda a fost mai mult traumatizanta psihic si o recomand ca alternativa la chiuretajul vaginal oricand.
Sper sa nu ajungeti totusi la niciun fel de metoda si sa puteti duce sarcina la bun sfarsit!
Toate cele bune.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Avortul medicamentos prin instalarea de agenti abortivi
  • Avortul medicamentos prin reducerea selectiva
  • Avortul medicamentos acasă - ce trebuie să știi
  • Administrarea fără restricții a pilulei pentru avort Mifepriston, sigură și eficientă
  • Avortul medicamentos la domiciliu după 12 săptămâni: o opțiune sigură și eficientă
  •