Avort medicamentos: Medabon

08-08-2023
Ionica4
Nu este medic/terapeut
Ionica4
Las aici detalii din experienta mea, deoarece cat tinp am trecut prin asta am fost non stop pe acest site si am citit si recitit experientele altor femei cu privire la ce a insemnat avortul medicamentos.

Am aflat de sarcina pe 27 iulie, pe 28 dimineata am fost la control si mi s-a confirmat o sarcina de 6 saptamani.
La rugamintea si dorinta mea, mi s-a prescris reteta cu un medicament: MEDABON, medicament ce provoaca avort.

Experientele citite aici ma aduceau de la o stare la alta si sincer mi-a fost foarte foarte frica. Am trecut singura prin asta si dorec sa incurajez si restul femeilor sa fie puternice mai mult mental. Decat fizic.
Da, la mine chinul a fost mental, psihic. Nu stiam ce trebuie sa se intample…ce astept..ce trebuie sa vad, ce trebuie sa iasa din mine, ce trebuie sa se intample. Desi medicul mi-a explicat in mare ce si cum, doamna de la farmacie mi-a zis cate ceva, eu am citit non stop informatii care ma agitau, sau ma linisteau pe alocuri.

Bun. Ziua in cauza, 28 iulie, seara la 20:00 am luat prima pastila, administrata oral. Psihic imi era rau deja, fizic eram bine. Totul e mental fetelor! Sau cel putin joaca un rol foarte important pshicul nostru! Stiam pasii, stiam ca asta vreau, imi doream sa fie bine si sa ies odata din asta! Nu am avut nici o stare de rau de la prima pastila, nici o senzatie de lesin sau voma ori ceva ce sa ma impiedice sa fac activitatile zilnice. Nu am avut sangerari de nici un tip la prima pastila, desi citeam ca unele chiar au eliminat sarcina de la prima. Nu stiu nimic despre asta. Dupa cele 36 de ore, urmeaza introducerea celor 4 pilule( sa le spunem) in vagin. M-a speriat asta. Ma gandeam ca daca nu le introduc bine..daca ies, daca aluneca. Nu. Calm. Le-am intrdus cat am putut de adanc, dar pe rand. Asa mi s-a si recomandat. Am stat 30 de min intinsa. Nu m-am ridicat. De la una la alta simteam cum vaginul se incordeaza, sau se intampla ceva acolo… nimic dureros. Timp de 2-3 ore nu simteam nimic.. ceva crampe..ca la menstruatie. Am fost la baie, fara sa simt nevoia, ci doar pentru a ma verifica. Nimic pe absorbat.. insa dupa ce am urinat, au inceput si sangerarile si aparitia unor cheaguri, deloc ingrijoratoare. Citeam aici de “expulzarea fatului” si nu mai stiu ce.. o doamne zic ce o sa iasa ca mental nu mai puteam. Crampe accentuate in urmatoarele ore. Am stat jumate de zi pe wc. Totul suportabil. Zilele au trecut, cu sangerare mai abundenta si cheaguri mai maricele in zilele 5-6. Dar la fel, nu cum se spunea aici. Ca ies nu stiu ce cheaguri.

Bun, in mintea mea vazand ca ma simt ok, sangerare.. stare de rau nu (fizica) am stat numai cu stresul ca ceva nu a mers bine si ca sarcina continu. Seara a 7a, ziua 8, respectiv 9 astazi cand scriu acest mesaj, sangerarea este aproape inexistenta. Tot astazi, desi doar dupa 9 zile, am mers la control pentru a ma asigura ca macar embrionul s-a desprins si ca il elimin in timp. Citeam ca poate dura 15 zile sau cateva saptamani sangerarea.
Surpriza, fetelor, astazi asa cum spuneam; am fost la control. Totul este bine si eliminat complet. Mai sunt doar cateva mici mici cheaguri nesemnificative pe care le voi elimina zilele astea sau la menstruatie.

Eu am scapat usor. M-am consumat enorm si in urma a ceea ce citeam ma darma ideea ca nu imi este rau si ca e posibil sa fi esuat metoda.
Fiti puternice mental si nu asociati durerea cu reusita!
Mergeti la control mai devrem de cat vi se recomanda pentru a nu sta cu un stres atat de mare. Am eliminat doar prin sangerare si mici cheaguri, nici o expulzare vizibila cel putin.

Aveti grija de voi!
1 comentarii
0
08-08-2023, ora 15:57
Ionica4
Nu este medic/terapeut
Ionica4
Timp*
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Avortul medicamentos prin instalarea de agenti abortivi
  • Avortul medicamentos prin reducerea selectiva
  • Avortul medicamentos acasă - ce trebuie să știi
  • Administrarea fără restricții a pilulei pentru avort Mifepriston, sigură și eficientă
  • Avortul medicamentos la domiciliu după 12 săptămâni: o opțiune sigură și eficientă
  • Cercetările susțin avortul foarte timpuriu pentru femeile care doresc oprirea sarcinii
  •