Mi-e teama de intuneric

13-04-2018
Nicu028
Nu este medic/terapeut
Nicu028
Buna seara, am si eu o mare problema, inca de cand eram copil am ramas cu teama de intuneric si de a sta singur in casa plus ca am o teama foarte mare de oameni morti ( constient sunt ca mortul nu iti poate face nimic) dar in subconstient mi se deruleaza tot felul de filme si mintea parca joaca impotriva mea. In viata de zi cu zi ma afecteaza foarte rau, nu pot dormi singur, nu pot sta singur in casa si tot asa, plus ca de ceva timp ma confrunt si cu niste insomnii foarte dure. Am incercat sa fac si cateva sedinte de terapie la psiholog fara niciun rezultat insa, la psihiatru mi-a dat pastile pt somn ( dar ma feresc sa le iau, doar atunci cand nu dirm cateva nopti la rand mai iau cate una).Mentionez faptul ca sunt barbat si am 28 ani. Orice parere si sfat e bine venit din partea oricui.multumesc!
6 comentarii
1
13-04-2018, ora 19:08
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Buna ziua
Ar fi de preferat sa mergeți la medicul psihiatru concomitent cu psihoterapia veți avea rezultate.
Nu toate tratamentele din sfera psihiatrica dau dependenta.Faptul că luați medicamentele după cum considerați dv nu este bine.Un medicament pentru a produce un răspuns terapeutic trebuie sa ajungă la o anumita concentrație în sânge și implicit la locul de acțiune.
Sfatul meu este sa mergeți la medic pentru o reevaluare.
Sănătate!!
0
13-04-2018, ora 20:10
Nicu028
Nu este medic/terapeut
Nicu028
Multumesc de sfat dar din pacate acum nu sunt in tara, am plecat recent in incercarea de a ma stabili cu sotia in Spania.
1
13-04-2018, ora 22:01
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,

Cum puteti crede ca ceea ce s-a intamplat ani de zile de-a randul poate fi schimbat in cateva sedinte la psiholog?
Cum puteti crede ca un medicament luat din 3 in 5 isi poate face efectul?
Si daca nu va intereseaza ce recomanda psihiatrul si nu va intereseaza nici psihoterapie inseamna ca ati gresit siteul, caci acestea este legat de aceste domenii.
Vedeti ca exista in Spania niste "gitance" care stiu sa descante, cine stie, poate va ajuta...

Lasand gluma la o parte, abordarea pentru situatia dumneavoastra consta in combinatia dintre tratament medicamentos care sa va stabilizeze si sa va ajute sa va odihniti si psihoterapie. Acestea doua obtinute (stabilizarea si odihna) veti fi mult mai colaborativ fata de psihoterapia condusa de un psihoterapeut cu experienta.

De fapt dincolo de teama de intuneric se ascunde ceva mai profund: o personalitate dependenta. Intunericul inseamna de fapt disparitia realitatii, a ceea ce se vede, a...celuilalt, iar asta produce teama, o teama imensa. Somnul inseamna in mintea dumneavoastra pierderea controlului, e un fel de moarte. Din pacate omul are nevoie de somn...
Iata adevaratele teme de discutie cu psihoterapeutul.
Incercati sa aranjati o vizita la psihiatru in Spania sau, daca puteti, in Romania. Psihoterapia se poate desfasura si la distanta, online. Totul depinde de ceea ce decideti sa faceti ca sa rezolvati situatia.
Este urgent sa rezolvati problema insomniei caci asta duce la alte lucruri mai complicate. Un tratament corect si urmat cu responsabilitate va va ajuta.
0
14-04-2018, ora 00:23
Nicu028
Nu este medic/terapeut
Nicu028
Va multumesc frumos pt raspuns...intr-adevar trec o perioada dificila din mai multe puncte de vedere, cu insomniile ma lupt din 2015 (dar de cand ma stiu nu am fost eu prea mult cu somnul), am avut perioade si perioade, pastilele de somn ( Sanval) le iau pt moment sa mai imi "revin" cu somnul zic eu si cat mai rar cu putinta, uneori trece chiar si cate o luna in care nu iau deloc sau chiar mai mult timp, alte ori imi dau "restart" cu alcool, stiu ca e un stil poate precar dar posibilitatile financiare ma impiedica sa urmez o terapie cap- coada ca sa zic asa. Mai nou inainte sa plec din tara mi-am achizitionat cateva carti din rubrica "Dezvoltare personala" printre care si "Revolutia somnului" de Arianna Huffington in speranta ca poate ma vor ajuta, momentan sunt la sfertul cartii cu cititul, sper ca pana o voi termina voi gasi poate "un secret" oricat de mic sau ceva care sa ma ajute in aceasta problema. O seara buna va doresc.
1
14-04-2018, ora 07:13
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Aveti grija ca Sanvalul e cel mai puternic medicament de somn si rade memoria.
0
14-04-2018, ora 15:03
Nicu028
Nu este medic/terapeut
Nicu028
O sa am, multumesc, dar din pacate pt moment e singura solutie si nici asta sigura, am luat azi-noapte pe la 2:00 un Sanval si pur si simplu nu si-a facut efectul, mai am putin si disper...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Teama de întuneric la copii - nictofobia
  • Obiceiuri care afectează somnul
  • Insomnia
  • Insomnia severă ar putea fi cauzată de slăbirea conexiunilor cerebrale
  • Culcatul la ore târzii a fost asociat cu alimentația nesănătoasă și sedentarismul
  • Thim - dispozitivul care te ajută să dormi mai bine, monitorizându-ți somnul
  • Insomnia crește riscul de astm la adulți
  • Uleiul esențial de portocale poate reduce simptomele stresului post-traumatic
  • Calitatea redusă a somnului la copii, asociată cu insomnia mamei
  •