granulom si abces...pot scapa de extractie?
in urma cu o saptamana a inceput sa ma doara o masea ( 46 ) la care aveam o istorie de tratamente:scos nervul, stift pe canal, coronita de portelan...am consultat un stomatolog, care, dupa ce a analizat radiografia mi-a spus ca am o infectie f urata, pe care nu o poate drena din cauza stiftului de pe canal...singura solutie ar fi extractia...mi-a recomandat si sa cer o a doua opinie, solutia sugerata a fost aceeasi... ca solutie de rezerva mi s-a propus premolarizarea...nu stiu ce sa fac.metionez ca de 3 zile iau amoxicilina, iar astazi am observat ca in dreptul maselei respective a aparut un abces...exista o alta solutie (mi s-a spus ca infectia e prea raspandita pt rezectie )...?
8 comentarii
Merita sa faceti un consult la un medic care se ocupa doar de endodontie.
pai.daca scoate coroana...apoi si stiftul.va reusi sa si dreneze (ipotetic). Sau o rezectie, fara sa se mai intervina pe coroana si stift.asta doar daca dimensiunile formatiunii respective o permit.
ati putea sa-mi recomandati un astfel de cabinet in iasi?eu nu am gasit niciunul...
V-am trimis un mesaj privat cu o recomandare. revin cind fac rost de nr de tel si adresa.
Am si eu tot o problema asemanatoare. A trebuit sa dau jos lucrarea deoarece am facut infectie la dintele 46, si acum dupa o saptamana de luat augmentin a mai ramas infectie sub dinte, intre radacini. As dori sa stiu ce pot face pentru a salva totusi dintele de la extractie.
Trebuie facut/refacut tratamentul canalelor f bine iar sansele sunt cam 50-50.
multumesc pentru raspuns, imi voi face astazi o programare la un cabinet care face tratamente endodontice.
Am facut si o radiografie dar se pare ca nu o pot urca pe forum pentru a putea fi vizualizata, de aceea am pus radiografia in locul pozei mele.
Daca dati click pe poza, puteti vedea radiografia mai bine.
Am facut si o radiografie dar se pare ca nu o pot urca pe forum pentru a putea fi vizualizata, de aceea am pus radiografia in locul pozei mele.
Daca dati click pe poza, puteti vedea radiografia mai bine.
Buna, , , am si eu o problema cu un asa zis granulom.Am o lucrare de cativa ani, iar acum am avut dureri groaznice la un canin, aflat langa lucrare, deasupra caninului infectie.M-am prezentat la medic, mi-a tratat dintele, scos nerv, dar infectia mi-a ramas si la fel simteam durere.M-a trimis la radiografie si am aflat ca din cauza unui dinte din lucrare mi s-a dus infectia la canin, acum tratat si ca exista un granulom care trebuie operat, DAR DR.mi-a spus ca lucrarea este f buna si bine tratata pe canale, CUM e posibil atunci sa fac acest granulom?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Abces la masea
- 7durere post extractie
- 5Tinnitus dupa extractie molari
- 9Abces la masea. Ce pot sa fac sa imi treaca infectia?
- 4Abces dentar!
- 5dupa o extractie dentara, am facut febra si ma doare capul
- 5Dinte extras
- 4masea rupta pe jumatate.reconstructie sau extractie?
- 0complicatii dupa extractie
- 1maseau umflata dar mi-a scoso!
- 0Extractie dentara, molar 14 cu infectie la os
- 3Dinte scos gresit
- 6abces in cerul gurii
- 10Extractie Masele de minte
- 3Abces dentar
- 0Extractie molar de minte inclus
- 2Extracție masea
- 3Infectie dentara
- 0Abces peste o luna dupa extractia maselei de minte
Mai multe informații despre: Abcesul dentar Extractia dentara