teama folosirii anticonceptionalelor
am inceput de ieri sa iau anticonceptionale si sincer pot sa zic ca mi-e frica sa intretin relatii sexuale fara a avea o alta medota de contraceptie..prietenul meu nu mai vrea prezervativ..ma gandesc totusi ca am putea sa folosim in zilele alea care cica sunt fertile pentru a evita o posiblia sarcina..probabil imi fac griji degeaba si ar trebui sa fiu mai relaxata.totusi cand citesc prospectul de la anticonceptionale sunt multe lucruri care ma sperie..si inca ceva anticonceptionalele au efect asupra duratei si al fluxului menstrual?si daca am inceput sa iau anticonceptionale este adevarat ca nu trebuie sa le iau timp de 6 luni pana sa pot intrerupe administrarea lor?
5 comentarii
Buna ziua! Am si eu o nelamurire. luna aceasta am inceput sa iau anticonceptionale. Le-am luat din prima zi a ciclului menstrual si la aceeasi ora. dupa cinci zile in care le-am luat cu strictete am avut contact sexual neprotejat. exista vreo posibilitate sa raman gravida? va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra! O zi buna!
@biancabacan
Esti protejata din prima zi, de la prima pastiluta :)
@alexiya
Cu anticonceptionalele ai protectie contraceptiva absolut totala daca le iei corect. Iti faci griji inutil. Eu zic sa te bucuri de siguranta pe care ti-o dau ele, profita si fii relaxata. Nu mai ai nevoie de absolut nicio protectie extra. Da, ele influenteaza durata ciclului, o scurteaza iar fluxul e mai mic, nu mai ai nici dureri, nici cosuri inainte sa apara :). Si poti sa le iei cat vrei tu, o luna sau mai mult.
Esti protejata din prima zi, de la prima pastiluta :)
@alexiya
Cu anticonceptionalele ai protectie contraceptiva absolut totala daca le iei corect. Iti faci griji inutil. Eu zic sa te bucuri de siguranta pe care ti-o dau ele, profita si fii relaxata. Nu mai ai nevoie de absolut nicio protectie extra. Da, ele influenteaza durata ciclului, o scurteaza iar fluxul e mai mic, nu mai ai nici dureri, nici cosuri inainte sa apara :). Si poti sa le iei cat vrei tu, o luna sau mai mult.
multumesc mult pt raspuns..si daca nu am inceput din prima zi de ciclu, ci din a doua zi..sunt protejata in primele 7 zile..ca am citit undeva ca daca nu le iei din prima zi de ciclu si le iei din a doua, in primele 7 zile nu esti protejata si e bine sa folosesti alta metoda contraceptiva in perioada aia.este adevarat?
Esti protejata. Doar daca ai fi luat pastila prin ziua 4-5 atunci ai fi avut nevoie de o protectie extra timp de 7 zile. E ok si din ziua 2.
va protejeaza foarte bine, stati linistite. protectia este de pana la 99%, daca sunt luate corect. prospectul este pentru ca e obligatoriu, asta nu inseamna ca poti pati toate cele insirate acolo.
eu insa va recomand sa va interesati si de inelul vaginal care are cea mai mica doza de estrogen si aceeasi eficacitate. si nici nu-l poti folosi gresit sau sa uiti sa-l "iei" ca pe pastile pentru ca-l administrezi o singura data pe luna. alexiya, pauza se face pentru protejarea ficatului, inelul vaginal, datorita administrarii vaginale, evita primul pasaj hepativ adica poti sa-l foloseste fara pauzele alea la 6 luni care oricum sunt nocive din moment ce-ti dai organismul peste cap.
aveti grija de voi :)
eu insa va recomand sa va interesati si de inelul vaginal care are cea mai mica doza de estrogen si aceeasi eficacitate. si nici nu-l poti folosi gresit sau sa uiti sa-l "iei" ca pe pastile pentru ca-l administrezi o singura data pe luna. alexiya, pauza se face pentru protejarea ficatului, inelul vaginal, datorita administrarii vaginale, evita primul pasaj hepativ adica poti sa-l foloseste fara pauzele alea la 6 luni care oricum sunt nocive din moment ce-ti dai organismul peste cap.
aveti grija de voi :)
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5pot folosi anticonceptionale fara un set de analize?
- 9ovule contraceptive (metoda de contraceptie locala)?
- 10anticonceptionale dupa mine sau merg la medic?
- 7Pot schimba ora pastilei?
- 7anticonceptionale.urgent..
- 13contact sexual neprotejat?
- 4contraceptivele opresc menstruatia
- 3secretii abundente de la anticonceptionale
- 3Intarzierea pastilelor contraceptive.
- 2folosirea corecta a anticonceptionalelor
- 4anticonceptionalele si contactul sexual
- 12Nu stiu daca sunt gravida, sau paranoica !
- 1Prima menstruatie dupa anticonceptionale
- 1Detalii despre menstruatie. Va rog cititi pana la capat!
- 1pot lua contracept m la menstruatie?
- 10Ajutati-ma si pe mine, sunt disperata ! :(
- 1Ma simt rau. la menstruatie
- 8Sarcina sau dereglare menstruala?
- 2mentruatia mai mult decat de obicei
- 0Buna!Sunt noua aici și am o întrebare!
Mai multe informații despre: Menstruatia Administrarea contraceptivelor
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: