exista o varsta optima pentru inceperea vietii sexuale?
Buna ziua,
Nu pot sa cred ca fac asta, dar am o mare nelamurire. Toate prietenele mel si-au inceput deja viata sexuala, iar eu nu. Si nu ca nu as vea un prieten, doar ca am unul foarte intelegator si dispus sa astepte pana voi fi eu pregatita.
Din punct de vedere fizic eu cred ca sunt, dar mental nu sunt prea sigura. Pot exista niste efecte adverse mai tarziu, deoarece nu mi-am inceput viata sexuala pana la varsta asta?
Nu pot sa cred ca fac asta, dar am o mare nelamurire. Toate prietenele mel si-au inceput deja viata sexuala, iar eu nu. Si nu ca nu as vea un prieten, doar ca am unul foarte intelegator si dispus sa astepte pana voi fi eu pregatita.
Din punct de vedere fizic eu cred ca sunt, dar mental nu sunt prea sigura. Pot exista niste efecte adverse mai tarziu, deoarece nu mi-am inceput viata sexuala pana la varsta asta?
3 comentarii
Viata sexuala o incepi cand doresti cu adevarat acest lucru.Nu exista efecte.adverse (!!!????)
Cu siguranta ca exista eu mi am inceput o la 25 si de atunci m am dereglat rau nu sfatuiesc pe nimeni sa astepte asa mult 19-21 este varsta cea mai buna din pt de vedere biologic psihic tine de fiecare la mine a fost usor fara dureri si fara sangerari dar apoi m am dereglat cicluri intarziate prea abundente etc.
eu nu cred ca exista o varsta optima dar ar fi preferabil sa astepti pana dupa 19-20 de ani cand cresterea e aproape de final ca sa nu existe dereglari.Si e foarte important ca primul tau partener sa fie atent cu tine prima data, sa ai un preludiu lung si incitant, ca sa nu ai probleme de excitatie sau dureri mai apoi.Bafta!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7relatii sexuale in timpul menstruatiei
- 2am 18 ani si as vrea sa folosesc alta metoda de contraceptie, ce imi recomandati?
- 3mi-a fost foarte greu sa ejaculez, a durat o ora...
- 3Ii este frica de prima data
- 2Ii este frica prima data
- 3in viitor daca as face-o fara prezervativ exista sanse sa mi se rupa ata?
- 5E posibil o sarcina nedorita?! As dori raspunsul unui medic
- 6Pastila de a 2-a zi - informatii
- 3prea mult sex, oare?
- 3e momentul sa-mi incep viata sexuala?
- 13la 15 ani - sex?
- 18s-ar putea sa fie insarcinata? vreau raspuns urgent
- 4secretie prea mare... mai ales in timpul sexului
- 3Nu stiu ce sa cred.. sunt insarcinata sau nu?
- 3Exista riscul unei sarcini? As dorii un raspuns cat mai rapid..
- 4Prima data.. problema erectie
- 1adolescenta si dezvirginare
- 3contact sexual neprotejat URGENTA (nevoie sfat medic)
- 2Posibila sarcina
- 2Sex inainte de a-ti veni ciclul vreodata
Mai multe informații despre: Sexul la adolescenti
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: