Menstruatie intarziata o luna

08-10-2009
maly12
Nu este medic/terapeut
maly12
Am 12 ani.si mi-a venit menstruatia de 4 luni.dar luna aceasta nu mi-a mai venit. Ar trebui sa ma ingrijorez? A si inca ceva mi-am inceput viata sexuala.
7 comentarii
0
08-10-2009, ora 17:34
damarisnico
Nu este medic/terapeut
damarisnico
pai..inainte sa termin tot de citit am fost ferm convinsa ca este vorba doar de varsta. e normal sa nu iti vina regulat la 12 ani.eu am 17 si tot nu mi s-a reglat.dar avand in vedere ca ti-ai inceput viata sexuala.e cu totul altceva.pentru ca asta tine si de protectie.daca nu v-ati protejat...e posibil sa fie o sarcina, iar pentru asta ar trebuii sa te duci la un ginecolog, dar daca ai stiut sa te protejezi...atunci stai linistita. o sa iti vina in saptamanile (daca nu in zilele)urmatoare...ai grija
0
08-10-2009, ora 17:35
damarisnico
Nu este medic/terapeut
damarisnico
am si eu o problema...am doar 17 ani iar menstruatia este neregulata.iar in ultimele luni ma tine doar cate 2-3 zile(poate nici atat) si atunci imi curge un lichid de culoare foarte inchisa(maro foarte inchis)inca nu mi-am inceput viata sexuala, motiv pentru care nu m-am panicat, dar acum deja pare o problema pentru ca se intampla de ceva luni bune.am si o fobie legata de ginecologi...asa ca asta nu e tocmai o solutie.va rog sa ma ajutati.multumesc...
0
08-10-2009, ora 19:15
67lil
Nu este medic/terapeut
67lil
pt.maly12:
scuza-ma, nu vreau sa te judec, dar nu e ok sa-ti incepi viata sexuala la 12 ani! una din cauzele cancerului de col uterin este inceperea vietii sexuale inaintea varstei de 18 ani!!! la 12 ani nu esti pregatita nici fizic, nici psihic pt asa ceva. stii cate boli cu transmitere sexuala exista? despre HIV-SIDA stii? despre aparitia unei sarcini cu riscurile ei? despre marile riscuri ale unuiei eventuale intreruperi de sarcina stii? macar de aici incolo pana la momentul potrivit renunta! mai ales ca acum ti-ai satisfacut curiozitatea! traieste-ti copilaria si invata! inca odata, te rog nu te supara, e o parere si un sfat dezinteresat, din partea unei mame si cadru medical la un cabinet scolar. vad des dramele unor fete prea grabite!
0
08-10-2009, ora 19:24
67lil
Nu este medic/terapeut
67lil
pt. damarisnico:
renunta la fobie si prezinta-te la medic. fobie si jena la ginecologi vei avea toata viata, nimeni nu se obisnuieste cu asta, dar sanatatea e mai presus de orice!

pt maly12-P.S.:
mergi la medic!
0
09-10-2009, ora 14:02
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
in primii ani de menstruaţie ciclurile sunt dereglate.. dar 12 ani e o vârstă prea mică pentru asta. o să ai tot felul de probleme în viitor. mai bine mai aşteaptă câţiva ani.
0
12-10-2009, ora 02:21
sandy24
Nu este medic/terapeut
sandy24
waw!nu te judec nici eu dar ai grija!daca continua sa iti intarzie trebuie neaparat sa te prezinti la un medic!multa bafta!si take care
0
24-10-2009, ora 16:48
ceausesk
Nu este medic/terapeut
ceausesk
cred ca e cam devreme la12 dar cat timp e protejat si nimic brutal e mai putin periculos.. evita sexul neprotejat pt ca in afara de unele boli grave ca sida sau alte mii de boli venerice creste riscul unui cancer. sexul neprotejat efecteaza in mai mare masura femeia decat barbatul..nu uita!!!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce întârzie menstruația?
  • Am rămas însarcinată, deși m-am protejat - unde am greșit (greșeli frecvente ale contracepției)
  • Diferența între sarcină și sindromul premenstrual
  • Câte zile poate să întârzie ciclul (fără a fi o problemă)
  •