Abces Dentar? Rezectie apicala sau nu Dx!
Salut.De ceva vreeme m-au luat durerile de dinti, mai exact caninul si incisivul lateral de jos.
Dupa ce m-am documentat pe internet, am ajuns la concluzia ca am un abces dentar la incisiv, deoarece durerea era pulsanta iar incisivul mai ridicat.So, mai intai am inceput un tratament cu amoxicilina(sau amoxacilina) pentru adulti.Treptat, durerea pulsanta a scazut in intensitate, pana ce aproape nu o mai simteam deloc[aproape].Dentistul m-a trimis sa fac o radiografie la dinti, numele ei incepe cu "orto..", ca deh, se pare ca abcesul nu e singura problema.
Ok, problema e ca nnnnuuu se afla nici o punga cu puroi in gingii.Nu se vede cu ochiul liber, daca deschid gura.
Insa simt durere, daca presez baza craniului [din partea mea stanga], si nu doar in dreptul incisivului.Baza dreapta nu are nimic.Cred ca durerea se afla in os, dar nu sunt sigur.
Ce se intampla?Voi fi nevoit sa recurg la rezectie apicala?
Dupa ce m-am documentat pe internet, am ajuns la concluzia ca am un abces dentar la incisiv, deoarece durerea era pulsanta iar incisivul mai ridicat.So, mai intai am inceput un tratament cu amoxicilina(sau amoxacilina) pentru adulti.Treptat, durerea pulsanta a scazut in intensitate, pana ce aproape nu o mai simteam deloc[aproape].Dentistul m-a trimis sa fac o radiografie la dinti, numele ei incepe cu "orto..", ca deh, se pare ca abcesul nu e singura problema.
Ok, problema e ca nnnnuuu se afla nici o punga cu puroi in gingii.Nu se vede cu ochiul liber, daca deschid gura.
Insa simt durere, daca presez baza craniului [din partea mea stanga], si nu doar in dreptul incisivului.Baza dreapta nu are nimic.Cred ca durerea se afla in os, dar nu sunt sigur.
Ce se intampla?Voi fi nevoit sa recurg la rezectie apicala?
2 comentarii
Am uitat sa mentiones, in prezent continui tratamentul cu Rovamycine.
Rezectie apicala categoric NU. Nu in acest moment.
Acum trebuie tratament endodontic (de canal) daca este afectat nervul dintelui sau tratament parodontal daca abcesul este de origine parodontala.
Acum trebuie tratament endodontic (de canal) daca este afectat nervul dintelui sau tratament parodontal daca abcesul este de origine parodontala.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6Umflatura dupa extractia maselei de minte
- 49rezectie apicala molar 2 cu infectie
- 3Abces la o masea fara nerv.
- 3rezectia apicala
- 4nu vad rezultate la abcesul dentar
- 3abcesul dentar
- 18Rezectie Apicala
- 5rezectie apicala si sinuzita...
- 7Infectie la radacina unei masele
- 1Puroi pe gingie - recurenţă săptămânală !
- 1Durere incisiv central
- 5Complicații rezecție apicala
- 3Abces după extracție
- 7Abces masea.
- 2Rezectie apicala
- 1Abces pe gingie,
- 4Fistlua in gingie dupa rezectie apicala
- 5Abces dentar
- 3Infectie dentara
Mai multe informații despre: Abcesul dentar Rezectia apicala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: