Ajutor! Atac Panic, Anxietate si Depresie | Forumul Medical ROmedic

Ajutor! Atac Panic, Anxietate si Depresie

436 comentarii 1 2 ..... 456 ..... 14 15 ÃŽnainte ›
0
11-06-2016, ora 23:43
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Pai unii scapa de asta dupa tratament, altii trebuie sa ia tratament mereu, e diferit de la o persoana la alta, nu se stie, am un prieten care a luat 2 ani doua antidepresive SSRI si de 8 ani nu mai ia nimic si e f bine.
Intai sa-si faca efectu cipralex si vedem apoi.
0
11-06-2016, ora 23:48
Bianca86
Nu este medic/terapeut
Bianca86
Doamne ajuta Costy sa mearga si la mine la fel
Tu ai aceasi boala ca sa mine ?
0
12-06-2016, ora 14:00
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Eu am depresie anxioasa, deci am si depresie, tu ai avea doar anxietate daca nu ai tristste, lipsa motivatie de a face ceva si lipsa energie.
0
12-06-2016, ora 14:27
Bianca86
Nu este medic/terapeut
Bianca86
Pai din anxietate am dat si eu in depresie..ca de la asta mi se trage..acum daca trece anxietatea poate trece si depresia..depresia nu e severa la mine..ca mai fac chestii..trag de mine..mai gasesc putere sa ma mai bucur de cate ceva..deci trag speranta...:(
0
12-06-2016, ora 15:00
Bianca86
Nu este medic/terapeut
Bianca86
Pai si tu nu iei tratament Costy?
0
12-06-2016, ora 22:34
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Eu iau tratament doar foarte putin pentru ca nimic nu ma mai ajuta tocmai ca m-am tratat prea tarziu, de aia zic sa te tratezi, nu stiam ce am si deci am inceput sa ma tratez abia in 2011 cand eu aveam depresia din 1994 de fapt.
Cam orice iau imi da un rau urat, nu-si mai face nici un medicament efectul corect, am luptat cu medicul meu, am testat n medicamente si nu merge. Ce iau acum tine starea doar sa nu fie insuportabila, in rest e nasol.

Degraba tragi de tine, trebe sa dispara depresia si la tine, ca trasu asta de tine te va obosi si irita la un moment dat daca nu se rezolva treaba. Daca te tratezi, da sunt sperante sa-ti revii, mai ales ca o faci la timp.
0
12-06-2016, ora 22:49
Bianca86
Nu este medic/terapeut
Bianca86
Pai starea mea a debutat akm 3 luni cu atac de panica de la stres prea mult...si de la asta mi a pierit si chefu de viata..nu mai vedeam rostu..eram din c in c mai nervoasa si irascibila...dar toata viata am fost nevoasa si irascibila..doar ca nu aveam somatizari..akm daca aveam si eu dinainte depresie habar nu am...desi nu cred..doar ca eram mai temperamentala
Vad ca de cand iau tratament si starea mea s a mai ameliorat cat de cat vad ca sunt mai optimista si revin la sentimente mai bune..desi mai am momemente in zi cand cad in ganduri pesimiste
De asta trag de mine si incerc sa vad lucrurile ca inainte..sa fiu optimista..cam greu dar incerc..si sper ca si cu tratament sa mi revin complet
Asta sper...acum sa vedem...
0
13-06-2016, ora 18:46
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Deci tu ai anxietate nu depresie, ai asa zise simptome depresive de la anxietate, e f bine, cand va trece anxietatea va trece tot. Erai mai irascibila ca probabil erai anxioasa de mult, doar ca nu te prindeai, iar acum s-a agravat de la stres.
Desi daca e de la stres putea trece de la sine si fara tratament daca eliminai stresul ! Asta nu am mai stiut ca de la stres e, anxietatea la unii este un semnal ca e stresul prea sus, pai de ce esti asa stresata ?! Dar fa cum a zis medicul acum.
0
13-06-2016, ora 19:17
Bianca86
Nu este medic/terapeut
Bianca86
Da Costy..ai mare dreptate..mereu am fost foarte agitata si perfectionista..si sa le fac eu pe toate si toate sa se faca ca mine..mereu m am agitat pentru viitor..c o sa fac..cum o sa fac..foarte temperamentala...stresu mereu la cote maxime..acasa stres..munca stres..nimic nu iesea bine..si la un moment dat sa produs atacu de panica..de la asta anxietatea..si de la asta simptome f urate..nervi..irascibilitate..nu mai puteam sta locului..si asa am ajuns la medic..si vad ca am o sapt de Cipralex dar ma simt ok..nu mai sunt asa irascibila..parca sunt mai zen..nu exagerat dar mult mai bine ca inainte de tratament
Am stat in casa si m am consumat de anxietate..si m am speriat ca pot sa am boli psihice mult mai grave si uite asa am dat si in depresie..corpu nu ma ajuta..tremuram..furnicaturi..tot timpul si uite asa am ajuns asa rau
Acum trag speranta si invatatura de minte si dupa ce imi revin o sa incerc sa caut un loc de munca mai lejere..sa nu ma mai incarc cu probleme care nu sunt ale mele..sa incerc sa fiu mai calma si sa gandesc mai pozitiv..toate astea plus tratamentu sper sa ma ajute sa uit aceasta urata perioada :(
0
14-06-2016, ora 03:21
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Mda, e clar, aveai TOC (tulburare obsesiv compulsiva) de mult, ca de acolo venea perfectionismul, adica anxietate.
Creierul tau a zis asa "daca tu nu te potolesti, te potolesc io..", ca tu nu mai terminai cu stresurile odata, LOL !
Stii cum e ? Tu erai ca o masina turata la maxim, si daca tot o turezi si o turezi la un moment dat zice "eu nu mai fac nimic, gata...orice ar fi" adica apare relativa depresie.
Dupa aia din depresie poti da iara in anxietate ca vezi ca nu mai poti sa-ti faci treburile, si asa e cercul anularii din care fara tratament nu mai iesi.
Ai vazut ca, cu tratament ti-e mai bine ? Si abia ai doar o saptamana, gandeste-te ca Cipralex isi face efect ca lumea abia incepand cu saptamana trei.
Si uite asa altii se iau dupa din astia care zic ca nu trebe domne tratament, nu se trateaza, se duc la psihologi sau ia naturiste, timpul trece, problema se agraveaza si va deveni mai greu de tratat, cercul negru se va strange, depresia va fi mai mare, panica ca nu mai e in stare de nimic urca mai tare, apoi depresie si mai tare..si aia e.
In 2 luni o sa fi ca noua.
0
14-06-2016, ora 11:26
Bianca86
Nu este medic/terapeut
Bianca86
Doamne Ajuta Costy sa si faca efectu tratamentu..
Oricum ai relatat excelent situatia mea :))
Exact asta se intampla cu mine..si ma chinui sa ies din cercul asta vicios...ma rog macr ciparlexu sa mi mai toceasca putin emotiile si starile negative care sunt la cote maxime..de cate ori am o problema incep sa tremur si parca totul e f negru..uneori nu mai vad solutii la probleme si asta ma termina..banuiesc ca de la anxietate este asa..pt ca inainte treceam cu brio peste orice
Acum orice pare prea greu de suportat :(
0
14-06-2016, ora 18:44
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Pai inainte treceai peste tot ca inca nu bubuise, era in curs desi eroziunea chimica incepuse deja, si cand a atins un nivel critic, s-a manifestat urat.
Incet o sa vedem cum e, vedem cum isi face efectul tratamentul in 3-4 saptamani, abia atunci stim ceva concret.
0
14-06-2016, ora 19:22
Bianca86
Nu este medic/terapeut
Bianca86
Pai da Costy..astept si eu sa isi faca efectu..de cand iau o doza intreaga parca nu sunt prea ok..somnolenta..si parca din nou sunt irascibila asa..bine..acum e devreme si poate trec intr o saptamana efectele astea..vb ta..dupa 3-4 saptamani sa vedem...
Eu m am bucurat ca nu am avut nici un efect advers pana acum..si am app 2 saptamani decand iau..sper sa nu apara mai incolo..vad ca am tolerat bine cipralexu
Doamne ajuta sa nu apara efectele adverse si sa se faca simtite mai repede efectele benefice...
Ca am o stare tare urata :(
Si app..multumesc mult de sfaturi si incurajari..ma ajuta foarte mult :)
0
14-06-2016, ora 20:30
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
In primele 3 saptamani Cipralex chiar poate agrava anxietatea si depresia, scrie si pe prospect, insa nu la toti, deci e cam relativ in perioada asta, dupa 4 saptamani de doza de 10 mg vedem efectul real, daca mai trebuie adaugat ceva, daca trebuie schimbat, daca...si asa mai departe.
Oricum te-ai convins si tu ca tratamentul e cheia, daca aveam eu acum 20 ani care sa-mi zica ce am, ma tratam la timp si acum eram f bine, dar au fost tot din astia chiar si psihologi care ziceau ca nu am nimic si asa mai departe, ca sa ma gandesc pozitiv si asa mai departe, un rahat, si m-am dus dracu de tot.
Nu s-au prins ca starile alea de plictiseala slaba, tristetea, gandurile urate de tot felul, teama de tot felul erau deja inceputul dereglarii chimiei, ca doar mediul nu se schimbase deloc, nici nu iesisem din copilarie, eram clasa 10-a.
0
14-06-2016, ora 20:39
Bianca86
Nu este medic/terapeut
Bianca86
Da Costy..sa sti ca am noroc..de pe acest forum m am convins si am prins curaj sa merg sa iau tratament..
Sunt putin confuza ca 6 zile cat am luat jumate de pastila am fost ok..acum cand iau una intreaga vad ca incep starile mai nasoale
Acum de exemplu am un tremur interior in corp ai o neliniste asa..si in picioare parca simt furnicaturi..si o slabiciune a corpului in general
Nu stiu c sa zic..sper sa am rabdare 4 saptamani..desi la unii s au vazut imbunatatiri mai rpd
Tare mi as dori sa fiu si eu printre ei...
Sper sa nu se inrautatateasca situatia in astea 4 saptamani cat astept efectu pozitiv :(
0
14-06-2016, ora 22:04
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Da, cand ai marit doza la 10, a urcat anxietatea asa cum face in primele 3 saptamani la unii, e normal ce se intampla, stai linistita, daca si dupa 4-5 saptamani de doza de 10 asta e asa, atunci schimbam macazul abia.
0
14-06-2016, ora 22:13
Bianca86
Nu este medic/terapeut
Bianca86
@costy
In starea asta nu stiu daca rezist 4-5 saptamani..
Eu trag speranta sa se vada ceva saptamana viitoare..sau cel tarziu peste 2 saptamani
Nu stiu daca ma crezi dar sunt cumplite simptomele..tot c vreau e sa ma linistesc psihic si fizic ca sa ma pot ocupa de prb si de viata..ca in halul asta abea fac cate ceva..si am multe de facut
Din cauza starii nici munca nu mai am ca nu am rezistat..si trag speranta sa revin ca inainte sa pot sa muncesc
Este cumplita starea..eu nu am avut ameteli voma sau derealizari cum au altii cu anxietate
Diagnosticul a fost tulburare de panica si singurele simptome sunt tremurul interior furnicaturile si irascibilitatea
De asta si gandu ca poate am altceva si nu mi a dat tratamentu potrivit :((
0
14-06-2016, ora 23:16
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Numai coprul tau va spune in cateva saptamani daca e tratamentul potrivit sau nu.
Daca nu va fi potrivit il vei schimba.
Sunt solutii.

Ia bromazepamul ala concomitent sa se mai duca din efectele astea.
0
14-06-2016, ora 23:32
Bianca86
Nu este medic/terapeut
Bianca86
@ clara
Il iau..de 3 ori pe zi..mai atenuaza din simptome dar nu foarte mult
Asa este..trebuie sa treaca timpu sa vedem cum reactionez
0
15-06-2016, ora 18:50
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Nu ai deloc altceva, ca dovada ca bromazepamu sau anxiarul atenueaza din simptome, e clar ca este anxietate, se numeste proba clinica asta, adica ai raspuns la un anxiolitic, este limpede.
Trebuie sa ai rabdare ca nu ai altceva de ales ! Daca ai rabdare, dupa 3-4 saptamani poate trece, daca nu ai, nu va trece niciodata, ba chiar se va agrava, ce alegi ?
Mai lasa putin alte lucruri alea multe de facut si vezi de sanatate ca daca esti bolnava ce faci ? Nu o sa mai fi in stare sa faci nimic daca nu te echilibrezi. Tu esti pe tratament si in loc sa stai mai linistita, tu te stresezi mai departe ca si pana acum, pai ce facem ? Mai pune frana la atata agitatie, mai vezi si tu un film, mai plimba-te mai asculta o muzica, mai stai de vb cu un prieten bun, fa ceva placut, nu te concentra doar asupra muncii si atat, fa de toate inclusiv munca insa echilibrat.
Ia bromazepamul ala sau anxiar ce ti-a dat, sa mai atenueze pana trec 3-4 saptamani de Cipralex.
Si tratamentul conteaza primul dar si sa mai tai din stres conteaza f mult, daca tu alt scop nu ai decat sa te stresezi din nou ca si pana acuma, si te ingrijoreaza de fapt asta ca nu mai poti fi la fel de agitata ca inainte...nu stiu ce sa zic.
0
15-06-2016, ora 19:10
Bianca86
Nu este medic/terapeut
Bianca86
@ costy
Iar m ai nimerit..asta ma deranjeaza cel mai tare..ca nu pot sa fac lucrurile ca inainte..crede ma ca vreau sa stau linistita dar situatia in 3 saptamani nu mi permite :(
Deja se fac simtite rau efectele adverse..dureri in piept..tremor..era mai bine cu jumate de doza..acum sa vedem cat or tine si simptomele astea..
Stiu ca tre sa am rabdare dar e crunt sa te trezesti zilnic cu tremor si irascibila..si cu multe altele..
Cred ca o sa merg la medic sa mi mareasca doza de bromazepam..eu akm iau 1.5 si deja nu prea mai face fata..macr pt o luna sa mi mareasca pana isi face efectu cipralexu :(
0
15-06-2016, ora 20:41
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Doza de 1, 5 mg Bromazepam este cam mica !
3 mg Bromazepam = 0, 5 mg Anxiar adica jumata de pastila de 1 mg, sau 0, 25 mg Xanax.
La majoritatea care iau anxiolitice de tip SSRI, li se da asociat anxiar jumate de pastila cam pe zi, deci exact acele 3 mg bromazepam, sau le da chiar bromazepam 3.
Poti lua o pastila de 3 mg ca nu e nimic 2-3 saptamani pana isi intra cipu in efect, vii si-mi zici cum iti este apoi.
Ma tin de capu` tau pana scapi de anxietatea asta.
0
15-06-2016, ora 20:56
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Treci inapoi pe jumatate de doza Bianca daca asa te simti mai bine ! E importanta si doza unui medicament, iar asta se personalizeaza foarte strict ! Este suficient ca iei ceva nu trebuie sa faci nici un sacrificiu pt o doza anume ! Oricum cresterea dozei trebuia facuta cu jumate din prima deci la 7, 5 mg initial si daca era ok la 10 ! Dar se pare ca 10 mai mult strica decat ajuta ! Deocamdata !
0
15-06-2016, ora 21:45
Bianca86
Nu este medic/terapeut
Bianca86
@costy
Ms de sustinere..nu ai idee cat de mult conteaza pt mine..pt ca imi raspunzi si ma incurajezi..foarte mult conteaza
E cam mica doza..nu face fata la efectele adverse care au inceput sa apara de la doza 10...
O sa merg sa vb cu medicu sa mi dea doza de 3.. sa mai imi linisteasca tremorul si furnicaturile..
Cu ajutorul lui Dzeu..cand o sa ma fac bine..primele multumiri vor fi pentru tine si Clara :)
Deocamdata ma simt destul de rau..
@stevens
Cu doza de jumate nu ma simteam nici bine nici rau de asta am zis sa merg pe mana medicului cu doza de 10 mg..
Acum trag sa rezist lq efectele adverse care sper sa treaca mai rpd..
Am abea 9 zile de cipralex..dintre care doar 3 cu doza de 10...
De asta sper sa am rabdare sa rezist la efectele adverse si la fel sper sa se instaleze mai rpd efectele benefice :(
0
15-06-2016, ora 22:09
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Nu conteaza ca ia 10 mg, e normal sa faca rau in primele 2-3 saptamani, asa se intampla in mod normal, daca dupa 4 saptamani de 10 mg e rau, atunci da, poti zice ca e prea mult.
Se intampla asa la 95 % din oameni, nu are legatura ca la mine nu e asa, vedem cum e si apoi ne clarificam, nu trebuie sa proiectam situatia noastra la cazurile altora, trebuie sa fim obiectivi.
Nici nu poate lua 7, 5 nu putea imparti jumatate de pastila in doua, nici nu se da asa, se incepe cu 5 o saptamana si apoi se urca la 10, si e f bine asa.
Cand isi intra in efect ca lumea in 4-5 saptamani, ii scoate bromazepamul de tot si ramane doar pe Cip in caz ca e f bine.
Poti sa urci tu la 3 sa vezi cum este fara sa te mai duci neaparat la medic daca costa sau nu ai timp, ca probabil asa zicea si el sa urci doza la 3, daca ai timp, du-te dar maine, nu sa pierzi timpul, ca maine sa si treci pe 3.
0
15-06-2016, ora 22:21
Bianca86
Nu este medic/terapeut
Bianca86
@costy
Asa voi face..maine programare direct de urgenta si sa vedem c zice
Ii zic sa mi lase cipralexu dar sa mi mareasca bromaEpamu pana intra efectu benefic la cipralex
Macar daca ma linistesc benzo sa pot sa mi mai vad de treburi
Sper ca doza de 3 sa nu ma faca leguma sau sa ma moleseasca prea tare
Oare pot sa iau pt somn bien dormir cu melatonina?
0
16-06-2016, ora 00:42
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Melatonina cu Gemoderivat de muguri de tei argintiu,
Poti sa iei o doza de gemoderivat si cand te apuca somatizarile.

Ai insomnie sau care e treaba ? De cand ?

Mai deleaga din sarcini cat poti si altora o perioada pina te pui pe picioare.
0
16-06-2016, ora 01:13
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Deocamdata stai pe tratament, nu te incurca cu altceva, poti sa iei melatonina dar nu stiu cat ajuta, in general naturistele te cam golesc de bani si sunt fix frectiune pe portativ !
De urgenta maine la medic, desi ti-am zis, puteai sa urci tu la 3 ca sa nu te mai duci, ziceai "am urcat la 3 ca nu rezistam" si nu se supara, dar du-te daca tot vrei maine.
Pai iei la culcare inainte cu o ora cele 3 mg si o sa si dormi ! Nu iei ziua sa fi somnolenta.
Vedem cum se comporta si vedem daca te moleseste, nu cred..ca o va face, iar daca o va face, n-ar fi asa o problema, abia te mai scoate din agitatia asta de luai foc ptr 2-3 saptamani, dar dupa cum prezinti situatia, abia te mai calmeaza din anxietate deci nici vorba sa te moleseasca ca si cum doza ar fi mare, oricum asta e insuficienta 1, 5.
Daca o fi prea mare, iei trei sferturi de pastila, deci nici jumate adica 1, 5 nici 3.
Nu merge sa mai faci ca inainte ! Sistemul este si asa vulnerabil, va trebui sa faci cumva sa mai dai jos din tensiune, agitatie, nerelaxare, altfel nu te vad bine nici cu tratament, sau cel putin pana se consolideaza un efect bun in cateva luni, unii medici zic ca in 3 luni se stabilizeaza ca lumea situatia la un tratament.
0
16-06-2016, ora 09:52
Bianca86
Nu este medic/terapeut
Bianca86
@clara
Pai ma pun in pat la 10..adorm pe la 12-1..pana pe la 10 a 2 zi..uneori ma mai trezesc la 4 dim dar adorm la loc..si ieri am atipit si 2 ore la pranz..deci..cam 7 ore asa pe noapte dorm..dar aseara aveam niste furnicaturi cumplite in corp..efectu de la cipralex cred..si vroiam sa dorm mai rpd ca nu mai rezistam..am adormit fara nimic pe la 12.30 asa...
@costy
Eu incerc sa nu ma stresez..atat cat pot..
Eu bormazepam am de 1.5..sa iau 2 odata? Sau sa merg la medic sa mi dea de 3 mg direct? Nu stiu c sa zic
Pt somn mi a dat dormicum..dar parca sunt prea puternice din c am citit
M am gandit sa incerc cu jumate de dormicum sa vad cum este..ca una intreaga mi se pare mult..
Dar daca dorm deocamdata nu as lua...
0
16-06-2016, ora 21:26
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Pai si Dormicum (Midazolam) si Bromazepam sunt din aceiasi clasa, poti lua doua de 1, 5 de bromazepam si vezi cum te simti, dar repet, poti sa te duci si la medic daca vrei, totul e sa te simti mai okey.
Adaugă un comentariu / răspuns
436 comentarii 1 2 ..... 456 ..... 14 15 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul