tromboza venoasa profunda, luna a doua de tratament. Am voie deja sa port tocuri?
Buna ziua,
ma numesc Viktoria, am 21 de ani si sunt din Cluj. Acum 2 luni am facut de la anticonceptionalele Yasmin o tromboza venoasa profunda iliofemurala stanga. Sunt la inceputul tratamentului cu Sintrom 1/4 tb pe zi (minus o zi a saptamanii) si Detralex 2 tb/zi. port ciorap medicinal doar pe perioada zilei. Doctorul mi-a spus ca nu am voie sa fac multe lucruri.. dar unele intrebari imi este sincer jena sa intreb, asa ca profit de aceasta cale sa aflu: am voie deja sa port tocuri? (repet ca sunt in luna a 2-a de tratament - mi s-a spus ca venele sunt desfundate) sau totusi inca nu?.. pot sa fac baie sau inca tot dus? si am voie sa fac sex? intreb pentru ca stiu ca intra in categoria de efort fizic mai ridicat.
Multumesc anticipat pt raspuns.
ma numesc Viktoria, am 21 de ani si sunt din Cluj. Acum 2 luni am facut de la anticonceptionalele Yasmin o tromboza venoasa profunda iliofemurala stanga. Sunt la inceputul tratamentului cu Sintrom 1/4 tb pe zi (minus o zi a saptamanii) si Detralex 2 tb/zi. port ciorap medicinal doar pe perioada zilei. Doctorul mi-a spus ca nu am voie sa fac multe lucruri.. dar unele intrebari imi este sincer jena sa intreb, asa ca profit de aceasta cale sa aflu: am voie deja sa port tocuri? (repet ca sunt in luna a 2-a de tratament - mi s-a spus ca venele sunt desfundate) sau totusi inca nu?.. pot sa fac baie sau inca tot dus? si am voie sa fac sex? intreb pentru ca stiu ca intra in categoria de efort fizic mai ridicat.
Multumesc anticipat pt raspuns.
7 comentarii
buna Victoria st Carmen si eu am patit acelasi lucru acum 6 luni. Fac tratament cu sintrom si vesel due si o sa iau toata viata. stai fara griji in legatura cu sexul ca poti sa faci. si cu baia normal ca poti sa faci yo am facut si in spital chiar doctorul m-ia zis sa fac.
In legatura cu ridicatul greutati asa e. Nu ridica prea mare greutate ca risti deplasarea cheagurilor de sange.
In legatura cu ridicatul greutati asa e. Nu ridica prea mare greutate ca risti deplasarea cheagurilor de sange.
fetelor imi pare bine ca v-ati facut bine. eu am aceeasi pb si stau la pat de o saptamana, nici la baie nu pot sa ajung fara ajutorul a 2 oameni... daca ati trecut prin asa cv poate imi spuneti si mie cat a tinut durerea, ce complicatii aveti acum si daca e posibila o recuperare integrala fara sechele sau toata viata o sa mi se umfle piciorul??? app si eu am luat yasmin :((( 2 luni.
buna Tatiana. eu am stat in spital 2 saptamani iar cand am plecat am stat la pat inca 2-3 saptamani.
Mi se umfla mana chiar si cand mergeam la toaleta. nu te speria.
dar ai grija ia pastilele cand trebuie. dar tu nu te duci la control la doctor?
yo ma duc din 3 in 3 saptamani poate chiar 2.
niciodata nu o sa se vindece pt ca asa ceva este ereditar daca intrerupi tratamentul o sa ti se umfle picioarele si o sa ajungi din nou in spital si nu iti doresti acest lucru.
Cat de durere o sa fie mereu. din cand in cand.
Mi se umfla mana chiar si cand mergeam la toaleta. nu te speria.
dar ai grija ia pastilele cand trebuie. dar tu nu te duci la control la doctor?
yo ma duc din 3 in 3 saptamani poate chiar 2.
niciodata nu o sa se vindece pt ca asa ceva este ereditar daca intrerupi tratamentul o sa ti se umfle picioarele si o sa ajungi din nou in spital si nu iti doresti acest lucru.
Cat de durere o sa fie mereu. din cand in cand.
buna Carmen. acum sunt un pic mai bien dar inca nu ma risc sa merg...medicuk a zis sa vin la el dupa 3 luni, dar cred ca o sa-i fac o vizita dupa 2 luni, in rest il sun in fiecare luna sa-mi dea schema pt Sintrom in dependenta de INR.
eu sper totusi sa fie mai bine daca imi iau si ciorapi compresivi, ca am mult de alergat fiind studenta.
medicul mi-a spus ca este din cauza anticonceptionalelor si ca o sa fac teste de sange, dar dupa un an, sa vada daca nu e ceva ereditar.
sa inteleg ca tu ai facut la mana?eu am la piciorul stang...
din cate am inteles exista o sansa sa se refaca circulatia venoasa in membru, evident ca nu o sa fie ca inainte, dar sa previn cat mai mult complicatiile sindromului posttrombotic...si sper sa nu am complicatiipt cand o sa vreau sa fiu mamica:((
sanatate multa iti doresc!!!
eu sper totusi sa fie mai bine daca imi iau si ciorapi compresivi, ca am mult de alergat fiind studenta.
medicul mi-a spus ca este din cauza anticonceptionalelor si ca o sa fac teste de sange, dar dupa un an, sa vada daca nu e ceva ereditar.
sa inteleg ca tu ai facut la mana?eu am la piciorul stang...
din cate am inteles exista o sansa sa se refaca circulatia venoasa in membru, evident ca nu o sa fie ca inainte, dar sa previn cat mai mult complicatiile sindromului posttrombotic...si sper sa nu am complicatiipt cand o sa vreau sa fiu mamica:((
sanatate multa iti doresc!!!
fetelor faceti un angio RMN si verificati daca nu aveti sindromul My Turner. Vorbiti cu doctorul vostru si verificati. TVP ul nu cred ca se face numai de la anticonceptionale. Acest sindrom este unul necunoscut in Romania si neverificat de medici. Sa aveti in vedere acest lucru. In general acest sindrom se regaseste la peste 20 % persoane in special femei. Practic este ceva congenital, o vena este compresata de o artera iar circuitul sanguin in zona respectiva este deficitar. Cumulat cu anticonceptionale si fumat ( ingrosarea sangelui) duce la TVP.
Neaparat vorbiti cu doctorul vostru.
Multa sanatate.
Neaparat vorbiti cu doctorul vostru.
Multa sanatate.
Buna. Am citit de sindromul turner si stiu sigur ca nu am asa ceva. dar sunteti cumva doctor de ati intrebat?
Eu am facut o analiza la sange si a iesit ca o am din nastrere e genetica. Analiza se numeste MTHFR se face in general la soferi daca ai avut un accident cu masina. mersi mult de sfat. O sa vb cu doctorul ca sa fiu sigura.
sincer acum nu ma mai sperie nimic prin ce am trecut in ultimul an.
Eu am facut o analiza la sange si a iesit ca o am din nastrere e genetica. Analiza se numeste MTHFR se face in general la soferi daca ai avut un accident cu masina. mersi mult de sfat. O sa vb cu doctorul ca sa fiu sigura.
sincer acum nu ma mai sperie nimic prin ce am trecut in ultimul an.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3lipsa menstra
- 4Poate ramane gravida daca ia anticonceptionale?
- 31Daca vreau sa schimb anticonceptionalele, trebuie sa fac pauza?
- 3in perioada de pauza sunt protejata in continuare?
- 23uitat pastila Yasmine
- 18yasmin si scaun moale. As dori raspunsul unui medic!
- 6anticonceptionalele yasmin - informatii
- 3anticonceptionale yasmine
- 18yaz
- 5este posibil sa raman insarcinata daca intrerup anticonceptionalele o zi?
- 5este normal dupa ce am renuntat la Yasmine sa am o secretie maronie?
- 8yasmine interactioneaza cu unele fructe/ceaiuri?
- 6Am nevoie urgenta de un sfat.Va rog... menstruatie doar o singura zi
- 8Anticonceptionale yasmin
- 6am luat doar 13 comprimate din blisterul de yasmin
- 2Nu-mi trece menstruatia schimbat anticonceptionale
- 0anticonceptionale yasmine
- 1anticonceptionale yasmine... cat de eficiente sunt?
- 1metode de contraceptie
Mai multe informații despre: Tromboza venoasa profunda yasmine
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: