Program de noapte
Buna ziua eu lucrez de noaptea si am doua zile libere pe saptamana si va intreb cand trebuie sa mananc si cum, avand in vedere ca am inceput sa reduc si carnea din alimentatie si sper sa reusesc sa o elimin de tot, momentan mananc foarte haotic 2-3mese pe zi, mereu cam acelasi lucru nu exista o diferenta intre cina micdejun si pranz.
1 comentarii
Buna ziua!
Din ceea ce imi spuneti aveti o alimentatie monotona, ceea ce ar putea predispune la aparitia unor deficiente nutritionale care pot fi sever accentuate daca exista si o restrictie involuntara sau nu a caloriilor ingerate.
Daca activitatea profesionala pe care o desfasurati este una sedentara este extrem de important sa nu consumati alimente foarte bogate in calorii. Alegeti alimente nutritive, bogate in proteine, cum sunt carnea, daca nu ati renuntat inca la ea, oul, lactatele, leguminoasele boabe sau pastai, nuciferele si acordati o atentie deosebita portiilor!! Acestea vor asigura instalarea precoce a satietatii si mentinerea senzatiei o perioada mai indelungata. Gustarile prevazute in turele de noapte ar trebui consumate la un interval de 3-4 ore.
Componenta gustarilor (meselor) trebuie adaptata alimentatiei de peste zi pentru a nu induce un exces de calorii. Mesele trebuie planificate in avans si necesita echilibrare in ceea ce priveste aportul global de nutrienti de peste zi si din noaptea respectiva. Astfel s-ar putea rezolva si problema monotoniei.
Atunci cand doriti sa renuntati la un aliment din varii motive, fie ele de sanatate sau personale, trebuie sa il inlocuiti cu un altul similar in ceea ce priveste nutrientii majori continuti.
În cazul in care doriti sa adoptati un stil de viata vegetarian (fara carne) va recomand sa consultati un specialist in nutritie (dietetician sau medic nutritionist) pentru a evalua starea de sanatate initiala, pentru a va indruma catre cele mai bune decizii alimentare, astfel incat sa acoperiti nevoile energetice si nutritive ale organismului si nu in ultimul rand, pentru a monitoriza statusul nutritional si preveni instalarea carentelor nutritionale.
Trebuie sa variati alimentatia si sa includeti in dieta zilnica alimente din toate grupele: legume, leguminoase, fructe, cerealiere, lactate, surse de proteine (enumerate mai sus), fiecare reprezentand o sursa primara pentru nutrientii cheie din alimentatia sanatoasa.
Multa sanatate va doresc!
Din ceea ce imi spuneti aveti o alimentatie monotona, ceea ce ar putea predispune la aparitia unor deficiente nutritionale care pot fi sever accentuate daca exista si o restrictie involuntara sau nu a caloriilor ingerate.
Daca activitatea profesionala pe care o desfasurati este una sedentara este extrem de important sa nu consumati alimente foarte bogate in calorii. Alegeti alimente nutritive, bogate in proteine, cum sunt carnea, daca nu ati renuntat inca la ea, oul, lactatele, leguminoasele boabe sau pastai, nuciferele si acordati o atentie deosebita portiilor!! Acestea vor asigura instalarea precoce a satietatii si mentinerea senzatiei o perioada mai indelungata. Gustarile prevazute in turele de noapte ar trebui consumate la un interval de 3-4 ore.
Componenta gustarilor (meselor) trebuie adaptata alimentatiei de peste zi pentru a nu induce un exces de calorii. Mesele trebuie planificate in avans si necesita echilibrare in ceea ce priveste aportul global de nutrienti de peste zi si din noaptea respectiva. Astfel s-ar putea rezolva si problema monotoniei.
Atunci cand doriti sa renuntati la un aliment din varii motive, fie ele de sanatate sau personale, trebuie sa il inlocuiti cu un altul similar in ceea ce priveste nutrientii majori continuti.
În cazul in care doriti sa adoptati un stil de viata vegetarian (fara carne) va recomand sa consultati un specialist in nutritie (dietetician sau medic nutritionist) pentru a evalua starea de sanatate initiala, pentru a va indruma catre cele mai bune decizii alimentare, astfel incat sa acoperiti nevoile energetice si nutritive ale organismului si nu in ultimul rand, pentru a monitoriza statusul nutritional si preveni instalarea carentelor nutritionale.
Trebuie sa variati alimentatia si sa includeti in dieta zilnica alimente din toate grupele: legume, leguminoase, fructe, cerealiere, lactate, surse de proteine (enumerate mai sus), fiecare reprezentand o sursa primara pentru nutrientii cheie din alimentatia sanatoasa.
Multa sanatate va doresc!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6Alimentatie sanatoasa in timpul Sf. Post
- 21un regim alimentar sanatos!
- 10dieta sanatoasa
- 2alimentatia de Craciun... pofta mare de dulciuri
- 5Ce sa mananc in post?
- 5Diete pentru cei cu boli digestive
- 4cuptorul cu microunde este daunator?
- 4alimentatie de regim
- 4combinarea alimentelor
- 5Apa - cand e bine sa fie bauta?
- 0Principii de alimentatie sanatoasa general acceptate
- 2vreau sa imi schimb regimul alimentar
- 5Regimul alimentar pentru noi.. asupra sanatatii mentale
- 6Alimentatie sanatoasa
- 1Intrebari despre alergare jogging si alimentatie
- 2Cat trebuie sa mancam
Mai multe informații despre: Alimentatia sanatoasa
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Ortorexia - obsesia pentru alimentaţia sănătoasă
- Reguli in farfurie - 12 sfaturi usoare pentru o alimentatie sanatoasa
- Painea prajita - pro sau contra?
- Atributele unui meniu sănătos
- Cele mai bune alimente (superalimente)
- Cele mai sănătoase sosuri (dressing-uri) pentru salată
- Topul celor mai bune sfaturi alimentare
- Obiceiuri alimentare - efecte benefice ale unei diete sănătoase
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: