Ce probleme de sanatate apar daca se mananca rar vegetale?
As dori sa stiu ce pb de sanatate pot dezvolta persoanele care mananca foarte rar legume si fructe, o data la 2 saptamani sau chiar m rar si ce efecte poate avea acest lucru pe termen lung?Va multumesc.
5 comentarii
E foarte rau, pentru ca nu mai poate fi curatat bine colonul (care se curata foarte bine cu fibra vegetala), organismul e supraincarcat cu proteina animala si glucide din alimente suprarafinate, e predispus la boli cardiovasculare. Excesul de produse supraprelucrate produce boli gastrointestinale, diabet, obezitate etc.
PTR>Maryuss> poti da o explcatie si in ce priveste eschimosii a caror hrana este in exclusivitate de natura proteica(carne in special de animale marine)?Eu as fi mai rezervata cu afirmatia :"e foarte rau"! O hrana diversificata si echilibrata(proteine, glucide, lipide, vitamine, microelemente) bineinteles ca este benefica unui organism dar, numai ea singura, nu-ti da garantia sanatatii !! Sunt o multime de alti factori( de mediu, de regiune geografica, de grad de poluare inclusiv a alimentelor, genetici, de stres etc) care impreuna isi pun amprenta asupra sanatatii unui individ. Numai fi asa exclusivist caci sperii oamenii !!
Singura ai dat raspunsul: depinde de regiunea geografica! Ei traiesc la temperaturi f mici tot timpul, ceea ce necesita un consum f mare de energie. N-am zis ca alimentatia iti da garantia sanatatii, dar o alimentatie proasta iti da garantia bolii. De ce in toata medicina se insista ca oamenii sa manance variat (nu numai proteina animala), pentru ca creste riscul imbolnavirii? De ce medicii condamna alimentatia in exclusivitate de natura proteica?
Persoana in cauza intreba daca i se poate intampla ceva rau daca mananca legume si fructe mai rar( deci nu are o dieta zilnica combinata)Eu am raspuns de pe pozitia unui biolog care sustine ca nu exista factori perturbatori singulari care sa declanseze o anume boala ci, un coctel de factori care conlucreaza la declansarea bolii !! Nici vegetarienii nici carnivorii nu sunt iertati de boala. Oamenii nu trebuie speriati( mai mult decat sunt )cu afirmatii de tipul : " e foarte rau "!! Din pacate avem prea putin medici care sunt capabili sa relationeze cu pacientul intr-o maniera pozitiva si prea putin empatici! Omul pleaca acum de la doctor mai bolnav decat a intrat !!
Va multumesc tuturor pt raspunsuri, nu era o intrebare generala ci ma interesa strict pt mine.Problema este urmatoarea: in timpul facultatii mi-am facut un obicei prost sa mananc mai multa mancare tip fast-food si prajeli si mai putine legume si fructe, ba chiar deloc.Toate acestea din cauza orarului foarte incarcat si stressului.Cert e ca de 2 ani incoace am inceput sa am probleme cu sistemul digestiv: balonare, flatulenta, crampe, uneori halena (desi ma ingrijesc f mult), scaune apoase cu mucus, uneori constipatie etc.Pana si pe piele (pe decolteu si spate) mi-au aparut ceva bubite permanente, mancarimea lor se intensifica in zilele cand se intensifica si simptomele digestive.Din cate am inteles acestea sunt simptomele unei colite si am vrut doar sa stiu daca si faptul ca nu prea mananc des fructe ar fi putut declansa aceasta "boala".
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6Alimentatie sanatoasa in timpul Sf. Post
- 3Pot sa ma ingras de la dieta aceasta?
- 5Am nevoie de sfatul dvs privind regimurile alimentare-foarte urgent
- 5Ce sa mananc in post?
- 6alimentatie sanatoasa (echilibrata) si greutatea
- 11Suplimente nutritive - care sunt bune si care nu?
- 4cuptorul cu microunde este daunator?
- 8vreau sa slabesc:(
- 3Cartofi prajiti sanatosi?
- 4Revolutie in bucatarie
- 8Cat de sanatos este oul?
- 0regim alimentar numai cu fructe si legume fierte
- 1Ce părere aveți despre legumele fierte?
Mai multe informații despre: Consumul de legume Alimentatia sanatoasa
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Ortorexia - obsesia pentru alimentaţia sănătoasă
- Legume si fructe in alimentatia copilului
- Sfaturi privind consumul de legume
- Reguli in farfurie - 12 sfaturi usoare pentru o alimentatie sanatoasa
- Painea prajita - pro sau contra?
- Atributele unui meniu sănătos
- Cele mai importante beneficii ale consumului de legume crucifere
- Cele mai bune alimente (superalimente)
- Cele mai sănătoase sosuri (dressing-uri) pentru salată
- Topul celor mai bune sfaturi alimentare
- Obiceiuri alimentare - efecte benefice ale unei diete sănătoase
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: