yasmine interactioneaza cu unele fructe/ceaiuri?
Buna seara, am si eu o nelamurire am auzit ca unele fructe si ceaiuri interactioneaza cu yasmin, care ar fi acestea?
8 comentarii
Salut!
Si eu am luat yasmin si nu interactioneaza cu niciun fel de fruct. La capitolul ceaiuri nu ma pronunt, dar in principiu ar trebui sa scrie pe prospect.
Si eu am luat yasmin si nu interactioneaza cu niciun fel de fruct. La capitolul ceaiuri nu ma pronunt, dar in principiu ar trebui sa scrie pe prospect.
Există controversă dacă excesul de suc de grape-fruit poate interacţiona sau nu cu anticoncepţionalele. Până când cercetătorii vor cădea de acord, este înţelept să evitaţi excesul de suc de grape-fruit.
În privinţa ceaiurilor, singura grijă este să evitaţi ceaiurile care pot provoca diaree, aşa cum este ceaiul de cruşin. El intră în compoziţia unor formule de "ceai de slăbit", deşi denumirea de "ceai de deshidratat" ar fi mai corectă.
În privinţa ceaiurilor, singura grijă este să evitaţi ceaiurile care pot provoca diaree, aşa cum este ceaiul de cruşin. El intră în compoziţia unor formule de "ceai de slăbit", deşi denumirea de "ceai de deshidratat" ar fi mai corectă.
Multumsc de lamurire! Yasmin poate afecta in viitor o sarcina?
Majoritatea practicienilor consideră că anticoncepţionalele pot afecta numai sarcinile în curs, dar nu pe cele viitoare.
Pe de altă parte, există şi unele studii potrivit cărora există corelaţie între un istoric de folosire a anticoncepţionalelor şi următoarele probleme din timpul sarcinii: naştere prematură şi prematuritate fetală, scăderea greutăţii la naştere, avort spontan.
Pe de altă parte, există şi unele studii potrivit cărora există corelaţie între un istoric de folosire a anticoncepţionalelor şi următoarele probleme din timpul sarcinii: naştere prematură şi prematuritate fetală, scăderea greutăţii la naştere, avort spontan.
Am intrebat deoarece nu mai stiam ce sa cred caci cateva farmaciste de la care am cumparat yasmin-ul erau foarte convinse ca nu voi avea copii sanatosi daca mai continuu cu ele desi eu intentionez sa nu le mai administrez cu catva timp inainte de a avea o sarcina.
Scade efectul Yasminului daca folosesc "Tinctura de marar"?
Buna ziua,
de 6 luni iau Yasmin si ciclul menstrual imi venea a 2-3a zi dupa ce faceam pauza de 7 zile.
Luna aceasta insa, ciclul menstrual mi-a venit cu 7 zile inainte de a termina cele 21 comprimate.
Mai am 4 comprimate si termin blisterul.
Ce ar trebui sa fac? Sa fac pauza de 7 zile si sa incep un nou blister chiar daca nu am menstruatie dupa acele 7 zile sau sa fac pauza si sa astept urmatorul ciclu fara a lua timp de o luna pastile? adica sa astept menstruatia si sa incep numai atunci din prima zi un nou blister?
de 6 luni iau Yasmin si ciclul menstrual imi venea a 2-3a zi dupa ce faceam pauza de 7 zile.
Luna aceasta insa, ciclul menstrual mi-a venit cu 7 zile inainte de a termina cele 21 comprimate.
Mai am 4 comprimate si termin blisterul.
Ce ar trebui sa fac? Sa fac pauza de 7 zile si sa incep un nou blister chiar daca nu am menstruatie dupa acele 7 zile sau sa fac pauza si sa astept urmatorul ciclu fara a lua timp de o luna pastile? adica sa astept menstruatia si sa incep numai atunci din prima zi un nou blister?
Deocamdată, continuaţi să luaţi cele 4 pilule rămase până la terminarea foliei. Dacă sângerarea persistă în ziua în care luaţi ultima pilulă, atunci e preferabil să începeţi folie nouă fără să faceţi pauza obişnuită de 7 zile. Acest lucru se explică prin faptul că sunt mai mari şansele ca sângerarea să treneze dacă faceţi pauză decât dacă luaţi în continuare.
Ca regulă generală, întreruperile de câte o lună nu au niciun avantaj. Mai demult, se credea că unele reacţii adverse ale anticoncepţionalelor (mai ales sterilitatea) ar putea fi diminuate de aceste pauze, pe care chiar medicii le recomandau, dar studii ulterioare au arătat că nu au niciun rol benefic. Este ca şi când aţi întrerupe câte o lună fumatul, după care l-aţi relua: nu contează caracterul continuu sau discontinuu, ci tot ceea ce contează e expunerea totală la un factor de risc.
Ca regulă generală, întreruperile de câte o lună nu au niciun avantaj. Mai demult, se credea că unele reacţii adverse ale anticoncepţionalelor (mai ales sterilitatea) ar putea fi diminuate de aceste pauze, pe care chiar medicii le recomandau, dar studii ulterioare au arătat că nu au niciun rol benefic. Este ca şi când aţi întrerupe câte o lună fumatul, după care l-aţi relua: nu contează caracterul continuu sau discontinuu, ci tot ceea ce contează e expunerea totală la un factor de risc.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3din cauza yasminului v-ati ingrasat?
- 3lipsa menstra
- 3o scurgere rozalie si cateva firisoare de sange, sa fie din cauza stresului?
- 3de cand iau yasmin si de atunci nu mi se mai opreste ciclu
- 3in perioada de pauza sunt protejata in continuare?
- 3cum iau yasmin?
- 3Ovare micropolichistice si Yasmine
- 3anticonceptionale yasmin - mai devreme sau mai tarziu fata de ora stabilita
- 3anticonceptionale yasmine
- 7tromboza venoasa profunda, luna a doua de tratament. Am voie deja sa port tocuri?
- 6daca nu am luat o pilula in ultima saptamana
- 4anticonceptionale yasmin
- 4Un raspuns va rog mult!
- 3Yasmin si durerile menstruale
- 5este normal dupa ce am renuntat la Yasmine sa am o secretie maronie?
- 16Raspuns de la un medic urgent va rog!
- 7va rog, sa-mi raspunda cineva... Sunt riscuri mari sa fi ramas insarcinata?
- 6am luat doar 13 comprimate din blisterul de yasmin
- 2Anticonceptionale si risc de sarcina
Mai multe informații despre: yasmine