Nu stiu cum sa procedez... am abces dentar si iau anticontraceptive
Iau anticonceptionale yasmin si de cateva zile am o infectie dentara, , cred ca este un abces dentar. As dori sa iau cefalexina dar nu stiu daca scade efectul anticonceptionalelor.Ce ma sfatuiti sa fac?De intrerupt inca nu le pot intrerupe. multumesc
3 comentarii
Cefalexina este antibiotic si scade efectul contraceptiv al anticonceptionalelor. Daca trebuie neaparat sa iei antibiotic, atunci sa te protejezi suplimentar printr-o alta metoda contraceptiva pe durata tratamentului cu antibiotic si inca 7 zile dupa terminarea tratamentului.
Sub nicio forma nu intrerupi anticonceptionalele, odata inceput blisterul il continui pana la capat. Daca il intrerupi iti va veni menstruatia in 2 zile si tot ciclul menstrual este dat peste cap cauzandu-ti probleme hormonale.
Numai efectul contraceptiv este inhibat de antibiotice, anticonceptionalele inca isi mai fac treaba hormonala doar ca nu te mai protejeaza contraceptiv.
Sub nicio forma nu intrerupi anticonceptionalele, odata inceput blisterul il continui pana la capat. Daca il intrerupi iti va veni menstruatia in 2 zile si tot ciclul menstrual este dat peste cap cauzandu-ti probleme hormonale.
Numai efectul contraceptiv este inhibat de antibiotice, anticonceptionalele inca isi mai fac treaba hormonala doar ca nu te mai protejeaza contraceptiv.
Va multumesc pentru raspuns. Inca o intrebare as mai avea : Daca am avut contact sexual acum 2 zile si incep de azi sa iau cefalexina, exista riscul sa raman insarcinata? multumesc
Nu exista niciun risc pentru contactele sexuale de dinainte.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4logest+amoxicilina
- 5AC trebuie incepute din a 5-a zi a menstruatiei?
- 4memorex si yasmin
- 4Tratament Yasmine - 6 luni
- 3infectie premolar
- 8Radacina fisurata
- 4iau yasmin de 2 ani jum si nu am facut pauza deloc
- 6Am luat Yasmine si la cateva ore am vomitat
- 5karissa sau yasmine - ce aleg?
- 42anticonceptionale yasmin cu pauza de 2 luni
- 1Puroi pe gingie - recurenţă săptămânală !
- 2Punga de puroi dupa tratament cu antibiotic
- 1Menstruatie peste marvelon 21
- 2Fistula instabila
- 3Incizie și drenaj abces
- 2După abces
- 3Abces care nu dispare
- 1Logest + tratamentul cu antibiotic
- 0Anticonceptionale si covid
Mai multe informații despre: Abcesul dentar yasmine anticonceptionalele si antibioticele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: