teama folosirii anticonceptionalelor

24-03-2011
alexiya
Nu este medic/terapeut
alexiya
am inceput de ieri sa iau anticonceptionale si sincer pot sa zic ca mi-e frica sa intretin relatii sexuale fara a avea o alta medota de contraceptie..prietenul meu nu mai vrea prezervativ..ma gandesc totusi ca am putea sa folosim in zilele alea care cica sunt fertile pentru a evita o posiblia sarcina..probabil imi fac griji degeaba si ar trebui sa fiu mai relaxata.totusi cand citesc prospectul de la anticonceptionale sunt multe lucruri care ma sperie..si inca ceva anticonceptionalele au efect asupra duratei si al fluxului menstrual?si daca am inceput sa iau anticonceptionale este adevarat ca nu trebuie sa le iau timp de 6 luni pana sa pot intrerupe administrarea lor?
5 comentarii
0
24-03-2011, ora 13:14
biancabacan
Nu este medic/terapeut
biancabacan
Buna ziua! Am si eu o nelamurire. luna aceasta am inceput sa iau anticonceptionale. Le-am luat din prima zi a ciclului menstrual si la aceeasi ora. dupa cinci zile in care le-am luat cu strictete am avut contact sexual neprotejat. exista vreo posibilitate sa raman gravida? va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra! O zi buna!
0
24-03-2011, ora 20:35
laddy
Nu este medic/terapeut
laddy
@biancabacan
Esti protejata din prima zi, de la prima pastiluta :)
@alexiya
Cu anticonceptionalele ai protectie contraceptiva absolut totala daca le iei corect. Iti faci griji inutil. Eu zic sa te bucuri de siguranta pe care ti-o dau ele, profita si fii relaxata. Nu mai ai nevoie de absolut nicio protectie extra. Da, ele influenteaza durata ciclului, o scurteaza iar fluxul e mai mic, nu mai ai nici dureri, nici cosuri inainte sa apara :). Si poti sa le iei cat vrei tu, o luna sau mai mult.
0
24-03-2011, ora 22:56
alexiya
Nu este medic/terapeut
alexiya
multumesc mult pt raspuns..si daca nu am inceput din prima zi de ciclu, ci din a doua zi..sunt protejata in primele 7 zile..ca am citit undeva ca daca nu le iei din prima zi de ciclu si le iei din a doua, in primele 7 zile nu esti protejata si e bine sa folosesti alta metoda contraceptiva in perioada aia.este adevarat?
0
25-03-2011, ora 20:06
laddy
Nu este medic/terapeut
laddy
Esti protejata. Doar daca ai fi luat pastila prin ziua 4-5 atunci ai fi avut nevoie de o protectie extra timp de 7 zile. E ok si din ziua 2.
0
28-03-2011, ora 17:07
melissa.dean
Nu este medic/terapeut
melissa.dean
va protejeaza foarte bine, stati linistite. protectia este de pana la 99%, daca sunt luate corect. prospectul este pentru ca e obligatoriu, asta nu inseamna ca poti pati toate cele insirate acolo.
eu insa va recomand sa va interesati si de inelul vaginal care are cea mai mica doza de estrogen si aceeasi eficacitate. si nici nu-l poti folosi gresit sau sa uiti sa-l "iei" ca pe pastile pentru ca-l administrezi o singura data pe luna. alexiya, pauza se face pentru protejarea ficatului, inelul vaginal, datorita administrarii vaginale, evita primul pasaj hepativ adica poti sa-l foloseste fara pauzele alea la 6 luni care oricum sunt nocive din moment ce-ti dai organismul peste cap.
aveti grija de voi :)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul