Nu știu ce să mă fac sunt foarte disperat - numai pot scăpa de gândul că mă sinucid

28-07-2022
Paul h
Nu este medic/terapeut
Paul h
Mă numesc Paul și de câteva am o frica constanta de a nu mă sinucide.stateam Intr o seara in pat și mi a venit un gând că cum ar fi sa mă sinucid și de atunci numai pot scăpa de el că și cum am impresia că Intr o bună zi acest lucru se va întâmpla.cand vad un cuțit îmi vin imagini in cap că mă sinucid dar eu nu vreau lucrul acesta mie îmi place viața nustiu ce sa mai fac am căutat pe internet și am văzut că ar putea fi toc tulburare compulsiv obsesiva mie foarte frica mai ales că am văzut ceva de genul că unele compulsii pot sa le pui în desfășurare de când am aceste gânduri parca sunt tot timpul trist de ex când mă jucam fotbal înainte eram fericit plin de entuziasm dar acum numai simt acea fericire. Va rog sa îmi răspundeți numai pot de frica va rog din suflet!!
40 comentarii 12 Înainte ›
1
28-07-2022, ora 16:18
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Faceti tratament de la psihiatru si psihoterapie. Alte cai de rezolvare nu exista pentru toc.
1
28-07-2022, ora 16:22
Paul h
Nu este medic/terapeut
Paul h
Deja am vorbit cu un psiholog și am programare dar va rog frumos sa îmi spuneți chiar se pot adeverii aceste obsesii sunt foarte speriat numai la asta mă gândesc
1
28-07-2022, ora 16:41
Paul h
Nu este medic/terapeut
Paul h
Căutasem pe internet despre asta și am văzut un caz cu o persoana care avea aceleași simptome că și mine și am văzut un comentariu că compulsiile se pot pune in desfășurare sau ceva de genul asta și m am speriat foarte tare
0
28-07-2022, ora 17:02
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu am auzit pe nimeni sa moara din cauza tocului. Se pun in aplicare compulsiile cu uitatul gazului deschis sau inchisul ferestrelor. Dv. va veti trata si nu veti avea nimic.
0
28-07-2022, ora 17:05
Paul h
Nu este medic/terapeut
Paul h
Vă mulțumesc tare mult dar așa am văzut la cineva și mă speriasem
0
28-07-2022, ora 17:06
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu. Stati linistit.
0
28-07-2022, ora 17:08
Paul h
Nu este medic/terapeut
Paul h
Dar inca cv de ce când trec pe langa îmi vine să mă tai dar eu nu vreau să mă omor
0
28-07-2022, ora 17:22
Paul h
Nu este medic/terapeut
Paul h
Mie frica sa stau langa un cuțit sau sa îl țin mana
0
28-07-2022, ora 17:33
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Sunt ganduri de toc. Sunt neplacute. Incercati tratament combinat cu psihoterapie.
0
28-07-2022, ora 17:35
Paul h
Nu este medic/terapeut
Paul h
Și cum pot să mă controlez daca am impulsuri sa fac asta
0
28-07-2022, ora 17:36
Paul h
Nu este medic/terapeut
Paul h
Îmi vine tot timpul sa plâng cu cât mă gândesc mai tare cu atât parca mă atrage
0
28-07-2022, ora 17:38
Paul h
Nu este medic/terapeut
Paul h
Mie foarte frica că chiar o sa se întâmple
0
28-07-2022, ora 17:40
Paul h
Nu este medic/terapeut
Paul h
Câteodată îmi e bn nu prea gândesc câteodată parcă am numai asta in cap
0
28-07-2022, ora 17:43
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Mergeți si vorbiți cu un psihoterapeut cu experiență. Si nu mai căutați pe internet, nu faceți decât sa creșteți anxietatea
0
28-07-2022, ora 18:12
Paul h
Nu este medic/terapeut
Paul h
Ok am înțeles deja am vorbit și am programare pe marțea viitoare dar am sentimentul că se va întâmpla și nush de ce
0
28-07-2022, ora 18:49
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
In toc trebuie combinata psihoterapia cu tratamentul. Trebuie sa va programati si la un psihiatru.
Vedeti ca pe forum e un topic care se numeste Grup de suport pentru toc.
0
28-07-2022, ora 20:18
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Diagnosticele nu se pun din ce citiți dvs pe net. Diagnosticele se pun într-un cabinet de psihiatrie sau de psihologie clinică, iar pe baza rezultatelor evaluării se face tratament și psihoterapie. Pot fi simptome prezente în cadrul mai multor tulburări, de aceea e nevoie de un diagnostic sigur.
0
28-07-2022, ora 20:56
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Normal ca se pot adeveri gandurile alea Paul, intre gand si realitate e doar un pas, du-te mai repede la medic, ai o depresie accentuata, aia da gandurile astea.
Tocu da obsesii de tot felul, dar gandul de suicid e caracteristic depresiei.
0
29-07-2022, ora 07:43
Paul h
Nu este medic/terapeut
Paul h
Eu nu am depresie mie îmi place viața am zis că mie frica e că un gând pe care nu vreau să îl fac dar mie frica că se va adeverii
0
29-07-2022, ora 07:44
Paul h
Nu este medic/terapeut
Paul h
Eu nu vreau să mă omor
0
29-07-2022, ora 07:45
Paul h
Nu este medic/terapeut
Paul h
Sunt niște gânduri care nu îmi dau pace
0
29-07-2022, ora 16:58
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Pai gandul ala de suicid e de la o depresie mascata chiar daca paralel zici ca nu vrei sa mori si iti place viata. Ca TOC-ul se poate folosi de acest gand sa te terorizeze, e altceva, dar vine de la o depresie.
Ai si anxietate, depresia iti da gandul de suicid, anxietatea iti da frica aia teribila.
Tocul are la baza anxietatea.
0
29-07-2022, ora 17:34
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Costy

El nu are ganduri de suicid, are obsesii. Nu mai inventa lucruri ca ii faci rau!
0
29-07-2022, ora 18:52
Paul h
Nu este medic/terapeut
Paul h
Când am citit mess ăla am inceput sa plâng eu nu vreau să mă omor am doar niște gânduri obsesive atat
0
29-07-2022, ora 19:06
Paul h
Nu este medic/terapeut
Paul h
Mulțumesc clara mesajul ma mai liniștit de ce exista lume care face așa cv cu aceste mesaje
0
29-07-2022, ora 20:52
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Clara, nu citesti atenta, citez:

"stateam Intr o seara in pat și mi a venit un gând că cum ar fi sa mă sinucid și de atunci numai pot scăpa de el", cum n-are ganduri de suicid ?
Deci are gand si nu poate scapa de el, nu am cum sa fac rau zicand un adevar pe care chiar el l-a spus.
Citeste intai mai atenta mesajele.

Ca are si frica aia teribila de asta, e adevarat, pe undeva e si normal, de aia trebuie sa discute cu medicul de urgenta. Oricum are si anxietate la pachet si ceva toc poate.
0
29-07-2022, ora 21:28
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
O sa se trateze. O sa isi revina. El nu are dorinta de suicid. Asta trebuie sa intelegi tu. Nu e ca in depresie.
0
30-07-2022, ora 09:15
Paul h
Nu este medic/terapeut
Paul h
Eu de când eram mai mic aveam gânduri de astea prostești dar nu prea le băgăm în seamă dar acum parca sunt obsedat de treabă asta
0
30-07-2022, ora 09:17
Paul h
Nu este medic/terapeut
Paul h
Și mai dau in ex am văzut că cei care mai au toc au obsesii sa nu le facă rău celor cum ar veni acei oameni chiar o să facă fapta asta eu unul nu cred
0
30-07-2022, ora 09:19
Paul h
Nu este medic/terapeut
Paul h
Și țin să menționez că înainte să gândesc acel lucru am văzut un videoclip cu un băiat care vorbea despre suicid sau chestii de astea cred că de acolo am fost influențat
Adaugă un comentariu / răspuns
40 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: