De ce psihiatria nu prea mai face progrese?E o ruleta ruseasca acum.Of-ul meu.
A cam ramas tot la nivelul anilor 90-2000, se prescriu aceleasi medicamente:Antidepresive SSRI in mare parte, antipsihoticele de generatia a doua:risperidona, olanzapina, quetiapina, abilify si la greu anxiolitice gen xanax, anxiar si bromazepam.Stiinta medicala numita psihiatrie a mai facut progrese in ultimul timp?Se gasesc medicamente mai noi, mai bune si fara atatea reactii adverse?De ce acum psihiatria e cam ca o ruleta ruseasca?Se incearca medicamente la greu, pana se gaseste unul din noroc sau sansa cu care se simte putin mai bine omul.Medicina face progrese dar psihiatria?In mod normal ar trebui sa se gaseasca leacuri mai bune si mai putin sedante pentru schizofrenie, psihoze sau tulburare obsesiva si depresiva.Schizofrenia ar trebui studiata amanuntit si gasit noi terapii/metode sau mai ales medicamente antipsihotice care sa nu mai sedeze atat de tare si sa aiba impact negativ asupra concentrarii si memorarii pentru ca bun, iei antipsihotice, iesi din episod grav, dar sedarea si mai ales lipsa de concentrare, memorare si de viteza de reactie cui o lasam?Practic scapi de una si dai in alta.
Chiar atat poate mediciba psihiatrica in secolul 21, anul 2018?
Psihiatrii nu fac altceva decat sa incerce medicamente peste medicamente psihotrope si poate din noroc unul I se potriveste pacientului si ii amelioreaza starile ca de vindecat nu prea se pune problema.Nu ma intelegeti gresut, duceti-va la psihiatru, tratati-va cum se poate mai bine, apelati la psihiatrie daca suferiti psihic numai ca eu tot astept sa se faca progrese de catre cercetatori, savanti, medici, somitati medicale si progresul pe care il astept este medicatia fara efect mare sau accentuat de sedare si fara sa se afecteze capacitatile cognitive si viteza de reactie cum este in prezent.
Oare nu se poate acest lucru?Sau e si problema ca traim in Romania ?
IN America tot asa e psihiatria?
Scuzati-ma daca v-am suparat sau jignit, nu am ceva personal cu psihiatrii dar vad aceasta stiinta mai mult ruleta ruseasca, incercari de noroc, stiinta fara mari progrese pentru ca nu se pune problem de vindecare a tulburarilor psihice ci doar de ameliorare temporara sau pe durata mai lunga, dar ameliorare nu si vindecats completa si definitiva.
Dumnezeu sa ajute psihiatria sa fac progrese, sa nu ne mai chinuim noi suferinzii cu sedare, afectare a cognitiei, somnolenta si reactii adverse.
Chiar atat poate mediciba psihiatrica in secolul 21, anul 2018?
Psihiatrii nu fac altceva decat sa incerce medicamente peste medicamente psihotrope si poate din noroc unul I se potriveste pacientului si ii amelioreaza starile ca de vindecat nu prea se pune problema.Nu ma intelegeti gresut, duceti-va la psihiatru, tratati-va cum se poate mai bine, apelati la psihiatrie daca suferiti psihic numai ca eu tot astept sa se faca progrese de catre cercetatori, savanti, medici, somitati medicale si progresul pe care il astept este medicatia fara efect mare sau accentuat de sedare si fara sa se afecteze capacitatile cognitive si viteza de reactie cum este in prezent.
Oare nu se poate acest lucru?Sau e si problema ca traim in Romania ?
IN America tot asa e psihiatria?
Scuzati-ma daca v-am suparat sau jignit, nu am ceva personal cu psihiatrii dar vad aceasta stiinta mai mult ruleta ruseasca, incercari de noroc, stiinta fara mari progrese pentru ca nu se pune problem de vindecare a tulburarilor psihice ci doar de ameliorare temporara sau pe durata mai lunga, dar ameliorare nu si vindecats completa si definitiva.
Dumnezeu sa ajute psihiatria sa fac progrese, sa nu ne mai chinuim noi suferinzii cu sedare, afectare a cognitiei, somnolenta si reactii adverse.
1 comentarii
Buna ziua
Medicamentele care se prescriu SSRI sau antipsihotice și au dovedit eficienta in timp.Toate medicamentele au reacții adverse și banalul paracetamol.De ce nu se fac progrese? pentru că nu sunt programe naționale pentru studii clinice.Pentru că medicamentele sa fie aprobate trebuiesc făcute studii care costa!
Faptul că nu merge din prima un medicament este pentru că fiecare îl metabolizante diferit suntem unici că și structura
Medicamentele care se prescriu SSRI sau antipsihotice și au dovedit eficienta in timp.Toate medicamentele au reacții adverse și banalul paracetamol.De ce nu se fac progrese? pentru că nu sunt programe naționale pentru studii clinice.Pentru că medicamentele sa fie aprobate trebuiesc făcute studii care costa!
Faptul că nu merge din prima un medicament este pentru că fiecare îl metabolizante diferit suntem unici că și structura
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 66tulburare afectiva bipolara V (tratament nemedicamentos)
- 2Tratament cu Elicea fara rezultate
- 6Tratament cu olanzapina si serlift
- 3bromazepam sau anxiar?Care e mai bun?S inca o intrebare
- 2Xanax
- 7Xanax
- 2Medicamentele psihotrope îngrașă?
- 1Rispolept Consta sau xeplion?
- 1Oare pot lua Azitrox daca fac tratament cu Rivotril, Coaxil si Tritico?
- 1Noni si Prozac
- 5Rispolept Consta sau Xeplion?
- 12Iau Abilify dupa ce am luat Clozapina
- 2Ce sa iau că sa mă concentrez mai bine?
- 2Spitomin in anxietate.
- 1Pastilele psihiatrice afectează ficatul?Am ceva grav la ficat?
- 17Iau SEROXAT 50MG pe zi, gabaran 300mg, anxiar la nevoie, și zolpidem
- 1Poti sa ramai impotent de la rispolept?
- 25HTP cu Abilify merge?
- 11Constipație cronica de la medicamente - Sunt disperată!
- 3Cipralex pentru Toc
Mai multe informații despre: medicamente psihiatrice
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: