Infectie dentara

04-04-2020
Nonamex1
Nu este medic/terapeut
Nonamex1
Buna seara!

De cateva zile am o infectie cutanta in spatele urechii, doctorul ORL spune ca este un chist. Am fost operata de chist sebaceu care se infecta periodic, in urma cu 3 ani. Curge din el un lichid, asa ca dr. mi-a prescis Oxacilina 1g/12h.
Cu o zi inainte a inceput sa ma doara putin gingia molarului de jos, nu am acordat prea multa atentie. A doua zi am analizat si am vazut ca s-a umflat destul de mult gingia molarului de jos, in partea unde este si infectia cutanata a urechii. I-am spus doctorului si a spus ca nu crede ca are legatura cu urechea, pentru ca am aparat dentar si este o zona greu accesibila de curatat din cauza brackets-ilor. Nu ma doare molarul, are nervul scos, ma doare putin gingia.
Mi-a spus sa iau in continuare Oxacilina ca ar avea efect si pentru infectiile din cavitatea bucala. Am citit prospectul medicamentului si nu scrie ca ar avea efect impotriva infectiilor dentare, iar pe internet am gasit mai multe articole care spun ca nu are efect impotriva infectiilor dentare.
Ce parere aveti? Are efect Oxacilina si asupra infectiilor dentare sau ar trebui sa schimb antibioticul cu unul benefic ambelor infectii, cum ar fi Amoxicilina?
Este in regula sa schimb antibioticul dupa o zi? Am luat un gram de Oxacilina pana acum. Urmatoarea doza este in seara aceasta.
Multumesc!
3 comentarii
1
04-04-2020, ora 23:07
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
buna seara! indicat ar fi sa urmati tratamentul deja inceput, prescris de medicul orl pentru infectia cutanata, nu este in regula sa decideti dumneavoastra asupra tipului de antibiotic din schema de tratament. gingivita nu are legatura cu infectia cutanata.
in ce priveste tratarea afectiunii stomatologice, o inflamare a gingiei cauzata de igiena insuficienta si ingreunata de un aparat dentar nu necesita antibiotic. curatati cat mai bine de cel putin doua ori pe zi cu periuta si pasta zona inflamata, chiar daca doare putin. Vindecarea poate fi ajutata si cu un gel pe baza de clorhexidina ( de exemplu Curasept) aplicat local sau o apa de gura ( Parodontax) dupa periaj. ambele mijloace mentionate auxiliare periajului se pot folosi pana la 2-3 saptamani.
0
07-04-2020, ora 06:39
Nonamex1
Nu este medic/terapeut
Nonamex1
Mulțumesc pentru răspuns!
0
08-04-2020, ora 06:48
Nonamex1
Nu este medic/terapeut
Nonamex1
Dna dr. Andreea Nitu,

Sunt in a 5-a zi de tratament cu Oxacilina si ma dor foarte tare ganglionii submandibulari din partea stanga, unde este gingia umflata. Umflatura este pe lateral, partea "cu fata" spre limba si nu acopera dintele, este pe gingie, "atașată" as putea spune, dar se imbina foarte bine. Nu are culoare alba, este aceeasi culoare cu gingia. Poate fi abces?
Acolo am si o catena pe interiorul dintilor si cred ca intra in gingie. Cand ating cu limba, se simte mai moale decat gingia.
Folosesc apa de gura cu Clorhexidina de 2 ori/zi, periez bine, tot nu se desumfla..
Ce as putea sa fac?
Am nevoie de antibiotic? Daca am nevoie, este in regula sa incep alt curs de antibiotic, imediat dupa terminarea primului antibiotic?
Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: