Sa ma internez ?
Buna ziua! Ma numesc Robert si am 17 ani.Am 1, 82 cm si 63 kg. Va scriu pentru ca am nevoie de un sfat.Ma duc la psihiatru de 1 an si jumatate. Astazi am fost la doamna doctor si a spus ca vrea sa ma interneze pentru ca am ganduri de sinucidere foarte accentuate si ii este frica sa nu ma sinucid.Pe langa asta ma si automutilez ( ma tau pe maini de 4-5 ani).In prezent iau tratamentul urmator: rispen 0, 5 seara si alprazolam de 0, 25 jumatate de pastila dimineata, jumatate la pranza, si o pastila seara.Mentionez ca in perioada asta am incercat sa scadem doza dar au reaparut simptomele de depresie si anxietate si atunci am revenit la dozele initiale.Diagnosticul este de tulburari de comportament cu elemente depresive si tulburare de conduita.I-am spus ca nu vreau sa ma internez pana cand nu vorbesc si cu terapeuta mea la care am programare marti.Ce parere aveti? Ar trebui sa ma internez?
7 comentarii
Dacă doamna doctor a spus că e bine să te internezi, ascultă-i sfatul, pentru că este spre binele tău. In spital poți fi monitorizat și se poate găsi cea mai bună soluție în funcție de cum reacționezi la tratament.
Ai avut vreodata vreo tentativa de sinucidere?
Gandurile negre iti vin pentru ca iti e rau?
Antidepresiv nu ai in schema de tratament?
Gandurile negre iti vin pentru ca iti e rau?
Antidepresiv nu ai in schema de tratament?
Tentativa de sinucidere nu am avut deocamdata.Gandurile de sinucidere le am de foarte mult timp dar acum sunt foarte accentuate si nu am antidepresiv in schema de tratament, doar ceea ce am spus mai sus.
Daca crezi ca suporti internarea, mergi si fa o internare. Daca crezi ca ti-ar face mai rau, cere tratament acasa. Eu as mari numarul de sedinte la psiholog pana ar incepe sa functioneze tratamentul si m-as simti mai bine. Sa iti iei dozele zilnic si sa incerci sa eviti excitantele.
Ar fi bine totusi sa ai o internare.
Ar fi bine totusi sa ai o internare.
Cere trat acasa, nu stiu daca are rost sa te duci in spital, dar daca medicu a zis ca trebuie, du-te, terapeuta ta nu trebuie sa se bage in medicina ca ea nu a facut medicina, decizia o ia medicu si tu apoi.
Dar daca-ti da trat, sa-l iei ca la carte, sa nu cumva sa nu iei.
Dar daca-ti da trat, sa-l iei ca la carte, sa nu cumva sa nu iei.
Internarea poate fi utilă dacă o iei ca o experiență din care vei învăța ceva. Dar dacă te aștepți să ieși "reparat", mă îndoiesc.
Numai tu poți înțelege ce se petrece cu tine. Mintea ta ești tu, nu e ceva separat de persoana ta.
Numai tu poți înțelege ce se petrece cu tine. Mintea ta ești tu, nu e ceva separat de persoana ta.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 45Ajutati-ma - Nu mai scap de ganduri de suicid
- 2Recomandare terapeut Brasov (pericol de suicid)
- 2Ganduri de sinucidere
- 2Mi-au revenit gândurile de suicid
- 4Fratele meu a avut o tentativa de suicid, iar acum refuza orice ajutor.
- 6Stare accentuată de rau
- 40Nu știu ce să mă fac sunt foarte disperat - numai pot scăpa de gândul că mă sinucid
- 6Ce as putea sa am - gânduri despre suicid pe care nu mi le pot scoate din cap
- 8Ce as putea sa am - am tot timpul o senzatie de frica ca o sa cedez si ma sinucid
- 2Psiholog sau psihiatru?
- 18Posibila schizofrenie
- 5Am gânduri de suicid si nu stiu cum sa scap de ele.
- 3Cum să reușesc să mă sinucid odată?
- 14Ati fost vreodata la Camera de garda Obregia?
Mai multe informații despre: riscul suicidar gandurile suicidare
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: