Hepatita in copilarie si alimentatia in prezent
Buna ziua,
Am avut hepatita cand eram copil iar acum de aproximativ 1 an de zile de cand am reinceput sa fac sport am decis sa imi fac o dieta cat mai sanatoasa. Astfel mananc 2 oua dimineata o data la 2-3 zile. Matusa mea insa imi tot repeta ca mananc prea multe oua si imi mentioneaza faptul ca am avut hepatita si ca este periculos.
Din cate am citit insa cantitatea de oua pe care o mananc nu este chiar asa mare si in plus corpul nostru are necesarul de a combate colesterolul din oua si alte efecte negative, insa sunt mai predispus din cauza faptului ca am avut hepatita?
Multumesc pentru raspuns!
Am avut hepatita cand eram copil iar acum de aproximativ 1 an de zile de cand am reinceput sa fac sport am decis sa imi fac o dieta cat mai sanatoasa. Astfel mananc 2 oua dimineata o data la 2-3 zile. Matusa mea insa imi tot repeta ca mananc prea multe oua si imi mentioneaza faptul ca am avut hepatita si ca este periculos.
Din cate am citit insa cantitatea de oua pe care o mananc nu este chiar asa mare si in plus corpul nostru are necesarul de a combate colesterolul din oua si alte efecte negative, insa sunt mai predispus din cauza faptului ca am avut hepatita?
Multumesc pentru raspuns!
4 comentarii
In copilarie probabil ca ai avut hepatita tip A..daca este asa, nu trebuie sa-ti faci griji caci aceasta s-a vindecat...deci 2 oua la 2-3 zile nu-ti va face rau..daca in ultimii ani nu ai facut analize, sa-ti faci anul acesta, inclusiv probele hepatice [ TGO, TGP ] si sa le dai matusii tale sa le duca la medicul ei de familie sa le arate..o va lamuri.
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns, va urez un paste fericit si numai bine!
Multumesc pentru raspuns, va urez un paste fericit si numai bine!
Buna ziua, se pare ca hepatiata a fost de tip B nu A. Se schimba in cazul acesta raspunsul pe care mi l-ati dat?
Mutumesc!
Mutumesc!
Buna ziua, am avut hepatita la varsta de 15 ani, iar acum am 20 si merg la sala de forte.
Pe lang asta am inceput sa iau niste proteine (Total Mass 4200) si niste vitamine(Multi vitamine si minerale), pentru a creste masa musculara, asi dori sa-mi spuneti daca ma afecteaza toate acestea.
VA MULTUMESC !!!
Pe lang asta am inceput sa iau niste proteine (Total Mass 4200) si niste vitamine(Multi vitamine si minerale), pentru a creste masa musculara, asi dori sa-mi spuneti daca ma afecteaza toate acestea.
VA MULTUMESC !!!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6Alimentatie sanatoasa in timpul Sf. Post
- 5Am nevoie de sfatul dvs privind regimurile alimentare-foarte urgent
- 10dieta sanatoasa
- 5Diete pentru cei cu boli digestive
- 3O hepatita mai rara?
- 8Numar calorii pe zi?
- 4posibil hepatita? sau atceva?
- 4cuptorul cu microunde este daunator?
- 7Fulgii de porumb si mamaliga in dieta?
- 3Interpretare analize. Cumva suspect de hepatita?
- 1Alimente recomandate pentru un somn linistit
- 2Hepatita, HIV
- 1Hepatita la copil nou nascut
- 4Analize hiv, hepatita
- 2Am hepatita? Va rog, lamuriti-ma!
- 0hepatita retroactiva sau reactiva toxica
- 1Program de noapte
Mai multe informații despre: Hepatita Alimentatia sanatoasa
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Infectia prin contact sexual cu virusul hepatitic B
- Hepatita A
- Hepatita B
- Hepatita C
- Hepatita alcoolica
- Hepatita autoimuna
- Hepatita D
- Steato-hepatita nonalcoolica
- Ortorexia - obsesia pentru alimentaţia sănătoasă
- Reguli in farfurie - 12 sfaturi usoare pentru o alimentatie sanatoasa
- Painea prajita - pro sau contra?
- Atributele unui meniu sănătos
- Cele mai bune alimente (superalimente)
- Cele mai sănătoase sosuri (dressing-uri) pentru salată
- Topul celor mai bune sfaturi alimentare
- Obiceiuri alimentare - efecte benefice ale unei diete sănătoase
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: