Durere masea cu nerv scos
Salutare! Am si eu o masea cu nervul scos, plombata etc. De 5 zile cand mananc pe ea ma doare sau cand tin gura stransa (dinte pe dinte) ma doare 2 secunde si daca apas mai tare tot 2-3 secunde dupaia trece. Daca nu mananc nu ma deranjeaza deloc. Am facut vreo infectie ceva? Am inceput sa iau oxacilina de 500mg cateva zile, poate poate. Ce ar putea sa fie si cum se rezolva? Multumesc.
3 comentarii
Daca obturatia de canal e recent realizata (citeva zile), atunci durerea este normala.
Daca insa nervul a fost scos cu mai mult timp in urma, durerea aceea indica ceva ce nu e in regula, probabil un granulom. Daca e asa, atunci trebuie refacut tratamentul de canal. Problema NU se rezolva cu antibiotice.
Oxacilina NU e pt dinti!!!!!!!!!!!!!!!!
Daca insa nervul a fost scos cu mai mult timp in urma, durerea aceea indica ceva ce nu e in regula, probabil un granulom. Daca e asa, atunci trebuie refacut tratamentul de canal. Problema NU se rezolva cu antibiotice.
Oxacilina NU e pt dinti!!!!!!!!!!!!!!!!
Scuzati raspunsul intarziat, dar niciodata nu este prea tarziu.
In primul rand, multumesc pentru raspuns.
In al doilea rand, mi-a trecut fix dupa ce am terminat de luat oxacilina (eu luasem dimineata ultima pastila, iar dupa-masa totul a revenit la normal). Nu ma durea daca apasam pe gingie sau pe lateralul dintelui, doar intr-un colt ma durea mai tare.
Daca spuneti ca oxacilina nu este pentru dinti, atunci ce medicamente sunt 100% dedicate dintilor? Multumesc anticipat.
Stiu ca nu ar trebui sa iau antibiotice, ci sa merg direct la dentist, dar am zis sa incerc inainte, deoarece am programul mai incarcat saptamanile astea. Bine ca a trecut.
edit: dintele e plombat de aproximativ 2 ani, si nu mi-a facut deloc probleme pana acum.
In primul rand, multumesc pentru raspuns.
In al doilea rand, mi-a trecut fix dupa ce am terminat de luat oxacilina (eu luasem dimineata ultima pastila, iar dupa-masa totul a revenit la normal). Nu ma durea daca apasam pe gingie sau pe lateralul dintelui, doar intr-un colt ma durea mai tare.
Daca spuneti ca oxacilina nu este pentru dinti, atunci ce medicamente sunt 100% dedicate dintilor? Multumesc anticipat.
Stiu ca nu ar trebui sa iau antibiotice, ci sa merg direct la dentist, dar am zis sa incerc inainte, deoarece am programul mai incarcat saptamanile astea. Bine ca a trecut.
edit: dintele e plombat de aproximativ 2 ani, si nu mi-a facut deloc probleme pana acum.
"Stiu ca nu ar trebui sa iau antibiotice, ci sa merg direct la dentist"
Exact! Asta este intotdeauna cea mai buna solutie. Cu atit mai mult cu cit cele mai multe probleme dentare se pot rezolva fara antibiotice.
Daca e plombat de 2 ani si doare acum, inseamna ca exista o problema la el. Va trebui tratat din nou.
Exact! Asta este intotdeauna cea mai buna solutie. Cu atit mai mult cu cit cele mai multe probleme dentare se pot rezolva fara antibiotice.
Daca e plombat de 2 ani si doare acum, inseamna ca exista o problema la el. Va trebui tratat din nou.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Dureri de dinti si de masele
- 7Despre complicatiile maselei de minte.
- 4Carie+Durere
- 5intepatura puternica in masea.. are vreo legatura cu avionul (inaltimea)?
- 6Masele cariate... durere
- 4durere masea, plomba... masea sensibila?
- 6e normal sa ma doara dupa polizarea dintilor?
- 7de ce ma dor dintii de pe mandibula?
- 1Scoaterea nervului
- 0Dureri continue la masea
- 2scoatere nerv sau doar plomba
- 9dureri dantura
- 5Dureri ale maxilarului
- 1Nerv scos
- 2Durere nelocalizata
- 3Durere de masea
- 4Durere masea cand calc pe pe ea mai ales cand mananc!
- 2Dureri dentare insuportabile(Am nevoie de un raspuns urgent )
- 3Dinti amortiti
Mai multe informații despre: durerea de dinti nervul dentar
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: