Abces dentar - spargerea abcesului

22-04-2021
Miruna-Maria
Nu este medic/terapeut
Miruna-Maria
Buna ziua! In urma unor dureri groaznice la un molar si un premolar din partea stanga jos am consultat medicul stomatolog. La momentul acela, partea stanga a fetei era umflata, motiv pentru care am facut o radiografie panoramica la un laborator de radiologie dentara iar apoi am dus aceasta radiografie stomatologului meu care mi-a spus ca este vorba despre un abces dentar. Mi-a prescris antibiotice, Amoxacilina, iar fata mea s-a desumflat. In urmatoarea sedinta, doamna doctor mi-a facut un drenaj, iar apoi la cealalta programare mi-a pus un antiseptic in urma curatarii canalelor si apoi un pansament temporar. Lucrurile pareau sa mearga inspre bine, nu m-a durut deloc in urma inchiderii temporare. Saptamana aceasta am continuat sa merg la stomatolog avand programare pentru a-mi pune un antibiotic pe canele iar in urmatoarea dimineata am observat "pungulite" mici in zona gingiei maselelor afectate (3, 5 si 3, 6 din cate imi amintesc dupa cum a scris doamna doctor, ca si informatie in plus). Problema cu aceste "pungulite" mici e ca s-au spart si a curs un lichid. Am fost extrem de speriata si am plecat de urgenta la stomatolog cu speranta de a nu se fi agravat situatia mea cu acest abces. Este normal sa se sparga abcesul in urma antibioticului pe canal? Este o reactie normala? Doamna doctor mi-a spus sa fac cateva spalaturi sau gargare cu ceai de musetel. Multumesc anticipat pentru raspuns !
1 comentarii
0
21-03-2023, ora 10:37
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov, Darste
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

este posibil ca abcesul să se spargă în urma tratamentului antibiotic și să curgă un lichid din zona respectivă. Aceasta poate fi o reacție normală, deoarece antibioticele ajută la distrugerea bacteriilor din interiorul abcesului și la reducerea inflamației. Cu toate acestea, este important să informați medicul dentist despre orice schimbare sau simptom neobișnuit pe care le-ați observat după tratament.

Spălăturile sau gargara cu ceai de mușețel pot ajuta la reducerea inflamației și pot ajuta la eliminarea bacteriilor din gură. De asemenea, este important să urmați instrucțiunile medicului dentist cu privire la medicamentele prescrise și să vă prezentați la toate programările pentru tratamentul continuu al abcesului dentar. Dacă observați orice simptom neobișnuit sau durere intensă, trebuie să contactați imediat medicul.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună din 2007.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: