tulburare afectiva bipolara V (tratament nemedicamentos)

66 comentarii 1 2 3
1
18-07-2012, ora 19:47
rabdare
Nu este medic/terapeut
rabdare
@celalalt
In primul rand felicitari pt nunta si pentru perseverenta cu studiile!
Ce va urma depinde in primul rand de tine. Daca stii sa sezizezi ce apare mental in neregula si sa comunici cat mai des cu doctorul in care ai incredere, nu cred ca vor fi probleme. Poti lua doze mai mici, care implicit nu au efecte secundare prea vizibile.
Eu cu zyprexa am dat si licenta la stat, am lucrat ani buni si am terminat si a doua facultate. Numai eu stiu cum ma chinuiam din cauza somolentei, dar n-am avut incotro. Nu imi permiteam sa stau acasa, trebuia sa merg la serviciu.
Asadar, nu fii ingrijorat, solutii exista, insa fii atent la simptomele bolii! Incearca sa te relaxezi cat mai des, evita tensiunile, fa pauze si la serviciu. Si mai ales nu te minti pe tine, cand vezi ca nu mai poti, trage semnalul de alarma!
Gata, am terminat cu sfaturile. Scuze daca am fost prea dura!
1
25-07-2012, ora 11:32
hopeforbipolars
Nu este medic/terapeut
hopeforbipolars
Buna ziua,

intrucat acest subiect mentiona la inceput cautarea unor solutii nemedicamentoase...cred ca ar fi interesant sa vedeti un psihiatru vorbind despre dezechilibrul chimic din creierele noastre si despre medicatia psihiatrica...aveti aici link-ul: http://www.youtube.com/watch?v=egVDrmb5j4c. Daca nu functioneaza, puteti da cautare pe youtube dupa:
Dr. Peter Breggin, Ai un dezechilibru chimic?, Adevaruri simple despre psihiatrie.

Voi incerca sa mai traduc si subtitrez si alte filme ale acestui medic...

Cu drag.
1
28-09-2015, ora 13:14
dicupitic
Nu este medic/terapeut
dicupitic
Buna tuturor. Exista deci TAB vindecabila? VA ROG LINK.
1
02-10-2015, ora 23:26
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu.
Dar exista remisii in tab.
De la cateva luni la cativa ani. Eu am avut 7 ani remisie timp in care nu am avut nici un fel de simptome si nu am luat nici o pastila.
1
05-10-2015, ora 10:14
epona
Nu este medic/terapeut
epona
Medicii zic ca nu. Pot fi perioade de normalitate, intercalate de manie sau depresie.
1
30-04-2016, ora 07:35
andrew99
Nu este medic/terapeut
andrew99
Salutare tuturor ! Numele meu este Andrei, am 39 de ani si am fost diagnosticat cu TAB in 2012 in urma unui episod maniacal. Renunand la medicamente dupa cateva luni, bineinteles ca, a aparut al doilea episod maniacal, de data asta in aug 2013. Lipsit de informatii am inceput sa urmaresc forumurile despre tulburare bipolara am decis infiintarea Asociatiei de Sprijin pentru Persoanele cu Tulburare Bipolara si Depresie "Equilibrium", alaturi de alti cativa prieteni inimosi, medici si psihoterapeuti. Informatii suplimentare despre asociatie, ceea ce face si doreste sa faca in viitor gasiti pe pagina asociatiei: echilibru.org
Adaugă un comentariu / răspuns
66 comentarii 1 2 3

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  • Primul test de screening pentru depistarea oboselii cronice
  • Coșmar sau teroare nocturnă?
  •