Depresie, obsesii și insomnii

21-10-2021
Radu Ioana
Nu este medic/terapeut
Radu Ioana
Bună ziua! Problemele au început acum 15 ani, în urma decesului tatălui meu. El avea probleme cu alcoolul, de multe ori avea stări de rău dar a doua zi îi trecea. De data aceasta acuza dureri in capul pieptului, l-am rugat să mergem la doctor dar a refuzat spunând că " mâine". În noaptea aceea a decedat. Eu am rămas cu mustrări de conștiință și sentimente de vinovăție că nu l-am cu forța să-l duc la doctor. Arunci au început problemele, am fost la mai mulți psihiatri. Medicamentul care m-a ajutat cel mai mult a fost rivotrilul. În ultimele 6 luni am luat prozac de 20 mg dimineața iar seara rivotril de 2 mg și o pastilă de zolpidem seara dar, din pacate, în ultimile 3 nopți, neintrerupand tratamentul, nu am mai reusit să adorm deloc. Când vine seara mi-se face și frică că iarăși nu pot să adorm, și uitați așa mă perpelesc toată noaptea. Am incercat să-mi sun doctora dar nu raspunde. Dati-mi vă rog un sfat, chiar nu știu ce să mai fac. Mulțumesc frumos!
6 comentarii
1
21-10-2021, ora 15:04
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Rugati doctora sa va schimbe tratamentul de seara. E posibil sa se fi suprasaturat receptorii de la Zolpidem si Rivotril. Va recomand Gerodorm care e foarte bun pe insomnie. Vorbiti cu dr.
1
21-10-2021, ora 16:03
Radu Ioana
Nu este medic/terapeut
Radu Ioana
Mulțumesc frumos!
0
21-10-2021, ora 16:55
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Buna ziua si imi pare rau pentru pierderea tatalui!
Descrieti faptul ca tratamentul nu va este eficient, dar nu spuneti daca cumva ati urmat si tratament psihoterapeutic. Ori din ce declarati ca simtiti, din simptomele prezentate, reiese ca ar fi cea mai utila forma de interventie in cazul dumneavoastra: psihiatrie+psihoterapie. Deci va recomand sa mergeti la un psihoterapeut, sa lucrati in paralel cu tratamentul psihiatric. Si puteti cere opinia altui psihiatru, pentru medicamente.
0
21-10-2021, ora 17:12
Radu Ioana
Nu este medic/terapeut
Radu Ioana
Sigur voi urmă acest sfat. Nu am fost până acum la nici-un psihoterapeut. Vă mulțumesc frumos! O zi bună!
0
22-10-2021, ora 08:36
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Ca și colega mea vă recomand să mergeți în paralel cu medicația și la psihoterapie pentru că se obțin rezultate mai rapide și de durată. E foarte important să aveți un psihiatru cu care să puteți comunica pentru că e nevoie să vă schimbe schema de tratament în situația în care aveți anumite reacții de la un medicament sau acesta nu-și face efectul scontat. Dacă cel actual nu colaborează cu dvs., mai bine schimbați-l.
0
22-10-2021, ora 09:20
Radu Ioana
Nu este medic/terapeut
Radu Ioana
Sigur voi urma sfaturile dumneavoastră. Vă mulțumesc frumos!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Insomnia
  • Insomnia severă ar putea fi cauzată de slăbirea conexiunilor cerebrale
  • Culcatul la ore târzii a fost asociat cu alimentația nesănătoasă și sedentarismul
  • Thim - dispozitivul care te ajută să dormi mai bine, monitorizându-ți somnul
  • Insomnia crește riscul de astm la adulți
  • Calitatea redusă a somnului la copii, asociată cu insomnia mamei
  • 2Breathe - dispozitivul care îți îmbunătățește somnul
  • Tratamentul cu melatonină este eficient în insomnie?
  • Câteva sfaturi pentru insomniaci
  •