Ati fost vreodata la Camera de garda Obregia?
Sufar de multi ani de depresie severa si am ganduri de suicid, ati fost vreodata la camera de garda la Obregia? Ce imi face acolo, aveti idee? Ma interneaza? Si cat ma tine daca ma interneaza? Am fost odata mai demult si am dat peste o femeie medic care s-a purtat urat cu mine.
14 comentarii
Pai cam ce ar putea sa iti faca? Ori iti da niste droguri pe care in alte tari sunt obligati sa scrie mare pe ambalaj "atentie, creste rata de suicid" ori te interneaza si te tortureaza acolo pana zici ca nu mai ai ganduri dinastea. Daca mentionezi asa ceva acolo, logic ca te interneaza pe loc. E cam cel mai prost lucru pe care il poti spune altor oameni.
Nu am avut vreodata probleme de genul asta dar, daca as avea, sti unde m-as duce? M-as duce ori la mare, ori la munte, ori as sta linistit acasa. In nici un caz nu m-as duce intr-un centru de tortura (spial de psihiatrie), puscarie, lagar de concentrare sau alte locuri dinastea. Nici cand te simti bine nu te duci acolo, dar minte cand te simti prost. Orice puscarias isi poate face pedeapsa pe spital de psihiatrie in loc de puscarie si nimeni nu face asta. Orice om al strazii poate intra acolo cand vrea el sa manance gratis si tot nu o face nimeni.
Internarile in spital de psihiatrie nu reduc rata de suicid, o cresc. De 1 an s-a introdus in america un numar de telefon unic pentru sunat in caz de probleme cu suicidul. S-a constatat ca apelatul la acel numar creste rata de suicid din cauza ca omul este incarcerat impotriva vointei lui si traumatizat mai rau acolo.
Nu am avut vreodata probleme de genul asta dar, daca as avea, sti unde m-as duce? M-as duce ori la mare, ori la munte, ori as sta linistit acasa. In nici un caz nu m-as duce intr-un centru de tortura (spial de psihiatrie), puscarie, lagar de concentrare sau alte locuri dinastea. Nici cand te simti bine nu te duci acolo, dar minte cand te simti prost. Orice puscarias isi poate face pedeapsa pe spital de psihiatrie in loc de puscarie si nimeni nu face asta. Orice om al strazii poate intra acolo cand vrea el sa manance gratis si tot nu o face nimeni.
Internarile in spital de psihiatrie nu reduc rata de suicid, o cresc. De 1 an s-a introdus in america un numar de telefon unic pentru sunat in caz de probleme cu suicidul. S-a constatat ca apelatul la acel numar creste rata de suicid din cauza ca omul este incarcerat impotriva vointei lui si traumatizat mai rau acolo.
Ce te face sa crezi ca suicidul te-ar face sa scapi de suferinta? Asa convinsa esti in filozofia materialismului, in ideea ca dispari complet dupa moarte? Prin acelasi mecanism prin care ai aparut acum, prin acelasi vei aparea din nou. Si vei suferii in continuare. Te vei naste, vei suferii in dragoste, vei suferii cu banii, iti vor murii persoanele apropiate, apoi si tu vei imbatranii, te vei imbolnavi si vei murii. Nu scapi tu din samsara asa usor.
LA camera de Garda te Intreaba daca vrei sa te internezi. Daca nu vrei, nu te interneaza Fara acordul tau. Doar daca reprezinti Un pericol, si te interneaza Familia cu forta.
Inteleg. Si daca ma interneaza cate zile ma tine acolo?
Nu este o regula. Depinde de ce ai, si cand considera ei ca este ok sa iesi. Te poate externa Un membru al familiei pe semnatura.
In alte cuvinte, esti considerat un animal din punct de vedere legal cat timp esti incarcerata acolo. Drepturile omului sunt temporar suspendate. Nici macar cat un puscarias nu ai drepturi.
- poti fi drogata fortat, impotriva vointei tale, cu orice droguri la orice doze. Cum te vei mai lasa de acele droguri dupa ce iesi, ce sevraje vei avea, problema ta.
- poti fi bagata la izolare pe termen nedeterminat. Un puscarias poate fi bagat maxim 10 zile la izolare si asta doar daca face o crima in detentie.
- esti retinuta pe termen nedeterminat. Ti se incalca dreptul de a iti cunoaste durata pedepsei.
Iar legat de costuri: chestia asta va costa 1000-2000$/1-2 saptamani, din banii statului (adica din banii mei) sau din banii tai. Toata treaba asta se va face pe banii statului care nu cresc in pom. 1000$/sapt din banii statului cheltuiti inutil sunt fix ca 1000$ din banii tai aruncati pe geam.
Nu mai bine te duci la mare 1000$ pe banii tai decat intr-un astfel de loc pe mai multi bani, chit ca sunt din banii statului? Mai ok ar fi sa fraudezi statui si sa te duci la mare la jumate din pret decat sa te bagi intr-un astfel de loc la pret dublu. Parerea mea de simplu contribuabil care sponsorizeaza "concedii" de genul asta in centre de tortura.
- poti fi drogata fortat, impotriva vointei tale, cu orice droguri la orice doze. Cum te vei mai lasa de acele droguri dupa ce iesi, ce sevraje vei avea, problema ta.
- poti fi bagata la izolare pe termen nedeterminat. Un puscarias poate fi bagat maxim 10 zile la izolare si asta doar daca face o crima in detentie.
- esti retinuta pe termen nedeterminat. Ti se incalca dreptul de a iti cunoaste durata pedepsei.
Iar legat de costuri: chestia asta va costa 1000-2000$/1-2 saptamani, din banii statului (adica din banii mei) sau din banii tai. Toata treaba asta se va face pe banii statului care nu cresc in pom. 1000$/sapt din banii statului cheltuiti inutil sunt fix ca 1000$ din banii tai aruncati pe geam.
Nu mai bine te duci la mare 1000$ pe banii tai decat intr-un astfel de loc pe mai multi bani, chit ca sunt din banii statului? Mai ok ar fi sa fraudezi statui si sa te duci la mare la jumate din pret decat sa te bagi intr-un astfel de loc la pret dublu. Parerea mea de simplu contribuabil care sponsorizeaza "concedii" de genul asta in centre de tortura.
aoleu placebo...pe bune ca esti gica contra. am zis-o bine in celalalte postari. cred ca te plictisesti tare. cauta-ti ceva activitati care sa te inveseleasca, sa-ti ia gandul de la analize si introspectie
Asta e viata in democratie, citesti pareri si pro si contra. Pentru unii oameni trebuie infiintata psihocratia - ca teocratia dar cu psihiatrii in loc de preoti
"Internarile in spital de psihiatrie nu reduc rata de suicid, o cresc"
Aici cred ca zice bine Nocebo, si mie mi-a spus psihiatrul personal, doctor in medicina, ca asa e.
Cel mai bine cresti doza, acasa, cu acordul psihiatrului tau.
Aici cred ca zice bine Nocebo, si mie mi-a spus psihiatrul personal, doctor in medicina, ca asa e.
Cel mai bine cresti doza, acasa, cu acordul psihiatrului tau.
eu cand m-am internat am facut-o in sistem internare de zi. adica mergeam la evaluare dimineata, cum se merge la orice alt doctor, programat, apoi ma intorceam acasa. Trebuie vazut daca se poate face asta la spitaul respectiv. Aici se numeste staionar de zi.
nu as avea nici eu curaj sa ma internez in spital 24h din 24. Doctorii din spitalele de psih. (nu obregia) in general is la fel de bolnavi ca pacientii. E o o pinie personala... poate gresesc
nu as avea nici eu curaj sa ma internez in spital 24h din 24. Doctorii din spitalele de psih. (nu obregia) in general is la fel de bolnavi ca pacientii. E o o pinie personala... poate gresesc
Eu, personal, n am avut o experienta negativa cu internatul. Am fost 5 zile internata la obregia, iar doctorii erau f ok, asistentele la fel, colega de camera super(sunt si acum prietena cu ea), puteam sa ma plimb cat vreau, era Un laborator de prajituri delicioase, stateam la soare. Nu sunt traumatizata deloc de acea internare.
Nu acelasi lucru l as putea spune, cred, despre spitalele din provincie.
Nu acelasi lucru l as putea spune, cred, despre spitalele din provincie.
Buna ziua! Gadurile de suicid sunt o urgenta psihiatrica! Cel mai bine este sa va adresati serviciului de urgenta din cadrul unitatii de psihiatrie si in functie de evaluarea dumneavoastra psihiatrica si psihologica se va lua cea mai buna decizie terapeutica. Pentru consiliere in cazuri de criza suicidara puteti contacta 800.801.200 este linia telefonica prin intermediul careia voluntarii anonimi ai Aliantei Romane de Preventie a Suicidului asigură servicii de consiliere.
Mergeti fara ezitare la Camera de Garda, daca aveti ganduri suicidare. Majoritatea medicilor sunt empatici cu suferinta pacientilor, iar dvs aveti nevoie de tratamentul cel mai bun, astfel incat aceste ganduri sa nu mai apara. Aveti incredere in medici, imi pare rau ca ati avut o experienta neplacuta.
Placebo10 dupa modul de a pune problema esti putin idiot, cu toate ca putina dreptate in ce spui ai, dar oricum exagerezi.
Trebuie retinut ca internarea in spital nu este pt nimeni o bucurie sau placere indiferent de boala de care suferi. In general este o suferinta internarea.
Din pacate atat a evoluat pana in prezent medicina si mai conteaza probabil si tara in care traiesti dar in ansamblu atat se poate momentan.
In viitor probabil multe dintre bolile psihice si fizice din prezent vor fi vindecate.
Nu sunt nici de partea conspirationistilor care sustin ca sistemul de sanatate mondial nu face decat rau si e bine sa ne tratam singuri cautand informatii pe youtube sau pe net in general dar nu sunt nici de partea celor care inghit orice medicament doar pt ca asa a prescris medicul, fara sa se informeze putin cu privire la efectele lui pe termen lung sau fara a cere o a doua parere a altui medic.
Cred ca trebuie gasit un echilibru intre cele doua puncte de vedere.
Trebuie retinut ca internarea in spital nu este pt nimeni o bucurie sau placere indiferent de boala de care suferi. In general este o suferinta internarea.
Din pacate atat a evoluat pana in prezent medicina si mai conteaza probabil si tara in care traiesti dar in ansamblu atat se poate momentan.
In viitor probabil multe dintre bolile psihice si fizice din prezent vor fi vindecate.
Nu sunt nici de partea conspirationistilor care sustin ca sistemul de sanatate mondial nu face decat rau si e bine sa ne tratam singuri cautand informatii pe youtube sau pe net in general dar nu sunt nici de partea celor care inghit orice medicament doar pt ca asa a prescris medicul, fara sa se informeze putin cu privire la efectele lui pe termen lung sau fara a cere o a doua parere a altui medic.
Cred ca trebuie gasit un echilibru intre cele doua puncte de vedere.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7Sa ma internez ?
- 6Stare accentuată de rau
- 8Ce as putea sa am - am tot timpul o senzatie de frica ca o sa cedez si ma sinucid
- 55Ce ar putea fi - mi-a venit in cap sa ma sinucid, ma gandesc ca nu o sa ma pot controla
- 2Psiholog sau psihiatru?
- 18Posibila schizofrenie
- 5Am gânduri de suicid si nu stiu cum sa scap de ele.
- 3Cum să reușesc să mă sinucid odată?
- 5Ajutor ! Îmi vine să mă sinucid
- 3Inclinatii spre sinucidere si automutilare
Mai multe informații despre: gandurile suicidare
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: