Revolutie in bucatarie
Felul in care ne hranim este in totalitate responsabilitatea noastra! Cand, oare, vom constientiza ca ne facem rau si noua si celor dragi? Mancam o data pe zi, mult, alimente fara nutrienti combinate aiurea si dupa masa cadem lati, lancezind intr-o falsa satisfacţie si frecandu-ne burtile. Modul de preparare al alimentelor este crucial pentru sanatatea noastra si trebuie o data pentru totdeauna sa invatam sa gasim sanatos.
4 comentarii
Sustin in totalitate cele spuse mai sus!!!
Prea multa mancare daunatoare - fast foof si prea multa cola DIN PACATE este in jurul nostru.
Iar noi din confort, din lene sau din nestiinta ducem copii la mec sau le facem rapid cartofi prajiti.
Prea multa mancare daunatoare - fast foof si prea multa cola DIN PACATE este in jurul nostru.
Iar noi din confort, din lene sau din nestiinta ducem copii la mec sau le facem rapid cartofi prajiti.
Învăţăm să gătim în familie, din cărţi de bucate care mai de care mai sofisticate sau de pe
internet, unde reţetele circulă cu o viteză incredibilă.
O fi bine? Facem noi legătura între modul modern de a mânca (începând de la ce cumpărăm, de unde cumpărăm, cum gătim, de câte ori luăm masa pe zi şi în ce condiţii) şi rata îmbolnăvirilor? Nu prea... uitaţi-vă în jur: nu mai contează vârsta - toţi suntem bolnavi! Tuturor "ne scârţâie măcar un şurub" şi am ajuns să considerăm acest lucru ca pe ceva normal.
Ei bine, NU E NORMAL!
Gastronomia modernă nu ţine cont de noţiunile elementare de asociere a alimentelor, în
reţetele mirobolante se amestecă ingredientele de-a valma şi în regatul bucătăriei domneşte un singur rege: GUSTUL! Oare chiar nu realizăm că nu suntem alcătuiţi în exclusivitate din papile gustative?
Mâncăm o dată pe zi, mult, alimente fără nutrienţi combinate aiurea şi după masă cădem
laţi, lâncezind într-o falsă satisfacţie şi frecându-ne burţile.
Pornind de la realitatea că românii gătesc româneşte am încercat să fiu cât am putut de
practic şi am selectat cele mai populare reţete româneşti, pe care le-am comentat cu
scopul de a încerca atât să vă învăţ să alegeţi ingredientele, cât şi să vă atrag atenţia asupra asocierilor corecte.
Astfel, prin intermediul acestei cărţi veţi afla care sunt reţetele cu adevărat sănătoase,
care nu, frecvenţa cu care puteţi mânca felurile preferate, ce ingrediente să cumpăraţi, cum să le asociaţi şi cum să le gătiţi.
Dragi cititori, mămici, soţii, iubite şi bunici, a sosit timpul să învăţaţi (sau să reînvăţaţi) să gătiţi!
Felul în care vă hrăniţi, şi voi şi familia voastră, este în totalitate responsabilitatea
voastră! Când, oare, veţi conştientiza că vă faceţi rău şi vouă şi celor dragi?
Aş vrea să cred că nu veţi considera această carte un "atac" la gastronomia clasică. Ce vă
spun se ştie demult, dintotdeauna, iar eu nu fac decât să vă reamintesc.
E timpul pentru o schimbare radicală!
De ce să nu începem din bucătărie?
internet, unde reţetele circulă cu o viteză incredibilă.
O fi bine? Facem noi legătura între modul modern de a mânca (începând de la ce cumpărăm, de unde cumpărăm, cum gătim, de câte ori luăm masa pe zi şi în ce condiţii) şi rata îmbolnăvirilor? Nu prea... uitaţi-vă în jur: nu mai contează vârsta - toţi suntem bolnavi! Tuturor "ne scârţâie măcar un şurub" şi am ajuns să considerăm acest lucru ca pe ceva normal.
Ei bine, NU E NORMAL!
Gastronomia modernă nu ţine cont de noţiunile elementare de asociere a alimentelor, în
reţetele mirobolante se amestecă ingredientele de-a valma şi în regatul bucătăriei domneşte un singur rege: GUSTUL! Oare chiar nu realizăm că nu suntem alcătuiţi în exclusivitate din papile gustative?
Mâncăm o dată pe zi, mult, alimente fără nutrienţi combinate aiurea şi după masă cădem
laţi, lâncezind într-o falsă satisfacţie şi frecându-ne burţile.
Pornind de la realitatea că românii gătesc româneşte am încercat să fiu cât am putut de
practic şi am selectat cele mai populare reţete româneşti, pe care le-am comentat cu
scopul de a încerca atât să vă învăţ să alegeţi ingredientele, cât şi să vă atrag atenţia asupra asocierilor corecte.
Astfel, prin intermediul acestei cărţi veţi afla care sunt reţetele cu adevărat sănătoase,
care nu, frecvenţa cu care puteţi mânca felurile preferate, ce ingrediente să cumpăraţi, cum să le asociaţi şi cum să le gătiţi.
Dragi cititori, mămici, soţii, iubite şi bunici, a sosit timpul să învăţaţi (sau să reînvăţaţi) să gătiţi!
Felul în care vă hrăniţi, şi voi şi familia voastră, este în totalitate responsabilitatea
voastră! Când, oare, veţi conştientiza că vă faceţi rău şi vouă şi celor dragi?
Aş vrea să cred că nu veţi considera această carte un "atac" la gastronomia clasică. Ce vă
spun se ştie demult, dintotdeauna, iar eu nu fac decât să vă reamintesc.
E timpul pentru o schimbare radicală!
De ce să nu începem din bucătărie?
Dr. Menci revolutioneaza gatitul comentand, criticand, imbunatatind sau desfiintand retetele traditionale romanesti in prima carte de bucate care respecta intocmai principiile gastronomiei nutritionale! Afla ce trebuie sa cumperi, cum sa asociezi corect ingredientele si cat de des poti manca felurile preferate.
Dragi cititori, mamici, sotii, iubite si bunici, a sosit timpul sa invatati (sau sa reinvatati) sa gatiti si sa constientizati faptul ca sanatatea familiei sta in mainile voastre - cele sau cei care bucataresc!
Detalii despre "REVOLUTIE IN BUCATARIE" - cartea semnata de dr. Menci - aflati de pe site-ul www.doctormenci.ro.
Atentie! Retetele -* sunt disponibile doar in varianta online. Mai multe retete traditionale comentate de dr. Menci puteti gasi in cartea "Revolutie in bucatarie", care va putea fi comandata de pe site incepand cu data de 12 aprilie.
(*modificat de admin)
Dragi cititori, mamici, sotii, iubite si bunici, a sosit timpul sa invatati (sau sa reinvatati) sa gatiti si sa constientizati faptul ca sanatatea familiei sta in mainile voastre - cele sau cei care bucataresc!
Detalii despre "REVOLUTIE IN BUCATARIE" - cartea semnata de dr. Menci - aflati de pe site-ul www.doctormenci.ro.
Atentie! Retetele -* sunt disponibile doar in varianta online. Mai multe retete traditionale comentate de dr. Menci puteti gasi in cartea "Revolutie in bucatarie", care va putea fi comandata de pe site incepand cu data de 12 aprilie.
(*modificat de admin)
Vreau si eu sa-mi iau cartea lui Menci. De mult vroiam s ainvat cum sa adaptez meniurile de sarbatori la stilul meu alimentar obisnuit care este mai sanatos. D-aia am mereu probleme de sarbatori ca eu nu mananc mancaruri grase in restul anului. Interesanta ideea.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6Alimentatie sanatoasa in timpul Sf. Post
- 21un regim alimentar sanatos!
- 10dieta sanatoasa
- 11Suplimente nutritive - care sunt bune si care nu?
- 5Ce probleme de sanatate apar daca se mananca rar vegetale?
- 4cuptorul cu microunde este daunator?
- 3Cartofi prajiti sanatosi?
- 7Fulgii de porumb si mamaliga in dieta?
- 1consumul de cartofi...
- 5Apa - cand e bine sa fie bauta?
- 1Alimente recomandate pentru un somn linistit
- 6Alimentatie sanatoasa
- 0Ce este bine sa mancam?
- 2Cat trebuie sa mancam
- 1Recomandare alimentație
Mai multe informații despre: Alimentatia sanatoasa
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Ortorexia - obsesia pentru alimentaţia sănătoasă
- Reguli in farfurie - 12 sfaturi usoare pentru o alimentatie sanatoasa
- Painea prajita - pro sau contra?
- Atributele unui meniu sănătos
- Cele mai bune alimente (superalimente)
- Cele mai sănătoase sosuri (dressing-uri) pentru salată
- Topul celor mai bune sfaturi alimentare
- Obiceiuri alimentare - efecte benefice ale unei diete sănătoase
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: