tulburare afectiva bipolara V (tratament nemedicamentos)
@celalalt
In primul rand felicitari pt nunta si pentru perseverenta cu studiile!
Ce va urma depinde in primul rand de tine. Daca stii sa sezizezi ce apare mental in neregula si sa comunici cat mai des cu doctorul in care ai incredere, nu cred ca vor fi probleme. Poti lua doze mai mici, care implicit nu au efecte secundare prea vizibile.
Eu cu zyprexa am dat si licenta la stat, am lucrat ani buni si am terminat si a doua facultate. Numai eu stiu cum ma chinuiam din cauza somolentei, dar n-am avut incotro. Nu imi permiteam sa stau acasa, trebuia sa merg la serviciu.
Asadar, nu fii ingrijorat, solutii exista, insa fii atent la simptomele bolii! Incearca sa te relaxezi cat mai des, evita tensiunile, fa pauze si la serviciu. Si mai ales nu te minti pe tine, cand vezi ca nu mai poti, trage semnalul de alarma!
Gata, am terminat cu sfaturile. Scuze daca am fost prea dura!
In primul rand felicitari pt nunta si pentru perseverenta cu studiile!
Ce va urma depinde in primul rand de tine. Daca stii sa sezizezi ce apare mental in neregula si sa comunici cat mai des cu doctorul in care ai incredere, nu cred ca vor fi probleme. Poti lua doze mai mici, care implicit nu au efecte secundare prea vizibile.
Eu cu zyprexa am dat si licenta la stat, am lucrat ani buni si am terminat si a doua facultate. Numai eu stiu cum ma chinuiam din cauza somolentei, dar n-am avut incotro. Nu imi permiteam sa stau acasa, trebuia sa merg la serviciu.
Asadar, nu fii ingrijorat, solutii exista, insa fii atent la simptomele bolii! Incearca sa te relaxezi cat mai des, evita tensiunile, fa pauze si la serviciu. Si mai ales nu te minti pe tine, cand vezi ca nu mai poti, trage semnalul de alarma!
Gata, am terminat cu sfaturile. Scuze daca am fost prea dura!
Buna ziua,
intrucat acest subiect mentiona la inceput cautarea unor solutii nemedicamentoase...cred ca ar fi interesant sa vedeti un psihiatru vorbind despre dezechilibrul chimic din creierele noastre si despre medicatia psihiatrica...aveti aici link-ul: http://www.youtube.com/watch?v=egVDrmb5j4c. Daca nu functioneaza, puteti da cautare pe youtube dupa:
Dr. Peter Breggin, Ai un dezechilibru chimic?, Adevaruri simple despre psihiatrie.
Voi incerca sa mai traduc si subtitrez si alte filme ale acestui medic...
Cu drag.
intrucat acest subiect mentiona la inceput cautarea unor solutii nemedicamentoase...cred ca ar fi interesant sa vedeti un psihiatru vorbind despre dezechilibrul chimic din creierele noastre si despre medicatia psihiatrica...aveti aici link-ul: http://www.youtube.com/watch?v=egVDrmb5j4c. Daca nu functioneaza, puteti da cautare pe youtube dupa:
Dr. Peter Breggin, Ai un dezechilibru chimic?, Adevaruri simple despre psihiatrie.
Voi incerca sa mai traduc si subtitrez si alte filme ale acestui medic...
Cu drag.
Buna tuturor. Exista deci TAB vindecabila? VA ROG LINK.
Nu.
Dar exista remisii in tab.
De la cateva luni la cativa ani. Eu am avut 7 ani remisie timp in care nu am avut nici un fel de simptome si nu am luat nici o pastila.
Dar exista remisii in tab.
De la cateva luni la cativa ani. Eu am avut 7 ani remisie timp in care nu am avut nici un fel de simptome si nu am luat nici o pastila.
Medicii zic ca nu. Pot fi perioade de normalitate, intercalate de manie sau depresie.
Salutare tuturor ! Numele meu este Andrei, am 39 de ani si am fost diagnosticat cu TAB in 2012 in urma unui episod maniacal. Renunand la medicamente dupa cateva luni, bineinteles ca, a aparut al doilea episod maniacal, de data asta in aug 2013. Lipsit de informatii am inceput sa urmaresc forumurile despre tulburare bipolara am decis infiintarea Asociatiei de Sprijin pentru Persoanele cu Tulburare Bipolara si Depresie "Equilibrium", alaturi de alti cativa prieteni inimosi, medici si psihoterapeuti. Informatii suplimentare despre asociatie, ceea ce face si doreste sa faca in viitor gasiti pe pagina asociatiei: echilibru.org
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8oare ce am ?
- 2tulburare anxioasa si depresie bipolara
- 1depresie, agitatie
- 5Consum cocaina de 3 ani... vreau sa traiesc atat!
- 13Sunt in depresie de multi ani.
- 1Colonul iritabil este in stransa legatura cu depresia, anxietatea?
- 1ce doza de romparkin (trihexifenidil 2mg) este letala
- 3antidepresive
- 2depresie sau alzhaimer?
- 3inca putin :) iau jumatate de abilify si jumat escitalopram
- 2abuz romparkin
- 4Seroxat da pofta de mancare si insomnii?
- 20Va rog sa ma ajutati !! Am luat venlafaxina 11 ani pt depresie, doresc să raman însărcinată
- 2De la tratament?
- 4Depresie si insomnie
- 1Frica de sindromul serotoninic
- 1Depresie-viza medicala
- 1Poti sa ramai impotent de la rispolept?
- 25HTP cu Abilify merge?
Mai multe informații despre: Depresia Cosmarul oboseala cronica tulburarea afectiva bipolara medicamente psihiatrice
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Depresia postpartum (postnatală)
- Depresia
- Cosmarul
- Tulburarea bipolară (Boala maniaco-depresivă)
- Oboseala cronica (sindromul burn-out)
- Ciclotimia - tulburarea ciclotimică
- Sindromul depresiv major - schimbările patologice de la nivel cerebral
- Ce impact au medicamentele psihotrope asupra sănătății fizice?
- Coșmar
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: