Inflamație măsea

01-03-2023
chat8
Nu este medic/terapeut
chat8
Bună seara,

Vineri seară, deci acum 4 zile, a început să mă doară destul de puternic o măsea. Ulterior, în aceeași seară, durerea s-a mai ameliorat, însă mi s-a umflat falca respectivă (puțin vizibil, chiar în partea de jos, deci probabil sub rădăcina dinților).

Problema s-a ameliorat treptat, ieri doar mă mai durea puțin la apăsare locală. Nu am luat decât nurofen și ulterior ketonal, dar am întrerupt apoi.

În prezent, problema este că am o stare generală de moleșeală, somnolență, plus durere de cap. Asta în condițiile în care sunt și răcit de câteva zile.

Întrebarea mea e dacă ar putea fi un motiv de îngrijorare, să fie abces dentar, de exemplu, care s-ar putea răspândi în alte părți ale corpului (chiar dacă în dreptul dintelui nu mai am nici o problemă, aparent). La stomatolog nu ajung decât peste câteva zile.

Mulțumesc.
1 comentarii
0
16-03-2023, ora 13:02
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

este posibil ca durerea și umflarea să fie cauzate de un abces dentar, care este o infecție a țesutului din jurul rădăcinii dintelui. Infecția poate determina și alte simptome, cum ar fi febră, oboseală sau dureri de cap.

Este important să consultați un medic dentist cât mai curând posibil pentru a evalua și trata problema. În cazul unui abces dentar, tratamentul poate implica extracția dintelui sau efectuarea unui tratament de canal. În unele cazuri, poate fi necesară administrarea de antibiotice pentru a trata infecția.

Este important să nu amânați tratamentul, deoarece o infecție netratată poate să se răspândească și poate avea complicații grave.

De asemenea, este important să evitați consumul de alimente tari, deoarece acestea ar putea agrava durerea.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,
Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce doare locul extracției?
  • Soluții pentru calmarea durerilor de dinți
  •