Inflamatie cerul gurii/palatina, extrem de dureroasa
Buna ziua,
Durerea e debutat in urma cu 6 zile in zona palatina. Avand undisjunctor cu plastic fixat peste aceasta zona am dat vina pe acesta deoarce apasa foarte tare. Am amanat vizita la stomatoloc nefiind in tara iar timp de 5 zile am avut dureri insuportabile, am luat ketonal la 6, 7 ore (efectul trecand dupa 4 ore iar in acea diferenta plangeam de durere). Aceasta durere era constanta, zi si noapte. Stomatologul din tara mi-a recomandat sa merg sa elimin acel plastic de pe disjuctor. Ajunsa la stomatoloc au constatat faptul ca sub inelul disjunctorului pe masea era o carie care a ajuns la nerv provocandu mi si ea o durere puternica dar pe care nu o mai puteam diferentia din cauza celeilalte afectiuni. Am urmat procedura de scoatere a disjunctorului si repunerea lui fara acest plastic si am inceput prima faza a tratamentului cariei, respectiv omorarea scoaterea nervului si am ramas cu un pansament provizoriu peste weekend, luni urmand sa termin procedura.
Inteleg ca durerea de la masea e inca normala o anumita perioada dar cea privitoare la zona palatina este la fel sau poate mai intensa. Am incercat clatirea zonei cu clorhexidina la recomandarea medicului dar ni exista nicio inbunatatire. Nu stiu ce sa mai fac din cauza durerii, este insuportabila si uneori calmantele nu isi mai fac efectul.
Durerea e debutat in urma cu 6 zile in zona palatina. Avand undisjunctor cu plastic fixat peste aceasta zona am dat vina pe acesta deoarce apasa foarte tare. Am amanat vizita la stomatoloc nefiind in tara iar timp de 5 zile am avut dureri insuportabile, am luat ketonal la 6, 7 ore (efectul trecand dupa 4 ore iar in acea diferenta plangeam de durere). Aceasta durere era constanta, zi si noapte. Stomatologul din tara mi-a recomandat sa merg sa elimin acel plastic de pe disjuctor. Ajunsa la stomatoloc au constatat faptul ca sub inelul disjunctorului pe masea era o carie care a ajuns la nerv provocandu mi si ea o durere puternica dar pe care nu o mai puteam diferentia din cauza celeilalte afectiuni. Am urmat procedura de scoatere a disjunctorului si repunerea lui fara acest plastic si am inceput prima faza a tratamentului cariei, respectiv omorarea scoaterea nervului si am ramas cu un pansament provizoriu peste weekend, luni urmand sa termin procedura.
Inteleg ca durerea de la masea e inca normala o anumita perioada dar cea privitoare la zona palatina este la fel sau poate mai intensa. Am incercat clatirea zonei cu clorhexidina la recomandarea medicului dar ni exista nicio inbunatatire. Nu stiu ce sa mai fac din cauza durerii, este insuportabila si uneori calmantele nu isi mai fac efectul.
3 comentarii
Buna ziua. Va rog mai multe informatii legat de aparatul ortodontic. De cand il purtati ? Ce varsta aveti ? Multumesc
Buna ziua
Am 23 ani. Acesta nu eate un disjunctor propriu-zis dar nu ii cunosc denunirea. Are rolul de a imi face spatiu pe partea dreapta de unde mi-a fost extras molarul. Aparatul il port de 2luni si jumatate.
Am 23 ani. Acesta nu eate un disjunctor propriu-zis dar nu ii cunosc denunirea. Are rolul de a imi face spatiu pe partea dreapta de unde mi-a fost extras molarul. Aparatul il port de 2luni si jumatate.
Era in formare un abces, care a devenit cat o boaba de fasole. Am fost la urgente si mi s-a facut o incizie si mi-au prescris antibiotice. Maine o sa merg la dentist pentru terminarea tratamentului cariei. Sper ca totusi nervul sa fie mort si durerea sa fi provenit doar de aici.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3nevralgie?
- 25Toti dintii mi se cariaza la radacina
- 9cred ca este o problema de natura stomatologica
- 8mi se cariaza dintii foarte repede
- 49rezectie apicala molar 2 cu infectie
- 8Pulpita, masea cariata de mult timp si frica de stomatolog
- 3Abces la o masea fara nerv.
- 5Dureri ciudate dupa plombare
- 1Canin cariat. foarte dureros. normal ca in perioada sarbatorilor doare:(
- 9Infectie dentara ce impiedica inchiderea canalelor la doi dinti dupa extragerea nervului
- 2abces dentar
- 1infectie la masea?
- 0masea cariata, gingie umflata si ganglion la gat!!!
- 2umflatura gingie desupra incisivului
- 3Abces care nu dispare
- 1Abces gingie dupa maseaua de minte
- 1Este normal ca cerul gurii sa arate așa?
- 2Umflatura gat
- 1Abces dentar
Mai multe informații despre: Abcesul dentar Cariile dentare cerul gurii
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: