Program de noapte

16-01-2017
DakotaO
Nu este medic/terapeut
DakotaO
Buna ziua eu lucrez de noaptea si am doua zile libere pe saptamana si va intreb cand trebuie sa mananc si cum, avand in vedere ca am inceput sa reduc si carnea din alimentatie si sper sa reusesc sa o elimin de tot, momentan mananc foarte haotic 2-3mese pe zi, mereu cam acelasi lucru nu exista o diferenta intre cina micdejun si pranz.
1 comentarii
1
17-01-2017, ora 10:10
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua!

Din ceea ce imi spuneti aveti o alimentatie monotona, ceea ce ar putea predispune la aparitia unor deficiente nutritionale care pot fi sever accentuate daca exista si o restrictie involuntara sau nu a caloriilor ingerate.

Daca activitatea profesionala pe care o desfasurati este una sedentara este extrem de important sa nu consumati alimente foarte bogate in calorii. Alegeti alimente nutritive, bogate in proteine, cum sunt carnea, daca nu ati renuntat inca la ea, oul, lactatele, leguminoasele boabe sau pastai, nuciferele si acordati o atentie deosebita portiilor!! Acestea vor asigura instalarea precoce a satietatii si mentinerea senzatiei o perioada mai indelungata. Gustarile prevazute in turele de noapte ar trebui consumate la un interval de 3-4 ore.

Componenta gustarilor (meselor) trebuie adaptata alimentatiei de peste zi pentru a nu induce un exces de calorii. Mesele trebuie planificate in avans si necesita echilibrare in ceea ce priveste aportul global de nutrienti de peste zi si din noaptea respectiva. Astfel s-ar putea rezolva si problema monotoniei.

Atunci cand doriti sa renuntati la un aliment din varii motive, fie ele de sanatate sau personale, trebuie sa il inlocuiti cu un altul similar in ceea ce priveste nutrientii majori continuti.

În cazul in care doriti sa adoptati un stil de viata vegetarian (fara carne) va recomand sa consultati un specialist in nutritie (dietetician sau medic nutritionist) pentru a evalua starea de sanatate initiala, pentru a va indruma catre cele mai bune decizii alimentare, astfel incat sa acoperiti nevoile energetice si nutritive ale organismului si nu in ultimul rand, pentru a monitoriza statusul nutritional si preveni instalarea carentelor nutritionale.

Trebuie sa variati alimentatia si sa includeti in dieta zilnica alimente din toate grupele: legume, leguminoase, fructe, cerealiere, lactate, surse de proteine (enumerate mai sus), fiecare reprezentand o sursa primara pentru nutrientii cheie din alimentatia sanatoasa.

Multa sanatate va doresc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.