Durere molari de minte

15-09-2023
andreea12
Nu este medic/terapeut
andreea12
Bună ziua,
De curând am avut o inflamație în zona molarului de minte superior din partea dreaptă, cu ocazia aceasta am efectuat și o radiografie panoramică. Am să las și un link cu radiografia respectivă. Ce mă îngrijorează pe mine este cât de gravă e situația în privința tuturor molarilor de minte și dacă ar trebui scoși toți? Chiar nu pot să-mi dau eu cel puțin cu părerea peste radiografie și aș avea nevoie de un sfat asupra situației mele. Mulțumesc anticipat!
Link radiografie:
https://ibb.co/MgJvQVq
4 comentarii
0
15-09-2023, ora 20:27
gladys
Nu este medic/terapeut
gladys
Asa imi cresc si mie, din parti.

Eu a trebuit sa scot maselele de minte, mi-au creat numai probleme.

Ar fi cel mai bine sa vorbesti cu un medic stomatolog despre asta.
0
17-09-2023, ora 18:44
andreea12
Nu este medic/terapeut
andreea12
Am fost și mi-a sugerat că ar trebui toți scoși, dar sunt un pic nesigură în privința asta, de aceea am încercat aici să obțin măcar un alt argument.
0
26-09-2023, ora 21:21
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov, Darste
Dr. dentist: Maier Marius
Buna ziua,

molarii dumneavoastra de minte, conform radiografiei, nu se afla intr-o pozitie care sa indice obligaroriu extragerea lor.

Cu o monitorizare competenta din partea unui medic dentist implicat, puteti sa tineti sub control eventuale complicatii ulterioare.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs. sau apropiaților dvs., pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună din 2007

.
0
27-09-2023, ora 11:28
andreea12
Nu este medic/terapeut
andreea12
Vă mulțumesc enorm pentru răspuns. Între timp mi-am extras molarul de minte din partea dreaptă sus la îndemnurile dentistul, nu am fost prea sigură pe mine în urma deciziei, dar mi-a fost frică că mi se va agrava situația într-un moment nepotrivit. Poate ar fi trebuit să mai aștept, să mai cer și o altă părere și să nu mă grăbesc, pe viitor o să fiu mai atentă la ce decizii iau și unde mă duc pentru o astfel de situație.
Încă o dată vă mulțumesc foarte mult pentru răspunsul d-voastră și apreciez timpul pe care l-ați acordat situației mele.

Numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Măselele de minte nu au nicio utilitate
  • Când tratăm molarul de minte
  • Tehnica imagistică ce permite depistarea precoce a cariilor dentare
  • De ce dor dinții la rece, cald sau dulce?
  • Ce rol are măseaua de minte?
  • De ce doare locul extracției?
  • Un nou studiu arată că extracția celui de-al treilea molar are efecte pozitive pe termen lung asupra gustului
  • Soluții pentru calmarea durerilor de dinți
  • Frica de radiații – impactul psihologic al investigațiilor radiologice asupra pacienților
  •