yasmin si scaun moale. As dori raspunsul unui medic!

19-03-2009
roxanik88
Nu este medic/terapeut
roxanik88
aseara 18 martie la ora 22 am luat pastiluta (yasmin). dimineata la ora 3:30 am avut un scaun foarte moale. apoi am mai avut unul la 8:00. mai sunt protejata? este nevoie de protectie suplimentara? ce sa fac?
18 comentarii
0
19-03-2009, ora 08:49
axenya
Nu este medic/terapeut
axenya
Esti protejata. Daca ai scaun la 30min- 2 ore dupa ce ai administrat pilula trebuie sa te ingrijorezi.
0
19-03-2009, ora 13:19
roxanik88
Nu este medic/terapeut
roxanik88
multumesc mult
0
19-03-2009, ora 20:18
axenya
Nu este medic/terapeut
axenya
cu placere!
0
23-03-2009, ora 18:45
Eri
Nu este medic/terapeut
Eri
imi puteti explica ce legatura are scaunul cu anticonceptionalele?.
0
23-03-2009, ora 21:37
roxanik88
Nu este medic/terapeut
roxanik88
daca ai scaun moale la putin timp dupa ce ai luat pastiluta nu isi mai face efectul...o dai afara.
0
23-03-2009, ora 21:42
Eri
Nu este medic/terapeut
Eri
deci daca ai probleme cu digestia intr-o oarecare zi si ai scaun moale dupa ce ai luat pastila...asta inseamna ca nu mai esti protejata pana la urmatoarea pastila? :-?? ca si cand ai uitat sa o iei?
0
23-03-2009, ora 21:47
roxanik88
Nu este medic/terapeut
roxanik88
da, e ca si cum nu ai luat-o. dupa ce ai scaun moale trebuie sa iei alta pastiluta ca sa fi protejata. ca daca nu o iei, apoi trebuie sa te protejezi suplimentar 7 zile.
0
23-03-2009, ora 21:49
roxanik88
Nu este medic/terapeut
roxanik88
7 zile sau chiar pana termini folia...nu stiu sigur.
0
23-03-2009, ora 21:51
Eri
Nu este medic/terapeut
Eri
am inteles.nustiam de chestia asta pana acuma mai ales ca sunt incepatoare in anticonceptionale si vreau sa fie totul in regula.
0
23-03-2009, ora 21:57
Eri
Nu este medic/terapeut
Eri
Si daca el nu a ejaculat in mine are rost sa folosesc alta metoda de contraceptie in cazul in care se intampla dereglarea asta cu scaunul ?.
0
23-03-2009, ora 22:13
roxanik88
Nu este medic/terapeut
roxanik88
mai...nu prea are rost. dar cica e posibil sa ramai insarcinata si de la lichidul seminal, e posibil sa contina si acesta cativa spermatozoizi acolo :)).dar sansele de a ramane sunt foarte mici...noi am facut-o de fffffff multe ori fara sa ma protejez in vreun fel, deci fara anticoncept si fara prezervativ, si fara sa ejaculeze in mine si nu am ramas niciodata. deci eu zic ca nu are rost sa fol alte metode de contrac... dar ai grija ca daca ai probleme cu scaunul si nu iei alta pastila, deci sari o pastila, si ejaculeaza in tine s-ar putea sa nu fie bine...atunci trebuie sa te protejezi suplimentar. dar dupa cum ai vazut mai sus..asta se intampla daca ai scaunul moale la putin timp dupa ce ai luat pastila "Daca ai scaun la 30min- 2 ore dupa ce ai administrat pilula trebuie sa te ingrijorezi. "
0
24-03-2009, ora 09:55
axenya
Nu este medic/terapeut
axenya
In caz de se intampla sa ai scaun imediat dupa administrare, trebuie sa te protejezi suplimentar doar 7 zile.Daca va incomedeaza prezervativele puteti folosi ovule pharmatex, contracept M..sau foitele acelea chinezesti-nonoxinol pellicles si daca se mai mai combina si cu coitul intrerup...chiar ca nu avem de ce sa ne facem griji...!! Eu nu am intels exact ce a zis roxanik "dar ai grija ca daca ai probleme cu scaunul si nu iei alta pastila, deci sari o pastila, si ejaculeaza in tine s-ar putea sa nu fie bine...atunci trebuie sa te protejezi suplimentar" Ce pastila sa ia? Ca daca se inlocuieste cu una din folie..tot nu e bine..ca ramane fara una din cele 21 si atunci tot la protectie suplimentara se ajunge. Poti enentual sa mai ai o folie ptr cazuri speciale..iar pilula prierduta sa o inlocuiesti cu alta din alta folie..La asta te refereai roxanik, ca nu prea am intels prea bine:D mai stii alte iesiri din astfel de situatii??
0
24-03-2009, ora 14:26
Eri
Nu este medic/terapeut
Eri
dar.pilulele nu sunt absorbite in sange?...chiar nu am mai auzit k le poti elimina prin scaun moale...de ce nu scrie in prospect daca asa e?.
0
24-03-2009, ora 14:47
axenya
Nu este medic/terapeut
axenya
Pai avand un scaun moale...intestinul se curata repede si cam fortat ca a zic asa...si atunci pilula nu a stat indeajuns timp in intestin pentru a fi absorbita in sange...Nu stiu de ce nu scrie nimic in prospect, probabil cei care le fac nu au luat in calcul si posibilitatea asta, dar un medic cu siguranta stie si te pot informa...eu stiu de la medicul meu..
0
24-03-2009, ora 14:49
Eri
Nu este medic/terapeut
Eri
am inteles:P mersi:)
0
24-03-2009, ora 20:56
axenya
Nu este medic/terapeut
axenya
Cu placere
0
24-03-2009, ora 23:00
roxanik88
Nu este medic/terapeut
roxanik88
"Poti eventual sa mai ai o folie ptr cazuri speciale..iar pilula pierduta sa o inlocuiesti cu alta din alta folie.La asta te refereai roxanik, ca nu prea am intels prea bine:D" da la asta ma referam axenya. am uitat sa precizez ca trebuie inlocuita pastila cu alta din alta folie.
0
25-03-2009, ora 13:33
axenya
Nu este medic/terapeut
axenya
A, ok. Ma gandeam ca stii ceva depre o alta pilula care te poate salva, ms
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Contraceptivele hormonale cresc riscul de suicid?
  • Greșeli în utilizarea pilulelor anticoncepționale
  •