Avort medicamentos
Buna ziua, doresc sa impartasesc cu dvs experienta mea privind intreruperea sarcinii prin avort medicamentos. Am avut o sarcina in jur de 5 saptamani fara ca embrionul sa fie vizibil. La recomandarea medicului am ales acest tip de avort. Am citit pe acest forum situatii care m-au inspaimantat si altele care au fost ok si am sperat sa nu ma aflu in acele situatii groaznice. Medicamentul folosit a fost Medabon. Prima pastila am luat-o miercuri urmand ca celelalte 4 comprimate vaginale vineri la ora 12. Joi seara a inceput starea de voma si o usoara durere de burta iar vineri dimineata cand m-am dus la baie am sangerat/eliminat. Mi-am contactat medicul si a zis ca e ok. A venit ora 12...am luat un nurofen si apoi cele 4 pastile. Dupa jumatate de ora au inceput niste dureri usoare si cu timpul crescand in intensitate. Pe la 14:00 am mai luat un nurofen...deja durerile devenisera greu de suportat. Nicio ameliorare. De la ora 14:30 a inceput cosmarul cu dureri groaznice, greu de descris in cuvinte...am mai luat un ketonal in criza mea de durere si nimic...culmea, a inceput in acelasi timp sa am si diaree...non-stop pana la ora 16:30...m-am tavalit pe jos de durere, am urlat...pana am lesinat efectiv de durere. Majoritatea timpului l-am petrecut pe toaleta. Norocul meu ca am reusit sa iau un supozitor uscosin (tinand cont ca aveam efectele adverse ale medicamentului diaree)...si s-au calmat putin durerile pentru jumatate de ora.bineinteles ca au inceput iar acele crampe si am mai luat iar un supozitor. De la ora 19:00 am tot avut crampe dureroase, devenind cu trecerea timpului mai rare si s-au incheiat noaptea la ora 3:30. Inca ma doare burta si mai urmez un tratament cu arthrotec...iar sangerarile au fost si sunt usoare. Nu recomand acest tip de avort NICIODATA. A fost cumplit si greu de imaginat ca exista asemenea dureri. O adevarata tortura! Nu stiu cum de mai traiesc! Ar trebui interzise aceste medicamente! Va rog, nu incercati asa ceva! E greu sa gasesc cuvintele potrivite pentru a descrie ce am trait!
Acum 2 zile am facut și eu un avort medicamentos. Miercuri am luat prima pastilă în cabinetul medicului în jurul orei 11:30 iar joi pe la ora 10:00 au început primele sângerări, am eliminat câteva cheaguri și sângerările au fost normale nu am avut nici o simptoma de greață sau dureri groaznice, doar dureri de spate ca cele de menstruație, aseară la ora 23:30 am luat și cele 4 comprimate pe cale vaginala, speriata fiind de comentariile pe care le-am citit am luat și un comprimat de ketonal, după 40 de minute am avut câteva crape, nu am avut diaree sau alte reacții, decât o stare de frig, după 1h și jumătate am fost la baie, și am mai eliminat câteva cheaguri. Personal sunt mulțumită de aceasta procedura. Acum depinde și de organismul fiecărei persoane. Nu toți suntem la fel.
Buna!! Sunt disperata, aseară am fost la spital și am o sarcina fără embrion, trebuie sa fac avort! Medicului a sugerat pastile sau chiuretaj, a rămas sa merg acasă sa ma gândesc ce decizie iau. Spune mi te rog mai multe despre avortul cu pastile. Trebuie sa stau acasă sau pot merge la servici?? Sângerări abundente??? Mulțumesc!!
Cum am spus mai sus, difera de la persoane la persoana în funcție de organismul fiecăreia. Eu ma simt bine, nu am avut nici o reacție adversa, în afara de acea stare de frisoane, de frig. Am aceeasi senzație ca și cum as fi la menstruație, nimic ieșit din comun. Astăzi am încep sa iau și Arthrotec, prima pastilă am luat-o de dimineață. Contează mult și cat de mica este sarcina. Este indicat ca avortul medicamentos sa fie făcut pana la 7 săptămâni cel târziu sa aibă complet efect și sa nu existe complicații. Acum aștept sa merg la control sa vad dacă a fost eliminata complet sarcina. Dar sigur, după cheagurile eliminate începând de la prima pastilă a avut succes
Mulțumesc din inima
Pentru răspuns și îți doresc multă sănătate. Eu am 7 săptămâni și 3 zile. Astăzi am fost la alt medic și mi a sugerat chiuretaj. Pana luni trebuie sa iau o decizie. Avortul cu medicamente cât va costat??? Mulțumesc pt raspuns
Pentru răspuns și îți doresc multă sănătate. Eu am 7 săptămâni și 3 zile. Astăzi am fost la alt medic și mi a sugerat chiuretaj. Pana luni trebuie sa iau o decizie. Avortul cu medicamente cât va costat??? Mulțumesc pt raspuns
Buna, e mai ieftin cel medicamentos...170 lei + antibiotic daca iti va prescrie doctorul...
Azi am fost la consult si nu am eliminat tot (la o saptamana dupa avort)...mai urmez 5 zile tratament cu arthrotec...si daca nu se vor elimina resturile voi ajunge la aspiratie...
A fost primul avort, nu stiu cum e cu aspiratia...dar calea medicamentoasa nu as mai alege-o niciodata!
Azi am fost la consult si nu am eliminat tot (la o saptamana dupa avort)...mai urmez 5 zile tratament cu arthrotec...si daca nu se vor elimina resturile voi ajunge la aspiratie...
A fost primul avort, nu stiu cum e cu aspiratia...dar calea medicamentoasa nu as mai alege-o niciodata!
Daca ai peste 7 saptamani nu risca sa faci avort medicamentos, deoarece exista riscul sa nu se elimine sarcina. Eu am dat 1000 lei la o clinică privata. Acuma, depinde și de cabinete sa diferențieze prețul. Eu mai ieftin de atat nu am găsit în Sibiu și nici nu am stat sa mai caut. Dar cum am spus, dacă ai peste 7 săptămâni mai bine faci chiuretaj sau prin aspirație.
Va mulțumesc frumos fetelor!! Luni dimineața sunt programată la chiuretaj, am o frica deoarece este primul și nustiu in ce consta!! Am o teama și suferința in același timp!! Va doresc wekend frumos!
Din pacate dupa ce am luat Postinor la 12 ore dupa contactul sexual am aflat la 3 saptamani ca totusi am ramas insarcinata. Astazi am fost la medic si diseara voi lua si eu prima pastila de Medabon...o sa va scriu care sunt simptomele si in cazul meu.
Yasmyna si Eu eu 2018, sper sa depasiti cu bine aceste momente! Totodata, astept sa impartasiti ce ati simtit.atat prin metoda medicamentosa cat si prin aspiratie...
Am spus ca voi reveni cu detalii dupa această metoda si am revenit...Prima pastila am luat o sambata seara si pana duminica seara nu m am putut ridica din pat din cauza greturilor si ametelilor...apoi duminica seara au aparut primele sangerari si starea mea se imbunatatise pana luni seara cand a trebuit sa iau cele 4 pastile. La 40 de minute dupa ce le am luat au inceput durerile de burta destul de puternice si am inceput sa vomit. Am crezut ca imi revin, dar durerile de nedescris au aparut dupa o ora. Timp de 7 ore am simtit ca cineva ma taie pe interior. Nu credeam ca, corpul meu poate suporta atata durere. Dupa 3 pastile de nurofen luate in 2 ore durerea nu a cedat absolut deloc, corpul imi tremura de durere. Nu ma puteam misca. Pur si simplu tipam de durere. Nu stiu cum dupa astea 7 ore am reusit sa atipesc si cand m am trezit durerile scazusera cu mult in intensitate. M am trezit si nu mi venea sa cred cum de inca mai sunt in viata. Cam asta a fost experienta mea cu aceste pastile. Din punctul meu de vedere e cea mai mare greseala sa alegi aceasta metoda. Este efectiv horror. Nu mai vedeam de durere, nu mai eram om. Nu recomand nimanui aceasta metoda. Ar trebui sa va ganditi de o mie de ori daca se merita sa incercati asa ceva.
Pffff îmi pare rău sa aud asta... ma bucur ca nu am ales acest tip de avort medicamentos!!! Eu eram programată pentru chiuretaj luni dimineața, dar duminica am început sa sangerez iar de ieri am
Început sa elimin... joi merg la control sa văd dacă sa eliminat !! Îmi pare rău ca ai trecut prin așa ceva, important acum este sa mergi sa vezi dacă sa eliminat!! Sănătate!!
Început sa elimin... joi merg la control sa văd dacă sa eliminat !! Îmi pare rău ca ai trecut prin așa ceva, important acum este sa mergi sa vezi dacă sa eliminat!! Sănătate!!
Desigur. Voi ajunge la control maine. Sanatate si voua! Sper sa fiti bine...si totul sa se termine cu bine.
Deci aceleasi simptome groaznice ca si la mine. Sper macar sa eliminam tot!
Scriu ascest comentariu nu pentru ca sunt mandra de ce am facut, ci pentru ca am stat cu o spaima de nedescris avand in vedere ce comentarii am citit. Sunt de acord ca nu toate percepem sau simtim la fel si ca suntem organisme individuale si ce e bun pentru mine, nu e automat bun si pentru alta persoana s.a.m.d.
Am facut avort medicamentos la asa zisa clinica a dr Kopp, de fapt e un apartament transformat într-un cabinet. Deja asunsa acolo si cu tot ce citisem inainte imi dadea de banuit. Am luat faimoasa pastila de fata cu domnul dr, am asteptat un timp cat sa se asigure ca nu am efecte adverse, apoi am plecat acasa cu instructajul facut, a doua zi urma sa iau doua alte pastile (sub limba), tin aici sa spun ca nu inteleg diferenta la avest tip de avort medicamentos, de ce in unele cazuri sunt comprimate(ovule) care se introduc pe cale vaginala si in alte cazuri(si al meu) sunt doar pastile de pus sub limba, mi se pare chiar ciudat, ar trebui sa fie o metoda standard zic eu. A venit si ziua 2, cu cele mai multe emotii, ma asteptam sa fie o zi crunta, am luat inainte de cele doua pastile un nurofen forte si am asteptat sa inceapa chinul care nu a mai venit. Totul a decurs perfect, doctorul a fost la "dispozitia mea" telefonic, mi se pare un mare plus ca el raspunde la telefon mereu. Practic, prin metoda medicamentoasa avortul a fost lipsit de trauma fizica, am ramas doar cu cea psihica, sufleteasca dar aici e o poveste destul de complicată si care nu isi are rostul, pentru ca am postat cu un alt scop. Sanatate multa si minte multa sa avem!
Am facut avort medicamentos la asa zisa clinica a dr Kopp, de fapt e un apartament transformat într-un cabinet. Deja asunsa acolo si cu tot ce citisem inainte imi dadea de banuit. Am luat faimoasa pastila de fata cu domnul dr, am asteptat un timp cat sa se asigure ca nu am efecte adverse, apoi am plecat acasa cu instructajul facut, a doua zi urma sa iau doua alte pastile (sub limba), tin aici sa spun ca nu inteleg diferenta la avest tip de avort medicamentos, de ce in unele cazuri sunt comprimate(ovule) care se introduc pe cale vaginala si in alte cazuri(si al meu) sunt doar pastile de pus sub limba, mi se pare chiar ciudat, ar trebui sa fie o metoda standard zic eu. A venit si ziua 2, cu cele mai multe emotii, ma asteptam sa fie o zi crunta, am luat inainte de cele doua pastile un nurofen forte si am asteptat sa inceapa chinul care nu a mai venit. Totul a decurs perfect, doctorul a fost la "dispozitia mea" telefonic, mi se pare un mare plus ca el raspunde la telefon mereu. Practic, prin metoda medicamentoasa avortul a fost lipsit de trauma fizica, am ramas doar cu cea psihica, sufleteasca dar aici e o poveste destul de complicată si care nu isi are rostul, pentru ca am postat cu un alt scop. Sanatate multa si minte multa sa avem!
Buna! Imi pare rau ca a trebuit sa treci si tu prin aceasta trauma psihica. Probabil medicamentele luate de tine(fiind doar pe cale orala) au fost mai usor suportate de organism. Asta este un lucru bun de stiut pentru cei care mai citesc si care din pacate nu pot sau nu isi doresc un copil sa aleaga metoda ta. Nu am vrut sa sperii pe nimeni cu comentariul. Pur si simplu a fost atat de groaznic ce am simtit timp de 7 ore incat a doua zi ma intrebam cum de am supravietuit acelor dureri. Sanatate tuturor!
Buna seara. Spuneti-mi si mie cum se ia exact acel tratament medicamentos pt eliminare sarcina. Eu am mai avut o experienta acum 2 ani am ramas insarcinata si nu am vrut sa o pastrez nu stiam despre aceasta metoda cu medicament bn nici nu ma interesasem despre stiam doar de cel chirurgical din pacate am fst nevoita sa apelez la o astfel de procedura deoarece nu am dorit sa pastrez acea sarcina din motive considerente habar nu am cum sa intamplat ptk m.am protejat si nu mi sa mai intamplat sa raman. Am facut aspiratie in definitiv si ce sa va zic...o experienta groaznica...a durut ft tare nu va pot descrie interventia in sine...mult sange...si durere atat fizic cat si psihic ceva a ramas acolo blocat...nici ac nu imi revin desi au trecut 2 ani de atunci. In prezent nu sunt insarcinata dar totusi vreau sa aflu ce experiente ati impartasit si exact ce a.ti facut. Este greu sa fii femeie dar protejati-va fetelor este ft greu ca sa ajungi la o astfel de decizie va sp din propie experienta. Chiar daca trece niciodata nu se uita.
Buna!! In cazul meu era o sarcina dorita dar din păcate sa oprit din evoluție. In privința avortului medicamen se face la recomandarea medicului și sub supravegherea medicului deoarece nici aceasta varianta nu este așa ușoară!
Buna, fetelor. dar cum va simtiti dupa ???... eu am ramas cu dureri mari de sani, sunt inflamati, dureri de cap si stari de greata. Nu stiu la cat timp sa ma astept la menstruatie. Am facut procedura pe 24.10, a fost suportabila.
Buna! Dureri de cap am si eu..destul de puternice. O sa intreb doctora saptamana viitoare la urmatorul control mai multe detalii si voi reveni.
As dori sa știu dacă ați eliminat tot după avort. Am folosit medadon in 6 Noiembrie, mai bine de 3 săptămâni. Sângerările au fost ff mari însă nu am avut absolut nici o durere, nici măcar ca și la menstruație. Ieri am fost la consult însă nu sa eliminat complet, se mai vede o mică bucățică. Mi-a prescris 5 zile de Ergomet, sper sa elimin. As dori sa știu dacă ați mai avut asemenea experiența și pana la urma s-a eliminat complet sau ați ajuns la chiuretaj.
Depinde cate saptamani de sarcina ai avut. Din pacate si eu am ales aceasta metoda acum 5 zile, deoarece am avut probleme cu sarcina, jumatate era dezlipita de uter din cauza unui hematom care tot crestea, sub tratament si aveam dureri, sangerari.Nu se mai dezvolta, am eliminat tot, insa la mine dupa cum ti am spus era dezlipita deja. Am fost in aproape 8 saptamani de sarcina, insa de la 6 saptamani nu a mai crescut.Vorbeste cu un medic, el te poate indruma cel mai bine.
Eu am fost la medic...si da, s a eliminat tot. Sper sa fii bine, am mai auzit cazuri de genul, iar in urma tratamentului acela prescris ulterior s a eliminat complet. Toate cele bune!
Multumesc de răspunsuri. Sarcina avea 5 săptămâni, se pare ca după o zi de Ergomet nu mai sangerez deloc, sper sa fie bine. Săptămâna viitoare merg din nou la control
Multa sanatate! Eu stiu ca prin sangerare elimini
Multumesc. Da, prima zi a fost o sângerare abundentă, după care s-a oprit. Am uitat sa Menționez asta. Sper ca sa eliminat și am scapat
Probabil din cauza opririi sangerarii nu s-a eliminat, dar o sa treci peste si o sa fie bine. Important e sa nu faci temperatura
Eu am sangerat 7 zile, dar fiecare organism este diferit, insa mi se pare putin o zi. Eu zic ca nu a avut timp sa se elimine tot intr-o zi, dar tine-ne la curent. Te imbratisez si sper sa treci bine peste asta!
Am fost la control si am aflat ca nu am eliminat tot... am facut 40 de zile de la administrare, menstruatie nu am avut, acum mi-a dat doua pastle pe care le voi administral bucal in cateva zile, am uitat cum se numesc, urmand sa am iarasi sangerari si a doua zi sa merg la control. Sincer nu imi doresc sa ajung la metoda clasica. Sunt cu moralul la pamant. Sincer nu stiu in ce stadiu sunt... ce urmeaza. Am dureri de burta aproape continuu si sanii tari. A mai trecut cineva prin ceva similar?
Din păcate da. Am 4 săptămâni de la administrarea pastilelor, la fel nu am eliminat tot. De o săptămâna am încercat mai multe pastile, nimic. Eu am avut sângerări groaznice, și tot nu sa eliminat. Miercuri sunt programată pentru chiuretaj. Îmi pare rău ca am tot amânat atât... putea fi gata tot coșmarul
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 9In Romania exista pastila aia in loc de avort chirurgical?
- 0bubite albe pe sfarc. spm sau sarcina?
- 0Avort medicamentos
- 1Ajutați-ma cu un sfat - intrerupere de sarcina cu medabon
- 7Avort medicamentos cu Medabon @Medlife (si costuri)
- 0Avort medicamentos cu Medabon
- 2Povestea mea...
- 2Întrerupere de sarcină cu Medabon
- 1Avort medicamentos
- 6Buna ziua! Am facut avort cu medabon in urma cu o săptămână si inca am sangerari, este normal?
- 0Experienta mea cu Medabon
- 6Avort cu medabon
- 0Medabon
- 7Ajutați-mă - medabon pentru intrerupere, de doua ori
- 1Avort k metabon
- 5Avort Medicamentos
- 2Sarcina oprita in evolutie. Dureri la o saptamana dupa Medabon
- 1Avort medicamentos a funcționat?
- 3Avortul medicamentos
- 1Avort medicamentos!
Mai multe informații despre: Avortul medicamentos avortul medicamentos cu mifepriston si misoprostol medabon
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: