Atacuri de panica, depresii. Am nevoie de un ajutor

27-11-2010
momuru
Nu este medic/terapeut
momuru
N-am stiut clar unde sa postez, asa ca am ales acet forum. DAca e gresit, rog un moderator sa il mute.

Problema mea sta un felul urmator: de ceva timp ( 1-3 ani, nu sunt sigur ), din cand in cand am stari in care ma simt extrem de prost:
Simt nevoia de atentie, nevoia de aprobare din partea tuturor, dar mai ales din partea persoanelor de sex feminin ( raspunsuri la avansuri, etc ), simt ca n-am un motiv sa traiesc, sau orice alta dovada ca traiesc, simt ca vreau sa mor, dar in acelasi timp nu vreau, pentru ca doresc sa fac ceva maret inainte de a muri ( de preferabil sa fiu omorat, sau ceva de genul ), ma simt un nimic, ma simt gol pe dinauntru, incomplet, uneori. Ma simt terminat, foarte obosit, cu toate ca dorm 7-8 ore cel putin pe noapte. Deseori, cand apar aceste stari, prefer sa dorm. Nu mai vreau sa gandesc, nu mai vreau sa ma gandesc la nimic. SImt ca, in principiu, cam toata viata am mintit prietenii, etc, doar pentru a parea mai interesant ( ceea ce si este adevarat ). Simt nevoia de ceva anume, nu stiu ce, ceva care sa ma faca sa ma simt fericit. Mentionez ca atunci cand nu apar aceste stari nu ma simt fericit complet, implinit.
Sunt constient ca aceste stari pot aparea din cauza faptului ca am nevoie de atentie, de compasiunea celor din jur ca sa simt toti ochii pe mine, dar nici cand sunt in atentia tuturor nu ma simt asa... implinit.

Mentionez ca am 17 ani, dar, cu toate astea, nu luati in deradere. Nu stiu cat de multa nevoie de ajutor specializat am, dar as vrea sa-mi dati niste sfaturi. Am avut ganduri de suicid ( momente in care ma uitam in gol pe pervazul ferestrei, de cateva ori m-am urcat, dar m-a retinut ceva, acel ceva care-mi zice ca prefer sa fiu ucis, decat sa ma sinucid ). Daca exista cineva care-mi poate da un sfat in legatura cu ce sa fac, ar fi ok.

Multumesc anticipat!

O zi buna!
10 comentarii
0
27-11-2010, ora 13:17
stefy@
Nu este medic/terapeut
stefy@
sal!iti scriu mai multe diseara.pina atunci cauta articolele de pe forum de la subiectul:vindecarea sta in puterea din noi!o zi buna!
0
27-11-2010, ora 20:24
momuru
Nu este medic/terapeut
momuru
Multumesc mult de raspuns, dar sunt ateu, nu am legatura cu religia, am citit topic-ul. Nu cred in acest gen de vindecari, mai degraba in cele sugestive.

As avea nevoie de ceva rapid, nu mai suport gandurile acestea.
0
28-11-2010, ora 03:05
psiholog
Nu este medic/terapeut
psiholog
17 ani o varsta dificila.imi amintesc cum eram eu la 17 ani, plina de nelinisti..

nu pare ceva usor de dus ceea ce se intampla cu tine.Ai frati, surori?parintii traiesc?
0
28-11-2010, ora 11:21
momuru
Nu este medic/terapeut
momuru
Da, am un frate, o sora si ambii parinti in viata... dar m-am cam detasat de familie, certuri frecvente, cu fratele meu momentan nu vorbesc. AMandoi sunt mai mici, iar cu fratele sunt certat din cauza comportamentului sau ( ma injura, etc, )
Si uneori am vaga impresie ca parintii... de exemplu, imi amintesc ca acum ceva ani, a cazut un televizor pe mine si aproape mi-a rupt rotula.. mama a sarit la mine ca ce am facut la televizor, in loc sa ma intrebe cum ma simt.
Nu pot sa le zic, mi-e teama ca vor considera ca sunt doar pueril, pentru c-am ami incercat sa le zic o problema, and same shit happened, m-au dus doar la un psiholog care nu m-a ajutat deloc... nu-l simteam aproape.
In clasele 5-8 am fost batut, s-a facut misto de mine, pentru ca eram mic de inaltime, cel mai prost din clasa ( nu aveam prietena, eram virgin, comentam aiurea, iar colegii mei erau in cautare de afirmare... si se afirmau pe cei mai mici )
0
28-11-2010, ora 18:04
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Draga Momuru,

Te confrunti cu o depresie, mai ales ca zici ca ai avut si ganduri negre. Mergi si tu la un medic psihiatru, povesteste-i despre tine si sa iti dea un antidepresiv usor.

O sa iesi din starea asta imediat si totul o sa fie bine.

Cu pace,

Clara

P.S.: Sa stii ca mai toata lumea simte nevoia sa i se acorde atentie sau sa fie aprobata sau sa fie placuta de catre cei din jur. Nu esti un caz izolat. Dar depresia este o afectiune si trebuie sa o tratezi. Nu sa prelungesti starea asta cu inca cativa ani fara a lua tratament. Macar la nevoie, cand simti ca treci prin starile astea.
0
28-11-2010, ora 19:16
psiholog
Nu este medic/terapeut
psiholog
daca esti din bucuresti poti venio la o consultatie.oricum consultatia e gratuita deci nu ai ce pierde, eventual iti recomand un psihoteraput bun
0
05-05-2011, ora 13:07
craciunseverin
Nu este medic/terapeut
craciunseverin
dute si incerca nu ai de pierdut nimic, dute si te spovedeste si daca iti da preotul voie sa te impartasesti, tine o perioada post si rugaciunea asta.DOAMNE IISUSE HRISTOASE, FIUL LUI DUMNEZEU, MILUIESTEMA PE MINE PACATOSUL.si vezi rezultatul.cand iti vine acele GANDURI zi RUGACIUNEA AIAincearca sa te tii de biserica.ai sa vezi o schimbare.E VORBA DE SUFLETnu ai pace sufleteasca
0
09-05-2011, ora 16:42
Alessandra M
Nu este medic/terapeut
Alessandra M
Buna ziua...as vrea sa stiu si eu ce se intampla cu mine...si am intrat pe acest forum sperand ca cineva imi va putea da un raspuns.Am 20 ani si de o luna si ceva..de cand am facut un atac de panica...cu salvare, ambulanta si toate acestea..am ramas cu o impresie...ca daca raman singura..imi va fi rau...ca daca plec singura pe strada la fel...mi-e frica sa merg spre exemplu la padure...a trecut 1 mai si deaia zic asta..simt cateodata ca o iau razna..nu am avut problemele astea pana acum...cu toate astea...merg singura pe strada..stau si singura acasa...am fost si la padure..adica m-am fortat sa fac astea si totul a fost bine..insa as vrea sa scap de gandurile astea si nu prea reusesc..mentionez ca din cauza stresului simt ca nu am aer..adica ca nu pot sa trag aer adanc...am fost la psiholog..mi-a zis ca nu am nevoie de medicamente pt ca reusesc sa ma controlez si singura..de 4 ani am ramas singura...tatal meu in Italia..mama e recasatorita..am avut o perioada in care m-am inchis in mine..vroiam sa fiu singura mereu..cred ca mi-a daunat...certuri cu prietenul meu si alte deastea...acum problema cea mai mare a mea este cea cu respiratul...cateodata simt ca intru in panica din nou din cauza ca nu reusesc sa trag aer adanc...va dati seama ca ma chinui destul de des ca sa pot reusii...si chiar ma intreb si eu..de unde atata aer?...in fine...as vrea sa imi dati si mie un sfat...in legatura cu asta...mi-e foarte greu cu respiratul..plang..ma consum din cauza asta...ce este de facut?..(la medic am fost nu am nimic la plamani)..Scuzati romanul...simt ca am nevoie de un sfat...Multumesc.Astept un raspuns:)
0
23-07-2011, ora 15:24
denis1989
Nu este medic/terapeut
denis1989
buna ziua.povestea mea incepe cam asa:de cand am fost mik relatia cu parintii nu a fost foarte buna.ma bateau daca faceam o prostie, ma bateau sa invat...sfaturi folositoare in viata nu am primit de la ei.mama in loc sa-mi fie prietena cea mai buna, nu mi-a explicat nici macar atunci cand mi-a venit menstruatia prima daca ce e de facut.am inceput la 11 ani sa joc handbal, cu ocazia asta datorita faptului k incepusem sa joc foarte bine erau diferiti baieti care vroiau sa vorbeasca cu mine sa aibe o relatie cu mine.ceea ce s-a si intamplat am fost naiva iar la 13 ani mi-am inceput viata sexuala.dupa ceva timp acest baiat m-a parasit pt o alta fata cu bani.am ramas shokata ceva timp dupa ce mi-am pierdut virginitatea.apoi un prieten de-al fostului meu prieten m-a fortat sa fac sex cu el pt k zicea el k altfel ma spune la parinti k nu mai sunt virgina...am crezut si am facut si asta.dupa care tot cartierul aflat ce s-a intamplat si mai multi baieti mari de varsta trageau de mine sa fac sex cu ei k daca nu ma spun parintilor k nu mai sunt virgina.nu am mai facut asta, unul chiar m-a batut din cauza asta.dupa ceva timp cei de la echipa de handbal oltchim m-au chemat sa joc la Valcea mai departe acolo pt ca au vazut k aveam talent.acolo eu fiind cea mi mica fata din camin si cea mai saraca toate fetele faceau misto de mine sa zic asa.ba ca nu aveam adidasi de firma, diverse lucruri care ele le aveau si eu nu le aveam.am avut foarte mult de suferit acolo 2-3 ani pana sa ma acomodez cu fetele si pana sa devin prietena cu ele sa zic asa...ma schimbasem, ma inraisem, ajunsesem sa fur din hainele lor, sau produsele lor, asta ca sa am si eu ce au ele...chiar si bani furam si bonuri de masa.asta pana sa-mi faca si mie salariu. am uitat sa mentionez faptul ca am avut un jurnal cand aveam 11-13 ani in care am povestit cu lux de amanunte cum mi-am pierdut virginitatea si maica-mea l-a gasit si am gasit-o dupa ce am venit de la antrenament, acasa plangea si a inceput sa ma bata si sa ma dracuie cum numai ea stia.eu am zis k am mintit in jurnal si k ma poate duce la control daca nu ma crede.dar nu stiu daca a crezut sau nu m-am bucurat k nu am mai mers la control. Ma scuzati k scriu atat dar nu am avut curajul sa povestesc nimanui viata mea...la valcea mi-am facut un prieten pe la 14-15 ani nu-mi amintesc, dupa ceva timp am facut sex cu el.il cheama Andrei.am stat 5 ani impreuna.el juca fotbal.dupa ce a plecat la alta echipa eu intr-o seara am dormit cu un alt baiat, nu am facut sex cu el ne sarutam dar asta tot inselat a insemnat.a aflat imediat, mi-a parut rau pt ce i-am facut dar pe o parte imi placea ca vad un baiat k plange pt mine, era distrus.apoi ne-am inpacat.dupa un timp m-am certat cu Andrei si mi-a venit mie sa stau cu un baiat pe nume Robert din slatina.cu care am facut si sex.Andrei nu stia ca am facut sex cu el, apoi faceam sex si cu Andrei dupa ce ma intalneam cu Robert. normal k minciuna are picioare scurte si au aflat.mie imi placea sa fac pe victima pt k aveam nevoie de afectiune si credeam k numai asa o pot castiga.am scapat si de asta.am uitat sa mentionez k imediat dupa ce am plecat de acasa la Valcea la o luna sora mea cu care niciodata nu am avut o relatie buna, a fost la verisoara mea la botez.cu cealalta verisoara s-a gandit ea sa se duca la discotek intr-o seara.in drum spre casa au fost bagate de 3 sau 4 tigani intr-o masina, amenitate cu cutitul, batute duse intr-o casa parasita si violate.de frica amenintarilor tiganilor abia dupa o saptamana au aflat si parintii nostrii.sincera sa fiu ei nu au stiut cum sa fie aproape de ea, din contra dadeau vina pe ea.eu nu intelegem prea multe aveam 13 ani, sora mea 14.dupa un timp eu fara sa-mi dau seama o faceam sa sufere ii ziceam k are sida in gura.si ea zicea_:de ce fata?k am fost violata?iar eu i-am zis-.ei si ce daca?si a plecat in camera plangand.educatia pe care ne-au dat-o parintii e dezastruoasa...a trecut sa ma autoeduc singura pe parcusul anilor ce au trecut.datorita handbalului am 4 operatii la ambii genunchi, hernie ombilicata si una ceva mai grava la umar.am schimbat echipa am jucat la craiova unde acolo in timp ce mai eram impreuna cu Andrei pt k ne-am impacat dupa nenumarate certuri cu el, si dupa ce ma batuse din cauza a ce ii facusem, am avut puterea sa merg mai departe cu el dar relatia era la distanta.dupa ceva timp am cunoscut un baiat de la baschet, el avea o prietena de 1 an dar tot la distanta, si a renuntat la ea pt mine, iar eu am renuntat la Andrei pt el.Tavi il cheama a fost ca un vis relatia asta era ca un inger trimis de Dzeu pt mine.m-a sustinut in tot ce am facut, jucam mult mai bine datorita lui, imi deschisese ochii foarte mult, m-a invatat foarte multe lucruri a fost relatia perfecta.dar mi.era teama k il voi dezamagii pt k eu nu prea stiam sa ma comport si faceam pe victima pt k vedeam k el e langa mine si ma iubeste si face orice sa fiu bine.dupa o perioada m-au dat afara cei de la Craiova pt k, colegele mele de apartament erau invidioase k vedeau ca Tavi imi aduce flori mereu, vedeau cat de bine imi mergea mie si m-au spus la presedinte k prietenul meu doarme cu mine.precizez ca nu aveam voie sa ne chemam prietenii la noi in apartament, dar mai toate fetele faceau asta.ghinion.apoi Tavi m-a luat sa locuiesc la el impreuna cu colegii lui de la baschet.a fost groaznic pt mine, nu stiam incotro s-o iau din ce imi voi castiga existenta.de jucat nu mai eram in stare k aveam umarul praf.atunci l-am mintit k ma duc acasa si am plecat la Andrei la Valcea pt k ma gandeam k daca ma intorc la el, el are bani si ma va tine el pana voi gasii o solutie.dar Tavi a aflat l-am facut sa sufere enorm.m-am intors dupa o sapt la el sa vb.m-am impacat.dar dupa alta per ne-am despartit pt k increderea lui in mine nu mai exista si eram intr-un stres continuu.m-am mutat cu niste fete m-am angajat k ospatarita si inca o luna am lucrat asa.dupaia iar am plecat la Andrei cu toate lucrurile.dupa m-am operat la umar pe banii lui Andrei la bucuresti, dupa ne-am intors la valcea amandoi si sa vedeti ce calvar a inceput.Andrei se droga cu etnobotanice Special ii zicea la praful acela.si cum eu eram disperata sa slabesc m-a mintit k i l-a recomandat un doctor sa slabeasca si naiva fiind l-am crezut si am inceput si eu sa trag pe nas nestiind k sunt droguri.si au inceput sa-mi placa si timp de 3 luni m-am drogat aproape zilnic, stateam si 9 zile la rand drogata fara sa dorm, fumam la greu si dansam intr-una.pana am vazut k Andrei o luase razna, avea paranoia, ma vedea ca fac sex cu prietenul lui cel mai bun.m-a batut, vroia sa se omoare, apoi vroia sa ma omoare pe mine, luase cutitul.am trecut prin niste clipe groaznice.si panikta rau fiind, cu nasul varza abia mai respiram de bubele ce le facusem am plecat acasa si am pus punct.incepusem sa-l caut pe Tavi ii simteam lipsa el a insemnat foarte mult pt mine, dar nu ma mai baga in seama mai ales ca o data pe mess i-am zis ca trag pe nas.am intrat in depresie, nu stiam incotro s-o iau.mama lui Andrei ma suna ca el ajunsese in spital la bucuresti in coma legat de pat, a spart geamuri o luase razna rau, si-mi zicea ca daca more ma da pe mana politiei...m-am rugat pt el sa traiasca chiar nu-i vroiam raul, si a trait dar l-au dus la psihiatru, tratamente.nu am mai vb cu el deloc si a trecut mai mult de un an de atunci.acum maikmea a vb cu verisoara mea care lucreaza in Germania sa ma ia si pe mine acolo.ea a zis ca da a venit in tara cu prietenul ei.mi-a zis ca de fapt ea nu e la curatenie cum stie toata lumea, lucreaza k prostituata.m-a intrebat daca vreau vin daca nu sa nu spun nimanui.si am acceptat desi am fost shokata, dar nu aveam de unde sa-mi castig existenta iar din prostitutie faci bani nu gluma.odata ajunsa in germania am inceput sa muncesc, la inceput a fost groaznic, apoi am inceput sa ma obisnuiesc.dupa 2 luni am avut un client care era drogat si avea la el prafuri.si i-am cerut sa trag si eu, asta dupa ce fusesem la biserica m-am spovedit si i-am zis la parinte k m-am drogat.asta insemna k ma caiesc si ca nu o sa mai fac.dar se pare k nu m-am putut abtine si am tras 2 linii mari de amfetamina cred k nu prea ma intelegeam cu clientul.si la inceput m-am simtit bine dupa care m-i s-a facut atat de rau, am crezut k o sa mor.ramaneam fara aer, nu vedeam bine simteam k lesin.m-am invoit la femeile de la bar le-am zis ca m-am lovit la cap si vreau sa stau intr-o camera.5-6-7 ore am avut de suferit groaznic trebuia sa ma tin tare sa nu cad psihic ca altfel nu stiu ce puteam patii.spre dimineata pe la 3-4 mi-am mai revenit, nu am mai dormit o zi si o noapte, palpitatii.de fapt eu am facut atac de panik dar nu am avut habar.ok dupa mi-am revenit.iar apoi am schimbat clubul, verisoara mea nu vrut sa merga acolo, era mult mai bine faceam foarte multi bani, iar fe´meile acolo erau foarte rele cu mine mai eles ca eram singura, invidioase pt k eu faceam cei mai multi bani din clubul ala.vorbeau aiurea despre mine.apoi dupa 4 luni de munk acolo singura si stres continuu din cauza femeilor, a venit di vara-mea sa lucreze cu mine pe 26 dec 2010 era asta.iar eu pe 27 ziua urmatoare am simtit in club ca ma simt rau, mai avusesm si o discutie cu una dintre fete care spunea k eu fac sex fara prezervativ si ca de-asta fac bani(aberatii).apoi am inceput sa am palpitatii groznice.m-am calmat, am mai facut o camera dupa care am plecat sa mananc acolo simteam nevoia de aer.m-i s-a facut rau l-am rugat pe un client sa-l cheme pe seful meu m-au dus in birou, a fost groaznic.m-am dus apoi la spital, acolo aberatii k am infectie la stomac si migrena la cap.mi-au dat pastile.apoi iar dupa ceva timp m-i se face rau m-am dus la un doctor roman mi-a zis k sunt obosita si racita alte antibiotice.nimic iar m-i s-a facut rau mi-au zis ca am sinuzita alte pastile, nimic.dupa am plecat in tara acolo am vb cu Tavi am zis sa ne intalnim in Craiova amandoi, eu vroiam s aplec apoi la Cluj la prietena mea sa fac controale amanuntite acolo, nu stiam ce am.cand am ajuns in craiova m-am si panicat in gara m-i s-a facut rau Tavi nu ajunsese.nu puteam nici sa vorbesc, m-i se inclestase gura, nu ma puteam misca nu aveam aer, nu suportam necunoscutii, multimnea de oameni.a ajuns dupa o ora Tavi si m-am simtit putin mai bine in siguranta cu el.ma facea sa rad era altfel, simteam k cineva ma iubeste.pana la urma a doua zi am plecat cu el la bucuresti a sunat el pe cineva sa fac acolo control la cap, eu credeam k la nas, sau sinuzita sau la cervical am ceva din cauza durerilor de cap.dar dupa 6 zile de controale si analize m-i s-a spus sa merg la un psihiatru.a venit prietena mea de la Cluj sa ma ia am mers cu avionul k la cúm ma simteam nu rezistam in tren atatea ore.la Cluj am facut am gasit o doctorita psiholog psihoterapeut cu care am inceput terapie.de 3 ori pe sapt, apoi de 2 ori pe sapt, timp de vreo 2 luni aproate 3.timp in care am cazut in depresie simteam k nu ma voi face niciodata bine, mi-a recomandat sa iau si pastile rivotril si cipralex.am inceput sa ma simt mai bine, dar mai faceam atacuri de panik din cand in cand.am plecat in germania apoi.m-am acomodat ceva mai greu la inceput iar in clubul unde lucram pana creierul meu observa ca nu m-i se intampla nimic, dar tot simteam k nu sunt in regula.ma trezeam tot timpul cu frik cu palpitatii.dupa 3 luni de munk am plecat eu vara-mea si prietenul ei in tara.eu precizez ca depresia se trage si de la faptul k nu am nici un iubit, ma simt singura, cu parintii v-am zis relatie nu e roz, cu sora la fel, prieteni nu am cu care sa discut despre mine si problemele mele.prietnul verisoarei a avut probleme ca ale mele psihice atacuri de panik, stari de anxietate, depresie si odata ajunsi in tara am fost la doctorita pe care mi-a recomandat-o el.ei nu i-am spus despre faptul k eu m-am drogat atata timp, i-am zis doar ca cineva mi-a pus odata in bautura droguri si m-am simtit foarte rau, asta pt k nici verisoara mea nu stie nici prietenul ei.si nici de locul meu de munk nu i-am spus pt k o cunoaste pe vara mea.ea mi-a recomandat atunci nitrazepan inainte sa dorm si tranxene de 10 2 sapt una dimineata una seara.am plecat apoi in Turcia intr-o vacanta cu sora mea, ma simteam mai bine, am reusit sa ma si distrez, dupa 2 sapt am fost la doctorita i-am zis k frica a disparut nu am mai facut atac de panik, doar stari de somnolenta si cosmari.si am renuntat atunci la nitrazepam si tranxene de 10 l-am inlocuit cu cel de 5 unu dimineata unul seara.dupa care mi-a lasat tratament si pt cand plecam in Germania.am continuat asa dar simteam k nu prea sunt in regula.am ajuns in club unde muncesc, prima zi a fost ceva mai grea pana m-am acomodat iar, apoi a fost ceva mnai bine.dupa care am plecat cu vara-mea sa incercam in alt club unde se auzea ca se fac mai multi bani.acolo prima zi mi-a fost bine, a doua numai am facut un atac de panik si am plecat acasa.a doua zi am mers dar m-am dat peste cap de tot am inceput sa ma simt groaznic.am sunat doctorita si mi-a zis k din cauza faptului k am schimbat locul de munca.apoi am inceput sa-mi calculez pastilele si mi-am dat seama k nu mi-a dat de ajuns si i-am zis si lucrul acesta, ea a inteles k in august ma intorc acasa pt alt control, dar eu de fapt i-am zis k in octombrie ma intorc chiar ea ma programase la o prietena doctor sa vin sa rezolv problemele cu deviatia de sept care m-i s-a descoperit la control la bucuresti.si a luat hotararea sa iau o singura pastila de tranxene de 5 seara.a fost groaznic dimineata si dupa-amiaza ma simteam groaznic, seara dupa ce luam pastila ma simteam putin mai bine.cum prietenul verisoarei mele a ramas acasa dat faptului k mama lui trebuia sa moara, si a si murit Dzeu sa o odihneasca in pace, a reusit el sa mearga la doctorita sa ia si restul de pastile de care am nevoie.dar bine-nteles k am sunat-o din nou si i-am zis ca nu mai rezist nu stiu ce sa fac ma simt groaznic.incercam sa ma tin cat pot de tare, sa uit sa-mi fac de lucru.nimic din orice m-i se facea rau.si mi-a zis sa iau iar tranxene de 10 dimineata si seara timp de 2 sapt.noroc ca le-am luat de acasa ca imi mai ramasesera de cand incepusem tratamentul.mentionez k m-am intors inapoi in clubul in care am lucrat inainte am crezut k o sa-mi revin.dar nimic am stat 4 zile acasa, am luat pastilele incepusem sa ma simt mai binisor.m-am dus iar la munca arpima zi am rezistat binisor, a doua iar dureri groaznice de cap, frica, ameteli si m-am pus pe plans in birou, ajunsesem sa le povestesc si clientilor si sa plang cu ei in camera, depresie groaznik, dupa care am plecat acasa.au trecut 2 zile de atunci si ma simt la fel de rau...a si am mai avut si oxibral o luna de zile era pt capacitatea de concentrare, dar nimic.as vrea sfatul unui medic rog din suflet.si nu mai zic ca toti banii pe care i-am facut aici s-au dus pe doctori si tratamente si controale si toate fara rost pana la urma.nu e o munk usoara unde lucrez eu si cand ma gandesc cat am tras sa fac bani si acum nu m-am ales cu nimic, cu psihicul distrus.noroc ca am un caine de la care simt iubire, prieten nu-mi pot face pt k meseria pe care o am...prietena mea de la Cluj nu stie ce muncesc eu aici, verisoara mea e mai mare k mine are 29 de ani, nu prea am cum sa vb cu ea k oricum ea nu intelege ce simt eu, ea e o pers mai negativista daca nu face bani se vaita intr-una.si ea se gandeste numai la bani.eu dat fiind faptul k am 22 de ani as vrea sa mai ies undeva dar nu am cu cine.iar eu in clubul unde lucrez nu vorbesc cu nici o fata pt k sunt invidioase si rele...as vrea sa fiu ca inainte, fericita nu sunt pt k nu am motiv..ce pot face?va multumesc daca ati avut rabdare sa-mi cititi povestea.si imi cer scuze dar trebuia sa dau afara tot, ce cu nimeni nu am putut discuta...
0
02-08-2011, ora 12:40
Psiholog Psihoterapeut Doina Grasu
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Psihoterapeut Doina Grasu
Draga Alexandra Ma,

Imi pare rau ca ai trecut prin aceste experiente. Din cele descrise de tine, inteleg ca te confrunti inca cu anxietate. Anxietatea este vindecabila atat cu ajutorul unui tratament medicamentos recomandat de medicul psihiatru, cat si printr-un demers psihoterapeutic adecvat. Cu ajutorul unui specialist psiholog vei intelege care sunt cauzele acestori stari suparatoare, ce este atacul de panica si ce sa faci pentru a nu te mai confrunta cu starile de anxietate si teama. Psihoterapia cognitiv-comportamentala este una dintre cele mai eficiente psihoterapii in ceea ce priveste anxietatea, fobiile, despresiile etc.

In legatura cu senzatia pe care o ai, cum ca nu poti trage aer adanc in piept, e important sa discuti despre aceasta si cu psihologul la care ai apelat sau cu un altul. Din experienta profesionala, am remarcat ca persoanele ce trec prin atacul de panica sau prin stari de anxietate puternice tind sa inspire mult aer deodata, uitand ca expiratia este si ea importanta. De aceea, atunci cand apare senzatia descrisa de tine, cauta mai intai sa expiri aerul din plamani si apoi sa ispiri din nou. Practic nu mai loc in plamani pentru atata aer cat ai vrea tu. Respiratia presupune inspiratie, dar si expiratie. Nu ai de ce sa tragi aer adanc, deodata, si este mult mai important sa respiri usor si prelung. Cere-i psihologului sa te invete exercitii de respiratie adecvate tie.

Cu speranta ca ti-am fost de ajutor, iti doresc toate cele bune!

Cu multa caldura,
Psiholog Doina Grasu
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  • Atacul de panică
  • Cum recunoști atacul de panică?
  •