Abces dentar

19-08-2022
Loys
Nu este medic/terapeut
Loys
buna ziua! Sunt o tanara mamica in varsta de 22 de ani si alaptez. De ceva timp am probleme cu un molar. Avea o carie ce a mancat in interior.Am fost atunci si mi a fost plombata.Toate bune si frumoase pana anul trecut cand, in timpul sarcinii plomba a cazut si maseaua a inceput sa se rupa pana acolo incat nu mai are niciun perete. Au ramas doar radacinile in gingie. Premolarul de langa a fost si el afectat, dar nu atat de rau. Fiind insarcinata, mi s-a refuzat tratamentul. In momentul de fata alaptez, iar de aproximativ o saptamana, pe gingie la 1cm de dinte a aparut un “cosulet” care se sparge si iese putin lichid alb-galbui. Stiu ca este puroi. Medicul stomatolog pe care l am vazut la urgente mi a dat amoxicilina si cam atat. Nu se vede o imbunatatire. Abcesul se dreneaza, o zi trece dupa care este din noi prezent. M am programat pentru saptamana viitoare la un cabinet privat.Eu sunt foarte anxioasa si de cand am citit despre complicatiile acestui abces ma gandesc doar ca am facut vreo tromboza de sinus cavernos. Ma sperie foarte tare problema asta. Credeti ca am facut vreo complicatie? problema asta s a suprapus si cu o mica raceala(durere in gat initial si acum ceva nas infundat si ameteala usoara)
2 comentarii
0
20-08-2022, ora 16:10
Loys
Nu este medic/terapeut
Loys
Fiind foarte anxioasa, azi am mers la urgenta la medic si am fost diagnosticata cu gingivostomatita ulcero-necrozata. Fiind zapacita am uitat sa intreb ce complicatii ar putea avea aceasta afectiune. Mi a fost dat tratament pe baza de tetraciclina si metronidazol pentru a fi aplicat pe gingii timp de 10 zilesi am programat detartrajul pe data de 9 septembrie.Credeti ca risc vreo complicatie pana atunci?
0
19-03-2023, ora 09:47
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov, Darste
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

gingivostomatita ulcero-necrozanta este o inflamatie a gingiilor si mucoasei bucale care poate fi foarte dureroasa si poate cauza ulcere sau leziuni necrozate. Complicatiile acestei afectiuni pot include durere intensa, dificultate in alimentatie si in ingrijirea igienei orale, precum si o posibila infectie secundara. De asemenea, daca boala este lasata netratata sau nu este tratata corect, pot aparea complicatii mai grave, cum ar fi infectii sistemice sau afectarea tesuturilor adiacente.

In ceea ce priveste tratamentul, tetraciclina si metronidazolul sunt antibiotice comune utilizate pentru tratarea infectiilor orale si pot fi eficiente in tratarea gingivostomatitei ulcero-necrozate. Este important sa urmati recomandarile medicului si sa aplicati medicatia conform instructiunilor. Inainte de detartraj, este posibil sa se recomande un tratament suplimentar sau un anestezic local pentru a reduce durerea si disconfortul.

Daca aveti orice simptome sau probleme suplimentare pana la data detartrajului, este important sa discutati cu medicul dumneavoastra si sa solicitati o evaluare si tratament suplimentar, daca este necesar.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: