cuptorul cu microunde este daunator?

25-09-2008
82ramo
Nu este medic/terapeut
82ramo
Cat este de sanatos sa facem mancare sau sa incalzim mancarea la cuptorul cu microunde, , , deoarece eu il folosesc in fiecare zi. Poate fi daunator sanatatii mele?
4 comentarii
0
25-09-2008, ora 00:00
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
atita timp cit usa cuptorului nu este defecta, nu cred ca este vreo problema. Treaba cu cancerul este un fel de "mit", ca si la celulare. Lumea cind aude de "microunde" si "radiatie", se sperie. Cuptorul nu face altceva decit sa incalzeasca mincarea, folosind microundele la o frecventa de 2, 4Ghz..parca. Asta nu insemana ca undele ramin in mincare, sau ceva de genul asta.
0
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
In plus, cancerul este subiectiv ca simptomatologie, se manifesta predominant la persoanele al caror fond gentic prezinta sensibilitati native, gen parinti, rude apropiate care au suferit sau sufera de cancer. Stiu ca multe persoane folosesc acest gen de cuptor, dar si multa lume fumeaza, nu? Toate studiile din lume au conchis asupra efectului daunator al fumatului, dar tigari se fabrica.
0
82ramo
Nu este medic/terapeut
82ramo
multumesc mult de raspuns jaquelinne.
problema e ca eu mananc mancare facuta numai la microunde si incalzita de asemenea si aceea m-am gandit ca poate e prea mult si ca o sa-mi dauneze organismului.
0
alessia5158
Nu este medic/terapeut
alessia5158
Eu nu cunosc nici un studiu stiintific care sa aiba ca obiect : consecintele radiatiilor electromagnetice asupra materiei nevii ( de ex. mancarea gatita la microunde) Am intrebat pe sotul meu, ing. electro si a spus ca in substanta nevie radiatiile nu se stocheaza asa cum se stocheaza in materia vie. In schimb, radiatiile utilizate un timp mai mare in procesul de gatire(si nu incalzire) induc in aliment procese -transformari care nu sunt similare intru totul cu cele ale unei proceduri clasice de gatire al alimentelor. Decizia asupra consumului obisnuit si repetat a alimentelor gatite cu radiatii electromagnetice iti apartine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.