E depresie? Daca da, ce sa fac?

23-12-2006
clauditza01
Nu este medic/terapeut
clauditza01
Mama mea are anumite probleme pe care eu nu le inteleg:sustine ca este singura, plange tot timpul, este suparata si pesimista, nu are pofta de mancare si are insomnii.Ne intelegem din ce in ce mai greu si nu mai stiu ce sa fac. Asa ca va rog frumos sa ma ajutati si sa-mi spuneti ce sa fac.
3 comentarii
0
23-12-2006, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Este clar ca mama dumneavoastra are probleme cu sistemul nervos, nu stiu din ce motive (oboseala, stress sau episoade antecedente in aceasta boala ar putea fi cauza).
Va trebuie multa rabdare si dragoste ca sa o puteti ajuta. Are nevoie de odihna, atmosfera optimista in jurul dumneaei si mai ales ajutor de specialitate. Cautati un psihiatru bun care sa o ajute si cu un tratament. Se pare ca are o depresie iar eu nu stiu cat este de grava pentru ca nu sunt de meserie si pentru ca nu am vazut-o pe dumneaei. Stiu insa ca bolile de nervi sunt chinuitoare, eu insami avand probleme de la 16 ani. Depresiile, psihozele sau maniile nu trec de la sine de cele mai multe ori, dar tratamentul difera de la caz la caz si de la o perioada la alta chiar pentru aceeasi persoana. De cele mai multe ori se fac pe incercate, adica medicul prescrie ceva, vede cum reactionezi dupa care decide continuarea sau schimbarea medicamentului.
Sunt perioade de remisie, cand pari perfect sanatos, eu spre exemplu nu mai fac tratament decat cu cea mai mica cantitate de medicament.
Daca doriti eu va recomand pe doamna doctor Irina Ana Dan, de la spitalul Obregia sau pe domnul Tudose de la spitalul Universitar sau domnul Poalelungi de la spitalul Militar.
Eu am consultat multi medici de-a lungul a 14 ani iar cei enumerati imi par foarte umani si competenti.
Multa sanatate!
0
02-01-2007, ora 00:00
botezatl
Nu este medic/terapeut
botezatl
Esta in mod evident o depresie care necesita si va raspude la un tratament psihiatric. Daca nu cunoasteti un psihiatru solicitati medicului de familie o trimitere la un psihiatru.In depresiile accentuate se poate ajunge la internare in spital de psihiatrie.Cred ca familia are cea mai mare importanta in decizia alegerii unei solutii.Persoana in depresie poate ajunge in incapacitetea de a lua decizii corecte. Din contra exista riscul suicidului !!!
0
05-01-2007, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Sa speram ca nu are asa intentii, stiu ca la modul general exista acest risc. Este dificil de abordat bolnavul de nervi, dar nu imposibil. Cu multa dragoste veti face minuni. Ii doresc multa sanatate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Insomnia este implicată în apariția durerilor de spate
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Scapă de insomnie - 8 sfaturi eficiente
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  •