yasmin si scaun moale. As dori raspunsul unui medic!
aseara 18 martie la ora 22 am luat pastiluta (yasmin). dimineata la ora 3:30 am avut un scaun foarte moale. apoi am mai avut unul la 8:00. mai sunt protejata? este nevoie de protectie suplimentara? ce sa fac?
18 comentarii
Esti protejata. Daca ai scaun la 30min- 2 ore dupa ce ai administrat pilula trebuie sa te ingrijorezi.
imi puteti explica ce legatura are scaunul cu anticonceptionalele?.
daca ai scaun moale la putin timp dupa ce ai luat pastiluta nu isi mai face efectul...o dai afara.
deci daca ai probleme cu digestia intr-o oarecare zi si ai scaun moale dupa ce ai luat pastila...asta inseamna ca nu mai esti protejata pana la urmatoarea pastila? :-?? ca si cand ai uitat sa o iei?
da, e ca si cum nu ai luat-o. dupa ce ai scaun moale trebuie sa iei alta pastiluta ca sa fi protejata. ca daca nu o iei, apoi trebuie sa te protejezi suplimentar 7 zile.
7 zile sau chiar pana termini folia...nu stiu sigur.
am inteles.nustiam de chestia asta pana acuma mai ales ca sunt incepatoare in anticonceptionale si vreau sa fie totul in regula.
Si daca el nu a ejaculat in mine are rost sa folosesc alta metoda de contraceptie in cazul in care se intampla dereglarea asta cu scaunul ?.
mai...nu prea are rost. dar cica e posibil sa ramai insarcinata si de la lichidul seminal, e posibil sa contina si acesta cativa spermatozoizi acolo :)).dar sansele de a ramane sunt foarte mici...noi am facut-o de fffffff multe ori fara sa ma protejez in vreun fel, deci fara anticoncept si fara prezervativ, si fara sa ejaculeze in mine si nu am ramas niciodata. deci eu zic ca nu are rost sa fol alte metode de contrac... dar ai grija ca daca ai probleme cu scaunul si nu iei alta pastila, deci sari o pastila, si ejaculeaza in tine s-ar putea sa nu fie bine...atunci trebuie sa te protejezi suplimentar. dar dupa cum ai vazut mai sus..asta se intampla daca ai scaunul moale la putin timp dupa ce ai luat pastila "Daca ai scaun la 30min- 2 ore dupa ce ai administrat pilula trebuie sa te ingrijorezi. "
In caz de se intampla sa ai scaun imediat dupa administrare, trebuie sa te protejezi suplimentar doar 7 zile.Daca va incomedeaza prezervativele puteti folosi ovule pharmatex, contracept M..sau foitele acelea chinezesti-nonoxinol pellicles si daca se mai mai combina si cu coitul intrerup...chiar ca nu avem de ce sa ne facem griji...!! Eu nu am intels exact ce a zis roxanik "dar ai grija ca daca ai probleme cu scaunul si nu iei alta pastila, deci sari o pastila, si ejaculeaza in tine s-ar putea sa nu fie bine...atunci trebuie sa te protejezi suplimentar" Ce pastila sa ia? Ca daca se inlocuieste cu una din folie..tot nu e bine..ca ramane fara una din cele 21 si atunci tot la protectie suplimentara se ajunge. Poti enentual sa mai ai o folie ptr cazuri speciale..iar pilula prierduta sa o inlocuiesti cu alta din alta folie..La asta te refereai roxanik, ca nu prea am intels prea bine:D mai stii alte iesiri din astfel de situatii??
dar.pilulele nu sunt absorbite in sange?...chiar nu am mai auzit k le poti elimina prin scaun moale...de ce nu scrie in prospect daca asa e?.
Pai avand un scaun moale...intestinul se curata repede si cam fortat ca a zic asa...si atunci pilula nu a stat indeajuns timp in intestin pentru a fi absorbita in sange...Nu stiu de ce nu scrie nimic in prospect, probabil cei care le fac nu au luat in calcul si posibilitatea asta, dar un medic cu siguranta stie si te pot informa...eu stiu de la medicul meu..
"Poti eventual sa mai ai o folie ptr cazuri speciale..iar pilula pierduta sa o inlocuiesti cu alta din alta folie.La asta te refereai roxanik, ca nu prea am intels prea bine:D" da la asta ma referam axenya. am uitat sa precizez ca trebuie inlocuita pastila cu alta din alta folie.
A, ok. Ma gandeam ca stii ceva depre o alta pilula care te poate salva, ms
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2m-am ingrasat sau e normal?
- 3nelamurire
- 2de 6 luni iau yasmin dar acestea imi dau stari de lesin
- 4pilula de contraceptie - am observat ca am una in plus
- 5menstruatie inainte de terminarea pilulelor
- 19Am uitat de iau pilula. Acum ce fac?
- 2Daca am intarziat 2 ore sa iau pastila in prima saptamana?
- 4dureri ingrozitoare de sani
- 5Contraceptive moderne
- 6Daca iau Karissa din prima zi de ciclu.. sunt protejata 100% inca din prima zi?
- 3Intarzierea pastilelor contraceptive.
- 9Cum trebuie sa iau anticonceptionalele?
- 5Criterii pentru anticonceptionale...
- 8intreruperea anticonceptionalelor
- 2anticonceptionale luate corect!
- 0Anticonceptionale pt prima data!
- 2marvelon 21 si antibioticele
- 2Scaun moale, dureri abdominale.
- 1In ultima vreme am probleme cu stomacul.
- 0Probleme scaun moale și senzatie neplăcută sub sani
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor yasmine scaunul moale
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: