Episod psihotic acut-olanzapina
Am fost internat in Timisoara 5 zile pt un prim episod psihotic acut.Am 6 luni de cand iau olanzapina(20mg/zi), ceea ce mi se pare o doza f mare, dar cei drept nu am nicio problema sa "duc" aceasta doza, nu ma simt sedat.La fiecare control medical am spus ca ma simt bine, fara recadere, insa domnul doctor nu vrea sa imi scada doza de olanzapina deabea peste vreo 2 luni.1:Este normal sa bage in mine atata olanzapina?2:Cam cat dureaza tratamentul la primul episod?
5 comentarii
2 ani se face tratament pentru primul episod psihotic.
Doza se poate scade la minim de 5 mg doar cu acordul doctorului psihiatru.
Eu atat iau, 5 mg de olanzapina.
In aprilie fac 2 ani de tratament dar nu il scot. Mie frica sa nu fac alt episod psihotic sa mi Se puna diagnostic de schizofrenie sa nu ma mai angajeze nimeni.
Doza se poate scade la minim de 5 mg doar cu acordul doctorului psihiatru.
Eu atat iau, 5 mg de olanzapina.
In aprilie fac 2 ani de tratament dar nu il scot. Mie frica sa nu fac alt episod psihotic sa mi Se puna diagnostic de schizofrenie sa nu ma mai angajeze nimeni.
Minim un an ar trebui tratament.Sincer nu v as recomanda să scoateți olanzapina daca nu aveți reacție adverse.
Recăderile și tai greu de controlat.
Recăderile și tai greu de controlat.
Orice tratament psihiatric se ia așa cum vă indică medicul psihiatru. E important să urmați sfaturile lui ca tratamentul să își facă efectul. Orice schimbare de dispoziție o discutați cu acesta ca să poată să vă modifice dozele atunci când e cazul.
Buna seara,
Tratamentul pentru tulburare psihotica acută dureaza intre 2 si 6 ani. Sunt persoane care iau toata viata aceasta substanta, nu va îngrijorați că v-ar putea dăuna. Dacă nu ați avut reacții adverse până acum inseamna ca organismul l-a acceptat foarte bine si ca e indicat sa continuati tratamentul asa cum va indica medicul psihiatru.
Tratamentul pentru tulburare psihotica acută dureaza intre 2 si 6 ani. Sunt persoane care iau toata viata aceasta substanta, nu va îngrijorați că v-ar putea dăuna. Dacă nu ați avut reacții adverse până acum inseamna ca organismul l-a acceptat foarte bine si ca e indicat sa continuati tratamentul asa cum va indica medicul psihiatru.
@Cutarescu si eu am luat olanzapina vreo 8-10 luni tot 20 mg. Apoi am pus 24 kg si mi s-a schimbat pe abilify+rispolept dar nu le pot scoate.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 63Antidepresive - contraindicatii
- 8Episod psihotic..
- 3Sertline? efecte secundare cutanate
- 20Am nevoie de atatea medicamente?
- 5intrerupere tratament cu tiapridal - care ar putea fi efectele?
- 13O intrebare, va rog raspundeti
- 1Sertralina
- 1Ajutor: cipralex si insomnie
- 15Zyban, anxiar, eglonyl sfat psihiatru
- 1Marire doza cymbalta
- 5Tratamentul si probleme dentare
- 2Interactiune medicamente
- 48Simptome ciudate, Velafaxina de 75
- 3Tratament Rispolept- Reactii adverse
- 2Mirzaten, anxiar
- 3Reactii adverse medicament.
- 34Se vor scoate neurolepticele din uz în psihiatrie în viitor?Care e viitorul psihiatriei?
- 11Constipație cronica de la medicamente - Sunt disperată!
- 249Daca m-am ingrasat cu Abilify 20 kg ce altceva pot lua?
Mai multe informații despre: episodul psihotic medicamente psihiatrice
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: