Atac de panica si tulburari de anxietate. Va rog ajutor!

17-03-2019
Rahime
Nu este medic/terapeut
Rahime
Buna ziua forum !

M-am gandit sa apelez si la cateva sfaturi din partea voastra. Sa incep cu inceputul. Am avut parte de o viata foarte liniștită, nici o data nu am avut probleme de sănătate. Vara ce tocmai a trecut a fost una excelenta, pot spune ca una din cele mai bune din viață mea. Dar intorcandu-ma in tara, la maxim o luna, au inceput sa apara problemele. Intr-o seara facand baie, au început niste palpitatii foarte mari, m-am speriat, am iesit repede din cada si m am intins in pat. Imi simteam pulsul in tot corpul foarte puternic. Mai apoi, zilele ce au urmat, am fost ametita, mai ales cand mergeam cu autobuzul. Intr-o seara am mancat, si cand m am ridicat de la masa m-a luat o amețeală foarte puternica, niste transpiratii foarte puternice, ba calde ba reci, o stare de frica si agitatie enorma si am decis sa plec la urgență. Acolo mi au facut ekg, vreo 2 serii de analize de sange, mi au facut calciu intravenos si vitamina c si mi au recomandat magneziu. Si am plecat acasa.dim seara aia a inceput cosmarul. Tot timpul simteam ca o sa mor, ca am o boala incurabila, ca sigur medicii nu mi au facut bine analizele si etc. Am fost la numerosi medici de atunci. Neurologi, ginecologi, cardiologi, mi-am facut analizele etc. Toti mi-au cam spus aceelasi lucru. Ca sufar de anxietate si panica. Mi au recomandat coaxil, magneziu, magnerot pentru inima( pentru ca avem si palpitatii) medicul cardiolog făcându mi ekg, doppler mi a zis ca inima mea e perfect santoasa si am aveste palpitatii de la frica si stres. Ameteala m-a chinuit cel mai mult. Mergeam pe strada si simteam ca plutesc. Acum sunt ceva mai bine. Incerc sa ma lupt cu mintea mea. Singura mea probleme eate această idee ca totusi as fii bolnava si medicii inca nu au descoperit. Va rog un sfat din partea celor care au trecut prin asa ceva mi-ar fi de real folos. Va mulțumesc mult
3 comentarii
0
17-03-2019, ora 17:00
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Incercati psihoterapie cognitiv comportamentala la psiholog si tratament de la psihiatru, daca nu este suficient. Cu un antidepresiv (medicament pentru anxietate) potrivit, v-ati reveni in 2-4 saptamani.
0
18-03-2019, ora 23:07
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Stiti cum este treaba asta cu ”viata linistita”? Asa cum este omul nevaccinat. Atat timp cat nu intra in contact cu o boala este in regula, dar daca insa il atinge vreuna va fi prapad, caci va fi total nepregatit si o va incasa ca atare.
Nu cumva tocmai asta s-a cam intamplat? Prea mult ”lapte si miere” a insemnat de fapt ca pe undeva nu va pregateati pentru situatii de viata? Si cand o problema a aparut la orizont lucrurile s-au schimbat?
I-a ganditi-va serios ce se intampla de fapt in spatele acestei anxietati? Care este de fapt teama cea mai mare?
0
19-03-2019, ora 08:56
CatincaR
Nu este medic/terapeut
CatincaR
Deficitul de magneziu poate da niste stari foarte nasoale, gen ameteli pana la lesin, palpitatii, transpiratii -poate chiar panica, daca nu stii despre ce e vorba. Ia Magnerot cum ti-a fost prescris (poti lua 3 pe zi) si o sa vezi ca o sa-ti treaca. Ai facut analize, investigatii, ai vazut ca nu ai nimic serios, nimic grav. Prin urmare, dupa tratament, daca tot nu-ti trece, e cazul de psihiatrie. Esti cumva putin depresiva? Ca, in general, depresivii o au pe aia cu corpul, bolile, ipohondria si pana la cazurile extreme cu delir somatic. Are dreptate dl psiholog, ceva-ceva s-a intamplat intre "cea mai buna vara din viata" si situatia de acum. Ce intamplari, esecuri, ingrijorari...? Trebuie sa fii sincera cu tine insati si o sa gasesti sursa anxietatii.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul