Depresie de la Abilify?
Si eu am din 2009 problema cu hipotiroidismul si iau Euthyrox de 125 luni si joi si in rest de 100 mcg.
Mi-a zis mai demult un Dr. că abilify e un antipsihotic slab, de ex eu când am luat abilify s-a înrăutățit mult TOC-ul ca și cum era în semi episod psihotic.Nu știu de ce îl laudă așa multa lume, problema e că cică nu prea are acoperire pe toate simptomele psihotice și e destul de slab că și eficacitate fata de risperidona, olanzapina, quetiapina.
Multi îl preferă că nu îngrașă și nu sedează așa tare dar nu prea am auzit multi că și-au revenit din episod psihotic cu abilify.
Tot olanzapina, risperidona, quetiapina, clizaoina sunt baza.
Apropo extreme, nu vreau sa te sperii neapărat dar la mine la spital cei care fac olanzapina injecție trebuie sa stea o ora pe hol pentru supraveghere, are dreptate Clara căci mai demult am citit o știre cu un om care a murit de la injecția cu olanzapina plus că am întrebat doctorul și mi-a zis că intradevar există o problema la olanzapina injecție in sensul că multora li se face rău după ce o fac.Insa la Rispolept cică nu sunt probleme.
Totuși eu cand fac injecția trebuie sa completez mereu un consimțământ iar pe foaie scrie ca trebuie sa iei la cunoștință inclusiv că există un risc de deces la orice tratament psihiatric.Am luat olanzapina pastile mai demult și pe prospect la fel scria c are reacții adverse moarte subită.Eu de cate ori merg la injecție aveam pulsul mare și tensiunea tocmai de la gândul ăsta că aș putea păți ceva, acum iau metroprolol pentru reglarea pulsului și a tensiunii însă pulsul tot e mare, tensiunea scade.
Pe referatul medical Dr a scris că am anxietate psihotică și țin să îl cred dar existe așa ceva anxietate psihotică că nu am mai auzit până acum.Va fi ft greu sa mă vindec căci am multe simptomatologii psihiatrice(toc, schizo, anxietate psihotică, fobie sociala și tanatofobie), m-am resemnat cu vindecarea dar inca mai am speranța de o ameliorare a stării de sănătate psihice..speranța moare ultima.
Multi îl preferă că nu îngrașă și nu sedează așa tare dar nu prea am auzit multi că și-au revenit din episod psihotic cu abilify.
Tot olanzapina, risperidona, quetiapina, clizaoina sunt baza.
Apropo extreme, nu vreau sa te sperii neapărat dar la mine la spital cei care fac olanzapina injecție trebuie sa stea o ora pe hol pentru supraveghere, are dreptate Clara căci mai demult am citit o știre cu un om care a murit de la injecția cu olanzapina plus că am întrebat doctorul și mi-a zis că intradevar există o problema la olanzapina injecție in sensul că multora li se face rău după ce o fac.Insa la Rispolept cică nu sunt probleme.
Totuși eu cand fac injecția trebuie sa completez mereu un consimțământ iar pe foaie scrie ca trebuie sa iei la cunoștință inclusiv că există un risc de deces la orice tratament psihiatric.Am luat olanzapina pastile mai demult și pe prospect la fel scria c are reacții adverse moarte subită.Eu de cate ori merg la injecție aveam pulsul mare și tensiunea tocmai de la gândul ăsta că aș putea păți ceva, acum iau metroprolol pentru reglarea pulsului și a tensiunii însă pulsul tot e mare, tensiunea scade.
Pe referatul medical Dr a scris că am anxietate psihotică și țin să îl cred dar existe așa ceva anxietate psihotică că nu am mai auzit până acum.Va fi ft greu sa mă vindec căci am multe simptomatologii psihiatrice(toc, schizo, anxietate psihotică, fobie sociala și tanatofobie), m-am resemnat cu vindecarea dar inca mai am speranța de o ameliorare a stării de sănătate psihice..speranța moare ultima.
Da, Vernus ai dreptate. Insa mie cred ca dupa 1 an daca se gandea medicul sa imi zica sa nu mai beau atata cafea probabil as fi reusit sa intru pe Abilify mai devreme. Si alta ar fi fost calitatea vietii.
Acum asta e, ma bucur ca iau acum macar Abilify si e mai light decat celelalte si ca rezist cu el. Sper numai sa pot slabi si sa nu mai am stari de tristete.
Acum asta e, ma bucur ca iau acum macar Abilify si e mai light decat celelalte si ca rezist cu el. Sper numai sa pot slabi si sa nu mai am stari de tristete.
Vernuss, m.as bucura ca Abilify sa fie antipsihotic slab și eu am reușit sa îmi revin de la el. Asta înseamna ca schizofrenia mea nu a fost asa grava. Timpul, însă își va spune cuvântul.
Sa înțeleg ca nu ați avut probleme cu somnul de laAbilify?Lena nu mai țin minte, cred ca te am mai întrebat o data, când ai scăzut Rispoleptul și ai crescut Abilify ul nu ai făcut insomnie ?
Nicole, nu am avut niciun fel de problema. Am fost eu, ca și înainte de tratament.
@Nicole, ba da am avut probleme. Si asta pt ca beam cafea foarte tare pentru ca eram sedata de Risperidona.
Cum am redus cafeaua am reusit sa dorm doar cu Abilify de 10.
Cum am redus cafeaua am reusit sa dorm doar cu Abilify de 10.
nu vreti sa ne adunam pe un privat pe facebook ? noi cei care sunteam mai frecvent pe forum... mai stam acolo din cand in cand de vorba...
Eu nu am spus prietenilor de boala mea asa ca nu mi-as da facebook-ul.
Eu încerc sa îngrop trecutul, deci nici eu nu sunt de acord. Putem vb aici, oricum primim notificare când se postează cv.
Eu am mulți prieteni.Si le am spun la majoritatea :d.Pe mine m au ajutat foarte mult prietenii.Au venit la mine la spital, au comunicat cu managerul meu de la Job ul unde am făcut episodul psihotic, au fost la birou la mine sa mi ia lucrurile(ca eu am plecat de acolo fără sa mi iau lucrurile asa rau îmi era).Ba chiar când eram în episod am sunat o pe prietena mea la telefon, și care doctor fiind, și a dat seama ca e vorba de un episod psihotic și m a direcționat către psihiatrie.Nu știu poate am fost prea deschisa dar n as fi putut sa ascund asta.Doar la job nu as spune never !Stigma asta pentru bolile astea tine și de nivelul de educație al omului.Daca ești un om educat înțelegi ca e vorba de o boala ca oricare alta.Eu uneori ma mai făceam anormala și ma certau prietenele, cum poți sa zici asa ceva, esti la fel de normala ca noi.Si nu erau ipocrite.
Eu imi pot da facebookul, nu e nici o problema nu mi-e rusine ca am probleme, toti prietenii mei stiu ca am, e mai bine acolo ca avem chat instant, aici nu putem discuta instant.
Nu stiu de ce unii se feresc atata, ca sa nu mai zic ca daca facem un grup privat, nu afla nimeni de el, chiar nici prietenii.
Aia carora nu le zici de boala ta, nu sunt prieteni ! Ca un prieten adevarat ma accepta cum sunt, si chiar spun sa vad cine ma accepta asa, altfel nu aflam care e prieten si care nu.
Alinela, nu poti ingropa un trecut pe care il stii mereu, doar sa ai o amnezie si sa uiti tot. Si pana la urma e trecutul tau, e viata ta, nu trebe sa fugim de viata noastra cu bune si rele.
Lena, poti da fb sa ne facem grupu, ca nu afla ceilalti de grup, pui sa nu vedem nici lista de prieteni ai tai, si aia e.
Chiar ar fi necesar un loc unde sa putem vb si instant.
Nu stiu de ce unii se feresc atata, ca sa nu mai zic ca daca facem un grup privat, nu afla nimeni de el, chiar nici prietenii.
Aia carora nu le zici de boala ta, nu sunt prieteni ! Ca un prieten adevarat ma accepta cum sunt, si chiar spun sa vad cine ma accepta asa, altfel nu aflam care e prieten si care nu.
Alinela, nu poti ingropa un trecut pe care il stii mereu, doar sa ai o amnezie si sa uiti tot. Si pana la urma e trecutul tau, e viata ta, nu trebe sa fugim de viata noastra cu bune si rele.
Lena, poti da fb sa ne facem grupu, ca nu afla ceilalti de grup, pui sa nu vedem nici lista de prieteni ai tai, si aia e.
Chiar ar fi necesar un loc unde sa putem vb si instant.
Nu sunt de acord. Au fost cazuri in care unii au intrat in episod si au facut publica boala altora pe pagina lor de Fb.
Corect Clara! Eu in episod aveam tendinta de a scrie pe FB. Te miri ce tampenii as fii scris in episod fiind. E suficient ca mi-am acuzat anumiti colegi de..diverse.
Pana la urma facem grupu cu cine vrea. Se poate face alt user de fb care nu are legatura cu principalul, si riscul e zero, deci daca vrem facem.
Nu e neaparat nevoie sa intrati cu userul principal. Si userul alalalt nu se leaga de nimic care reprezinta persoana aia. Si nu se stie de userul normal.
Nu e neaparat nevoie sa intrati cu userul principal. Si userul alalalt nu se leaga de nimic care reprezinta persoana aia. Si nu se stie de userul normal.
clara_p, deci cine vrea, sa isi faca user pe FB si sa facem cu alea, fara sa dea userele principale deci sa nu le stim.
Dar totu e sa vrem sa facem grup, daca vrem se poate in conditii de securitate.
Eu am userul cuiva de aici pe fb la prieteni, dar niciodata n-am facut publica boala aceluia, bine, eu nu am episoade ca nu am TAB sau schizo. Dar altii fac asta si din rautate.
Insa cu alte usere, e siguranta ptr toti.
Deci ce ziceti ? Faceti ?
Dar totu e sa vrem sa facem grup, daca vrem se poate in conditii de securitate.
Eu am userul cuiva de aici pe fb la prieteni, dar niciodata n-am facut publica boala aceluia, bine, eu nu am episoade ca nu am TAB sau schizo. Dar altii fac asta si din rautate.
Insa cu alte usere, e siguranta ptr toti.
Deci ce ziceti ? Faceti ?
costy, am gasit un grup strain pe fb unde vad ca e activitate. schizophrenia support group se numeste
Pai sa intram, eu am dat idea cum se face, vad ca astia nu-s interesati. Strain, era bine cu astia de aici ai nostri.
Vai de noi, era aici un coleg care a vrut sa face asta, sa discutam intre noi.
Avea la avatar unu extrem de frumos.
Uite aici:
https://www.romedic.ro/forum/sufar-de-singuratate-126325
Sa vorbim cu el. Vroia pe fb sai whatsapp, raman uimit cati au rusine de boala lor. Insa am zis sa-si faca un alt user si sa intre cu ala.
Deci nici dorinta de comunicare nu exista observ.
Daca noi intre noi nu dicutam, atunci cum ? Ca aia sanatosi sunt din alta lume, nu ne-ar intelege niciodata.
Adica fac strainii si noi nu, si mai vrem sa ajungem ca ei, niciodata, daca nu avem gandire open mind.
La aia nu e o rusine sa ai probleme psihice.
Ia fi atent:
Ba astia, ziceti si la presedinte ca am depresie anxioasa, ca mi se rupe ! Cine ma accepta asa bine, cine nu sa ia racheta si sa se duca pe luna.
Ca aia care ma accepta sunt prieteni adevarati, daca mi-e rusine de cutare, ala nu e prieten, si deci de ce mi-ar pasa de impresie are ?
Si daca celalalt nu vede lista de prieteni, ce face ? Cui zice ? O sa zica pe fb lui cui ? La cine nu ma cunoaste ?
Si daca da linkul, cui da ? La niste straini, si aia ce zic "cine e ala ? Nu ma intereseaza".
Nu ajunge linkul la prietenii pe care nu ii vede ai celuilalt.
Asta asa daca se foloseste FB real, dar daca face alt user, e protectie 100 %.
Vai de noi, era aici un coleg care a vrut sa face asta, sa discutam intre noi.
Avea la avatar unu extrem de frumos.
Uite aici:
https://www.romedic.ro/forum/sufar-de-singuratate-126325
Sa vorbim cu el. Vroia pe fb sai whatsapp, raman uimit cati au rusine de boala lor. Insa am zis sa-si faca un alt user si sa intre cu ala.
Deci nici dorinta de comunicare nu exista observ.
Daca noi intre noi nu dicutam, atunci cum ? Ca aia sanatosi sunt din alta lume, nu ne-ar intelege niciodata.
Adica fac strainii si noi nu, si mai vrem sa ajungem ca ei, niciodata, daca nu avem gandire open mind.
La aia nu e o rusine sa ai probleme psihice.
Ia fi atent:
Ba astia, ziceti si la presedinte ca am depresie anxioasa, ca mi se rupe ! Cine ma accepta asa bine, cine nu sa ia racheta si sa se duca pe luna.
Ca aia care ma accepta sunt prieteni adevarati, daca mi-e rusine de cutare, ala nu e prieten, si deci de ce mi-ar pasa de impresie are ?
Si daca celalalt nu vede lista de prieteni, ce face ? Cui zice ? O sa zica pe fb lui cui ? La cine nu ma cunoaste ?
Si daca da linkul, cui da ? La niste straini, si aia ce zic "cine e ala ? Nu ma intereseaza".
Nu ajunge linkul la prietenii pe care nu ii vede ai celuilalt.
Asta asa daca se foloseste FB real, dar daca face alt user, e protectie 100 %.
Costy tu din cate inteleg ai depresie nu tulburare din sfera psihotica. Esti cu totul in alta liga.
Una e sa le zici oamenilor ca ai depresie altfel e sa le spui ca ai halucinatii cand esti in episod.
Una e sa le zici oamenilor ca ai depresie altfel e sa le spui ca ai halucinatii cand esti in episod.
Si daca ai halucinatii cand esti in episod ce ? Prietenii te accepta cum esti, stiu ca, cu trat esti okey, sa nu afle aia de la munca, aia e altceva.
Sora prietenului meu are schizo, si e acceptata. Ma refer la viata privata (doar sa nu stie unde lucrezi, la aia care stiu, nu zici).
Iar daca nu accepta, de ce ne-ar pasa de parerea unora care nu da doi bani pe noi ?!
Dar la FB ti-am zis, facem alt user si se rezolva.
Ca nu se poate face legatura cu userul real.
Sora prietenului meu are schizo, si e acceptata. Ma refer la viata privata (doar sa nu stie unde lucrezi, la aia care stiu, nu zici).
Iar daca nu accepta, de ce ne-ar pasa de parerea unora care nu da doi bani pe noi ?!
Dar la FB ti-am zis, facem alt user si se rezolva.
Ca nu se poate face legatura cu userul real.
Prietenii aia pot sa fie oameni care sa nu stie tine un secret. Pe testate. Asa ca nu, merci! Un secret care e stiut de 2 persoane deja nu mai e secret. Stii cum zic?
Plus ca eu am lucrat cu multi dintre prietenii mei, deci nu!
Pe Facebook sunt doar in cateva grupuri de sanatate si urmaresc in prezent doar ceva grup de chelare blanda/scoatere de metale grele pt ca banuiesc ca poate si plombele metalice/de amalgam mi-au adus beleaua asta in viata. Sunt persoane acolo care si-au revenit din psihoze cu aceasta metoda de chelare. Dar asta e grup din SUA si aceia sunt intoxicati la greu de diverse, mai ales mercur, plumb etc.
Plus ca eu am lucrat cu multi dintre prietenii mei, deci nu!
Pe Facebook sunt doar in cateva grupuri de sanatate si urmaresc in prezent doar ceva grup de chelare blanda/scoatere de metale grele pt ca banuiesc ca poate si plombele metalice/de amalgam mi-au adus beleaua asta in viata. Sunt persoane acolo care si-au revenit din psihoze cu aceasta metoda de chelare. Dar asta e grup din SUA si aceia sunt intoxicati la greu de diverse, mai ales mercur, plumb etc.
Pai da, am zis si eu ca cei care stiu si au legatura cu locu de munca, nu trebuie sa stie, asta clar.
Eu ma refeream la amici care nu au si nu stiu ce faci, si care degeaba zic, ca nu ar conta ptr tine. Eu daca nu am loc de munca nu risc nimic si daca as avea schizo, iar daca as fi avut munca, nu se afla acolo.
Si-au revenit pe naiba din psihoze, fi serioasa, fara tratament vor intra in psihoza clar, daca au schizo deja cu minim 3 psihoze facute.
Eu ma refeream la amici care nu au si nu stiu ce faci, si care degeaba zic, ca nu ar conta ptr tine. Eu daca nu am loc de munca nu risc nimic si daca as avea schizo, iar daca as fi avut munca, nu se afla acolo.
Si-au revenit pe naiba din psihoze, fi serioasa, fara tratament vor intra in psihoza clar, daca au schizo deja cu minim 3 psihoze facute.
Nu cred ca vorbesc aiurea oamenii doar pt a se afla in treaba. E grupul de chelare cu metoda chimistului Andrew Hall Cutler. Grupul de Facebook se numeste Andy Cutler Chelation: Safe Mercury and Heavy Metal Detox. Si descrie ca multi au avut probleme de la scoaterea incorecta a plombelor de amalgam.
Si am intalnit cel putin 10 persoane acolo care mentioneaza ca au scapat de psihoza facand metoda de chelare blanda.
Si am intalnit cel putin 10 persoane acolo care mentioneaza ca au scapat de psihoza facand metoda de chelare blanda.
ai cautat pe net sa vezi daca e impartasita opinia respectiva cu a celor de pe grup ? ma refer la faptul ca poate gasesti articole medicale oficiale in care sa se vorbeasca despre asta. eu stiam parca de cancer ca ar putea fi o problema creata de plombe. informatie luata de pe net, dar nu cred ca era ceva oficial.
Da, am cautat. Intr-adevar nu e ceva acceptat de comunitatea medicala. Cei din comunitatea medicala fac chelare foarte agresiva. Dau o doza de soc de substante chelatoare organismului si asta e. Daca ramai cu probleme dupa, ghinion.
Abordarea celor de pe grupul de chelare blanda cu protocolul chimistului Andrew Hall Cutler care a avut el insusi probleme e mai inteleapta zic eu. Pt ca ei merg cu doze mici de substanta chelatoare si daca te simti rau poti reveni pe doza mai mica. Adica chelarea blanda se face de la cateva luni pana la 2-3 ani si maximul de substanta este 50 mg dar la care ajungi dupa vreun an asa. Au 3 carti ale chimistului respectiv care a avut el insusi probleme mari de la plombele de amalgam si chimist fiind si-a intocmit protocolul asta de chelare pt el insusi in primul rand.
Chelarea dupa metoda clasica a medicinei oficiale se face o data brusc cu substanta chelatoare de 500mg in doza de soc.
Pentru mine personal face sens mult mai mult metoda blanda decat metoda clasica, mai ales pt ca in faza de 'descarcare' se poate initial sa iti fie mai rau putin si apoi o sa te simti bine pt ca metalele se elimina. Nu as vre sa mi se faca prea rau dintr-o data. Si da, exista si riscul de a face psihoza de aceea cred ca e mai bine cu doze mici.
A si sa nu uit, in paralel cu chelarea se ia in continuare tratamentul psihiatric.
Abordarea celor de pe grupul de chelare blanda cu protocolul chimistului Andrew Hall Cutler care a avut el insusi probleme e mai inteleapta zic eu. Pt ca ei merg cu doze mici de substanta chelatoare si daca te simti rau poti reveni pe doza mai mica. Adica chelarea blanda se face de la cateva luni pana la 2-3 ani si maximul de substanta este 50 mg dar la care ajungi dupa vreun an asa. Au 3 carti ale chimistului respectiv care a avut el insusi probleme mari de la plombele de amalgam si chimist fiind si-a intocmit protocolul asta de chelare pt el insusi in primul rand.
Chelarea dupa metoda clasica a medicinei oficiale se face o data brusc cu substanta chelatoare de 500mg in doza de soc.
Pentru mine personal face sens mult mai mult metoda blanda decat metoda clasica, mai ales pt ca in faza de 'descarcare' se poate initial sa iti fie mai rau putin si apoi o sa te simti bine pt ca metalele se elimina. Nu as vre sa mi se faca prea rau dintr-o data. Si da, exista si riscul de a face psihoza de aceea cred ca e mai bine cu doze mici.
A si sa nu uit, in paralel cu chelarea se ia in continuare tratamentul psihiatric.
Asa cum am zis si dincolo, aplica tot ce a mai ramas de aplicat sa vedem daca te faci bine si scapi de boala.
Merita sa incerci.
Merita sa incerci.
Pai eu cam in 3 luni as putea incerca sa vad pana atunci citesc cele 3 carti ale chimistului sa imi fac o idee.
nu-i mai simplu sa aflii exact care-s acele metale grele si sa faci apoi analize de sange sa vezi daca ai o problema in sensul asta ?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6bolnav de neclintit.. cum sa-l conving sa-si ia medicamentele?
- 47tulburare psihotica
- 12Seroquel - nas infundat
- 9Pe voi va sedeaza antipsihoticele?
- 4Despre Antipsihotice si kg in plus
- 4Injecție cu Xeplion
- 7Abilify injectabil
- 4Criza olanzapina
- 3Ce antipsihotice afecteaza functia sexuala?
- 4M-am ingrasat de la Rispolept 15 kg. Acum sunt pe Abilfy. Cum slabesc?
- 6Quetiapina
- 3Anxietate - imi este greu sa ma trezesc, nu am aer suficient si nu pot sa respir bine
- 9Se mai găsește Zyprexa (olanzapina originală)?!
- 16Vitamina b12 cu antidepresive și antipshiotice
- 35Tulburare bipolara
- 3Rispolept solutie orala
- 5Leponexul creeaza toleranta?
Mai multe informații despre: antipsihoticele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: