Abces dentar

20-10-2023
Ralu.
Nu este medic/terapeut
Ralu.
Bună ziua.Sunt la al 3 abces dentar iar cel din urma este puțin diferit de celelalte ca și procedura făcută de către medic și nu știu ce este normal și ce nu. Am fost în urma cu 2 zile la chirurgie maxilo-faciala unde medicul în urma radiografiei a spus ca abcesul este provocat de 2 resturi de masele și a decis sa le scoată. Mi sa dat antibiotic amoxiclav de 1000 mg și antiinflamatoare.Au trecut 2 zile de atunci, nu mai simt obrazul asa împietrit, parca sa mai detensionat însă la baza jos simt ca și cum as avea o piatra, este foarte tare.Medicul a spus ca durează puțin însă teama mea este se poate ca infecția sa nu se retragă?La celelalte 2 abcese medicul a secționat gingia și a drenat puroiul, mergeam sa curețe acolo însă de data aceasta este fix invers.S-au extras măselele, simt atele de la cusutura însă nu știu cum se drenează puroiul dacă acolo sa cusut!A spus ca dacă peste câteva zile tot asa simt sa merg înapoi însă din cauza infecției anestezia nu a prins și am suportat niște dureri groaznice am o teama ca să nu trebuiască făcută o alta intervenție.Nu înțeleg de ce nu a drenat normal și după sa scoată.Imi puteți da un răspund va rog frumos legat de asta?Este firesc sa simt asa acolo?Se retrage în timp având tratament?Peste 10 zile trebuie sa merg sa scoată firele.
Va multumesc frumos!
1 comentarii
0
18-06-2024, ora 05:33
Dr. Radu Ursa
Stomatologie, București
Dr. Radu Ursa
Bună ziua!

În anumite situații, procesul inflamator nu este suficient de colectat și „lichid” pentru a putea fi drenat. În aceste situații, efectuarea unei tăieturi și aplicarea unui sistem de drenaj nu ar ajuta prea mult.

Dacă factorul cauzator a fost îndepărtat, organismul va elimina procesul infecto-inflamator în 3-4 zile chiar și fără sistemele de drenaj. Dacă după 3-4 zile umflătura nu dispare, trebuie văzut ce se întâmplă și analizat dacă resturile de rădăcini în cauză au într-adevăr singura cauză a problemei.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: