Quetiapina
Comprimatele de quetiapina XR(cu eliberare prelungita) se pot rupe? Adica de ex dintr-un comprimat de 150 mg se poate rupe jumătate/un sfert...etc?
6 comentarii
Bună, eu am făcut așa o data și nu mi-a fost bine, iar apoi medicul mi-a spus sa nu le rup, sa le iau întregi.
Nu ți-a fost bine in ce sens? Depinde pt ce diagnostic ai luat. Mie mi s-a prescris alaturi de un antidepresiv pentru tulburare anxios depresiva, 150 mg quetiapina, si mi se pare cam puternica...
Am avut halucinații de la jumătate de pastila.E bine sa întrebi și medicul tau.Mie așa mi-a spus medicul sa le iau întregi pastilele. Tulburare bipolara diagnostic.
Eu am rupt în jumate o pastila de 100.
Și tot si-a făcut efectul adică mi-a dat somn noaptea deși medicii și farmaciștii zic ca comprimatele cu eliberare prelungita nu se înjumătățește ca nu au efect.Ciudat totuși ca mie mi-a dat somnolență.
Deci un efect tot își face chiar dacă poate mai mic
Recomandat e sa le iei întregi insa.
Multă sănătate!
Și tot si-a făcut efectul adică mi-a dat somn noaptea deși medicii și farmaciștii zic ca comprimatele cu eliberare prelungita nu se înjumătățește ca nu au efect.Ciudat totuși ca mie mi-a dat somnolență.
Deci un efect tot își face chiar dacă poate mai mic
Recomandat e sa le iei întregi insa.
Multă sănătate!
Si eu pentru anxietate tot asa iau, un antidepresiv plus quetiapina, ultima pentru somn ca nu se mai gaseste rivotril.Cred ca 150 e mult, eu iau 25 de mg si cred ca sunt subdozat, nu prea-si face efectul, cred ca o sa urc la o pastila de 50.Nu stiam chestia asta ca daca rupi comprimatul cu eliberare prelungita nu-si mai face efectul...Poate ne spune Clara, daca citeste acest comentariu.
Vai de capu meu, imi amintesc de vremea cand aveam atacuri de panica, episoade lungi rau, insotite de depresie care ma tinea la pat. Mi.a prescris mie, ATENTIE, nu inseamna ca au sfaturi. Mi.a prescris queitapina un psihiatru. Fratilor, ma trezeam amortit rau de tot, abia puteam sa ma activez de dimineata. Eram mai putin empatic, nu reuseam sa am discutii constructive cu oamenii. Chiar tin minte ca am renuntat si la locul de munca, pentru ca nu puteam sa fac fata. Eram total lipsit de energie.
Eu m.am vindecat citind urmatoarele carti, pe care le tot scriu aici de ceva timp.
Stephen briers TCC
Edmund J Bourne - anxietatea si fobia
Brett a more - am uitat cum se cheama.
David Carbonell - Atacul de panica
Si altele
Am renuntat la quetapina. REPET, in cazul, nu stiu la voi cum a fost.
Eu m.am vindecat citind urmatoarele carti, pe care le tot scriu aici de ceva timp.
Stephen briers TCC
Edmund J Bourne - anxietatea si fobia
Brett a more - am uitat cum se cheama.
David Carbonell - Atacul de panica
Si altele
Am renuntat la quetapina. REPET, in cazul, nu stiu la voi cum a fost.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5haloperidol, coaxil
- 12Seroquel - nas infundat
- 34Reducere tratament cu antipsihotic
- 5V-a dat medicul sa faceti dopamina inainte de a da neuroleptice/antipsihotice ?
- 2Injectia cu rispolept
- 19Continuare tratament antipsihotic, 2 psihiatri, 2 pareri diferite
- 0Durere inima De ce
- 94Se poate scapa de Abilify de 10 de tot?
- 6Antipsihotice care nu provoacă agitatie
- 1Poti sa ramai impotent de la rispolept?
- 32Dureri musculare și osoase de la antipsihotice?
- 4M-am ingrasat de la Rispolept 15 kg. Acum sunt pe Abilfy. Cum slabesc?
- 4Dureri de cap de la Seroxat si quetiapina?
- 1Antipsihotice pentru impresii
- 21V-ati ingrasat de la Rispolept ?
- 5Aspacardin-interactiune cu antipsihotice
- 3Antipsihotice care se iau pe timp de zi?
- 1A luat cineva Ziprasidona?
- 1Rezistenta la antipsihotice??
Mai multe informații despre: antipsihoticele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: