Sa ma internez ?

08-04-2022
~Robert~
Nu este medic/terapeut
~Robert~
Buna ziua! Ma numesc Robert si am 17 ani.Am 1, 82 cm si 63 kg. Va scriu pentru ca am nevoie de un sfat.Ma duc la psihiatru de 1 an si jumatate. Astazi am fost la doamna doctor si a spus ca vrea sa ma interneze pentru ca am ganduri de sinucidere foarte accentuate si ii este frica sa nu ma sinucid.Pe langa asta ma si automutilez ( ma tau pe maini de 4-5 ani).In prezent iau tratamentul urmator: rispen 0, 5 seara si alprazolam de 0, 25 jumatate de pastila dimineata, jumatate la pranza, si o pastila seara.Mentionez ca in perioada asta am incercat sa scadem doza dar au reaparut simptomele de depresie si anxietate si atunci am revenit la dozele initiale.Diagnosticul este de tulburari de comportament cu elemente depresive si tulburare de conduita.I-am spus ca nu vreau sa ma internez pana cand nu vorbesc si cu terapeuta mea la care am programare marti.Ce parere aveti? Ar trebui sa ma internez?
7 comentarii
1
08-04-2022, ora 14:07
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Dacă doamna doctor a spus că e bine să te internezi, ascultă-i sfatul, pentru că este spre binele tău. In spital poți fi monitorizat și se poate găsi cea mai bună soluție în funcție de cum reacționezi la tratament.
0
08-04-2022, ora 17:18
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Ai avut vreodata vreo tentativa de sinucidere?
Gandurile negre iti vin pentru ca iti e rau?
Antidepresiv nu ai in schema de tratament?
0
08-04-2022, ora 18:17
~Robert~
Nu este medic/terapeut
~Robert~
Tentativa de sinucidere nu am avut deocamdata.Gandurile de sinucidere le am de foarte mult timp dar acum sunt foarte accentuate si nu am antidepresiv in schema de tratament, doar ceea ce am spus mai sus.
0
08-04-2022, ora 19:46
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca crezi ca suporti internarea, mergi si fa o internare. Daca crezi ca ti-ar face mai rau, cere tratament acasa. Eu as mari numarul de sedinte la psiholog pana ar incepe sa functioneze tratamentul si m-as simti mai bine. Sa iti iei dozele zilnic si sa incerci sa eviti excitantele.
Ar fi bine totusi sa ai o internare.
1
08-04-2022, ora 20:11
~Robert~
Nu este medic/terapeut
~Robert~
Multumesc frumos pentru raspunsuri
0
09-04-2022, ora 00:08
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Cere trat acasa, nu stiu daca are rost sa te duci in spital, dar daca medicu a zis ca trebuie, du-te, terapeuta ta nu trebuie sa se bage in medicina ca ea nu a facut medicina, decizia o ia medicu si tu apoi.
Dar daca-ti da trat, sa-l iei ca la carte, sa nu cumva sa nu iei.
0
09-04-2022, ora 20:49
med.edu
Nu este medic/terapeut
med.edu
Internarea poate fi utilă dacă o iei ca o experiență din care vei învăța ceva. Dar dacă te aștepți să ieși "reparat", mă îndoiesc.

Numai tu poți înțelege ce se petrece cu tine. Mintea ta ești tu, nu e ceva separat de persoana ta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul