Depresie de la Abilify?

110 comentarii 1 23 4 Înainte ›
1
22-05-2022, ora 21:32
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Nu-ti convine NU citi, mai lasa figurile !
1
22-05-2022, ora 21:59
360
Nu este medic/terapeut
360
mesaj pe privat de la costy pt mine, dupa ce i-am zis ca-i dau ignore. asta ca sa stiti si voi de la cine primiti sfaturi

"
Su*i pu**, esti un prost, sa ma pis pe tine de id*ot prost, numa prostii zici acolo. Incurajez oamenii sa nu isi ia tratamentul.
Ca daca imi pun mintea iesi singur de aici, dar nu imi pun mintea cu tine, ca mi-as face 1000 usere si te f*t.
Da-te-n p**a mea nu iti convine nu citi, nu scriu doar ptr tine.
"

eu draga costy. nu am recomandat nimanui sa se lase de tratament. nici macar o clipa
1
23-05-2022, ora 22:32
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Sunt multi medici care vb asa si sunt f buni in domeniu, zic ca idee doar, nu ca are leg cu mine neaparat. Mai ales aia din armata, te sperii cum vb, cu asistentele de fata. Am fost la unu, cica "ete p, nu ai nici o epilepsie, ai la cap". Nu inseamna ca nu dau ei sfaturi bune, si ca nu rezolva pacientii.
Si asa, daca nu iti place ce scriu de ce citesti ? De ce comentezi la ce zic eu ?
Nu scriu neaparat ptr tine.

Nu trebuia sa arati mesajul ca recunosteam eu daca ziceai sa recunosc. Nu era cazu, ca sa nu strici conversatia, nu de altceva.
M-am dus la Sanador la un medic de diabet cu experienta ca multi stiu, daca ai stii cum a vb..te crucesti, dar nu inseamna ca nu trateaza bine pacientii la boala.

Deci poti vb asa cu cine merita, dar sa te stii pe anumit domeniu, si sa dai sfaturi f bune, si lumea daca vede ca le ai la domeniu, ii doare in cot ca ai vb urat cu altcineva, atat timp cat nu le-ai vb lor, nu ii intereseaza, ei isi urmaresc interesul lor sa ia ce e bun ptr ei.
Mai ales cand se duc la medic si ala confirma ca ce i s-a zis e corect...mai multa incredere prinzi !
Asa fac aia pe care ii consiliez in domeniul diabet pe unde ii consiliez. Vin de la medic nelamuriti si ii mai lamuresc eu din cand in cand. Apoi se duc sa zica "cineva a zis...ce parere aveti ?"
M-am luat si acolo de o tipa mai obraznica care facea pe nebuna, si ailaltii au zis "da-o dracu...raspunde la intrebari".
Deci li se rupe de altii.
Asta ca principiu zic, pe lume int ce le faci lor, nu ce faci altuia.
2
24-05-2022, ora 11:30
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Intre timp, azi mi-am adus aminte ce mi-a dat dr de familie pt depresie anul trecut: LĂPTIȘOR DE MATCĂ sau ROYAL JELLY. Am gasit niste fiole ce le aveam prin casa si am luat una si mi-a ridicat moralul instantaneu. Recomand! :)

Eu ma feresc de luat antidepresive. Ca m-am saturat de medicamentele astea chimice si suita lor de efecte secundare.
1
24-05-2022, ora 11:34
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Pai daca ti-a ridicat moralul repede, sigur ca-s bune, buna recomandare. Daca nu ti-au facut bine AD-urile, f bine, ia ce-ti face bine.
Deci iti trece tristetea aia se pare cu alea.
1
24-05-2022, ora 11:41
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Da, trece tristetea cu ele. Problema e ca e eu de vreo 3-4 luni ma chinui cu starile astea si abia azi mi-a trecut prin cap sa iau iar fiolele de laptisor de matca...

Exact ce ziceam: daca nu discut cu cineva sa caut solutii nu imi trece prin minte ce as putea face sa remediez problemele.

Deja ma gandeam cu groaza cum merg la dr si ma indoapa iar cu antidepresive.
1
25-05-2022, ora 22:02
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Pai ii zici medicului ca, cu astea te simti mai bine, vorbesti si tu, nu lasi sa vb doar el. Ca nu are de unde sa stie daca nu spui.
Multi pleaca de la doctor si intreaba aici, eu lamuream totul cu medicul, intrebam, etc.
1
27-05-2022, ora 19:52
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Anul trecut cu Prozacul a fost prima data dupa 8 ani de tratament psihiatric in care m-am simtit psihic normala, motivata sa lucrez sa fac lucruri si culmea nu imi era foame aproape deloc - am slabit 4 kg in 2 saptamani! Insa mi-a dat niste sangerari si a trebuit sa il opresc din pacate.

Acum ma gandesc ca daca pana saptmana viitoare nu imi revin cu laptisorul de matca sa o rog sa imi prescrie iar Prozac pt ca acum nu mai iau Risperidona si poate asa nu o sa mai imi dea probleme.
1
28-05-2022, ora 04:00
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Pai ia Prozac daca te simteai mai bine, nu stim daca sangerarile sunt de la Prozac, nu stiu ce legatura avea risperidona si sangerarile alea, dar daca nu mai iei risperidona e bine.
SI acum ce ieri ca medicatie ?
2
28-05-2022, ora 09:30
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
N-am zis ca avea legatura dar ca e posibil sa fi avut ca eram cu 2 antispihotice atunci. Si da, stiu sigur ca de la Prozac era pt ca in momentul in care am intrerupt s-a oprit sangerarea.

Acum iau doar euthyrox de 100 si A ilify de 10. Restul suplimente gen Seleniu de 100 mcg si vitamina D 3000 UI pe zi.si calciu mai iau 2 saptamani si apoi pauza si in pauza de calciu iau magneziu. Cma astea. Am scos vitamina Cca si aceea imi dadea pofta de mancare.
1
28-05-2022, ora 12:21
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Daca era de la prozac, e clar sangerarea, ai vb cu medicul ? Cunoaste acest efect secundar ? Scrie pe prospect ?
Deci iei euthyrox de 100 si abi de 10, de la abi ai pofta de mancare, ca si sora prietenului meu la fel, a ajuns la 164 de kile de la abi, ia 15 mg, are 1, 74 m si avea cam 65 de kile inainte de boala.
1
30-05-2022, ora 20:43
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Da, scria pe prospectul de la Prozac ca da sangerari era trecut ca frecventa la 1 din 10 persoane.

Sunt convinsa ca de la Abi am pofta de mancare pt ca inainte cand luam doar 5 mg de Abilify aveam 75 kg. Plus ca eu pun si deprimarea pe seama medicamentului.
1
31-05-2022, ora 10:38
Gogu3
Nu este medic/terapeut
Gogu3
Pe mine abilify-ul m-a facut mai optimist.
Lena, poate s-a intamplat altceva de te-ai deprimat ?
1
31-05-2022, ora 21:23
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Pai ar fi doar boala in sine sa se fi transformat in ceva depresie sau de la tratament alta intamplare trista anume nu este momentan. Am servici, multumesc Lui Dumnezeu ca mi-a dat putere. Dar altceva anume nu.

Poate mai depinde si de cata vreme faci tratamentul.si cu ce doze.
1
31-05-2022, ora 21:48
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Eu pana anult trecut n-am fost deprimata, sau poate eram asa sedata ca nu realizam.
1
01-06-2022, ora 10:11
Alinela01
Nu este medic/terapeut
Alinela01
Lena, și eu am luat abilify dar injectabil. Nu am avut problema cu depresia. Și am avut chef sa le fac pe toate, poate eram și prea energica. De o luna, am întrerupt total tratamentul la recomandarea medicului. În luna aceasta am slăbit 5 kg fără sa iau medicamente de slabit, îmi calculez însă caloriile consumate zilnic și am grija sa nu le depășesc. Eu acuma am 81 de kg la 1.70 cm. Vreau sa ajung la 70 de kg. Te pup, ai grija de tine și vb te rog cu medicul dacă cv nu merge.
1
01-06-2022, ora 11:26
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
@Alinela, imi spui te rog dupa cata vreme ai intrerupt tratamentul si pt ce afectiune? Si asta cred ca conteaza.
1
01-06-2022, ora 12:03
Alinela01
Nu este medic/terapeut
Alinela01
Am născut în urma cu 5 ani și 2 luni. Imediat după ce am născut, am luat tratament pt depresia post natala, dar cum l.am tot întrerupt brusc am dat în schizofrenie paranoida. Am făcut tratament 3 ani neîntrerupt tratament pt schizo și în ultimii doi ani am luat doar abilify injectabil, mi.a tot scăzut doza pana psihiatra a zis ca nu mai e nevoie de tratament. De o luna nu mai iau nimic si sper sa nu mai trebuiască.
2
01-06-2022, ora 12:53
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Ma bucur foarte mult pt tine Alinela. Doamne ajuta sa nu mai ai recaderi!
1
01-06-2022, ora 13:01
Alinela01
Nu este medic/terapeut
Alinela01
Mulțumesc, dacă e cv o sa scriu aici, măcar sa știți sa nu faceți ca mine
2
01-06-2022, ora 13:04
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Multumesc frumos!

Medicii cu care am discutat tot asta spun ca nu prea mai pot urmari pacientii dupa ce scot medicamentele de tot daca au recaderi sau nu.

Pt ca fie nu mai revin la psihiatru ca nu mai au nevoie, fie revin si considera ca psihiatrul anteriror nu era bun si merg la altcineva. Si atunci medicii nu au cum urmari daca se vindeca complet.
1
01-06-2022, ora 14:35
Alinela01
Nu este medic/terapeut
Alinela01
Eu o sa merg din 3 în 3 luni la aceeasi psihiatra. Vreau sa țin legătură cu ea ca e super și m.a pus pe picioare fara sa ma indoape de medicamente.
1
01-06-2022, ora 14:54
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
A fost foarte bine ca ai luat Abilify de la inceput. Mie mi-a dat initial Olanzapina fara macar sa incerce Abilify in spital. Apoi am ajuns si risperidona si abia acum cu Abilify. Probabil de aceea nici nu pot iesi asa usor de pe medicatie.
0
01-06-2022, ora 20:09
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Lena8, daca era dumnezeu ala al tau, avea grija sa nu te imbolnavesti !
2
01-06-2022, ora 20:54
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Costy, lasa-mi Dumnezeul in pace! Dumnezeu asta al meu m-a ajutat sa nu fie mai rau.
Si de multe ori se putea sa nu mai fiu. Asa ca da, sunt recunoscatoare.
1
02-06-2022, ora 19:08
360
Nu este medic/terapeut
360
pe olanzapina nu ti-a fost bine ? din ce stiu/citit, olanzapina ar fi mai eficienta decat abilify, diferenta facand-o faptul ca olanzapina ingrasa mai mult ca abilify.
1
02-06-2022, ora 19:48
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Mi-a fost extrem de rau cu olanzapina aia, mergeam cativa pasi si apoi ma chirceam de oboseala. Plus ca in 3 luni m-am ingrasat de la 60kg la 84 cu 20 mg olanzpina pe zi, 10 mg dimineata si 10 mg seara. Ma seda mult mai rau decat Risperidona.

Abilify-ul e mai ok pt mine si decat Risperidona si decat Olanzapina.

Mentionez ca eu nu am manifestari ale bolii gen haluciantii sau idei delirante sub tratment.
1
02-06-2022, ora 20:34
360
Nu este medic/terapeut
360
primul dr la care am fost a vrut sa ma puna pe abilify. am refuzat. ( la vremea aia nu stiam nimic de antipsihotice. ). am mers la al doilea dr, care mi-a dat olanzapina oral o perioada de 2 sapt parca, ca sa-mi pregateasca corpul pt injectie. n-am avut nimic nici de la oral, nici de la injectie.

ce descrii tu aveam insa de la quetiapina, primul meu medicament. nu ma tineam pe picioare...eram la propriu leguma :).. dimineata in schimb ma trezeam fresh.

poate ce ai avut a fost o o ractie la faptul ca ai luat pt prima data acel tratament... sau.problemele au durat pe o perioada de 3 luni ?
intreb pt ca mie quetiapina mi-au creat problemele astea pe termen scurt. si sunt curios daca e o legatura intre ele (quetiapina si olanzapina), anume ca ar fi fost primele antipsihiotice pe care noi doi le-am luat. caz in care e de inteles de ce au fost aceste simptome preznte
1
02-06-2022, ora 20:45
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Da, la mine a durat efectul de sedare toate cele 3 luni, Mergeam la servici si plangeam de oboseala, cu toate ca antipsihoticele de obicei te 'tin' de nu poti plange. Si stateam cu capul pe birou.

La mine sedarea a fost continua si cu Risperidona dar nu la fel de puternica ca Olanzapina. Eram mai bleguta asa. Reuseam sa lucrez mai bine la servici doar dupa ora 16 pt ca atunci incepea sa se estompeze putin efectul antipsihoticului.

Cred ca depinde si de cat de avansata e boala. Daca o fi adevarata teoria cu excesul de dopamina poate unul are mai mult si altul mai putin si deci pe unul il sedeaza mai tare un antipsihotic pe altul mai putin. Desi eu cred ca are ceva fond autoimun schizofrenia sunt multe date in acest sens. Eu de exemplu mai am o boala autoimuna la tiroida.
1
02-06-2022, ora 21:12
Alinela01
Nu este medic/terapeut
Alinela01
Și eu am hipotiroidism, iau Euthyrox de 100 mg în fiecare dimineață.
Adaugă un comentariu / răspuns
110 comentarii 1 23 4 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul