Cat de sanatos este oul?
Aceasta intrebare din titlu este informativa, pentru ca stiu cat de sanatos este ce contine, precum si cat de des sa il folosesc in alimentatia mea.
Vreau sa vad pareri ca sa imi fac o idee ce credeti si ce stiti despre ou?
Cate oua avem voie pe zi?
Dauneaza in vreun fel ficatului?Sau organismului?
Multumesc!
Vreau sa vad pareri ca sa imi fac o idee ce credeti si ce stiti despre ou?
Cate oua avem voie pe zi?
Dauneaza in vreun fel ficatului?Sau organismului?
Multumesc!
8 comentarii
salut, daca tii la sanatate, nu mai mult de2 pe saptamana si de preferat fierte.
Ma asteptam sa aud asta, este o informatie eronata comuna majoritatii, cum ca ouale fac rau sanatatii.As dorii sa stiu de la ce pleci cand afirmi "daca tii la sanatate, nu mai mult de2 pe saptamana", Exista studii pe tema aceasta, au oameni carora li sa facut rau din cauza consumului de oua, mai mult de 2 pe saptamana?
Ouale dauneaza ficatului mai ales daca sunt fierte tari si sunt consumate des ! Un om activ ar trebui sa se rezume la 4-5 galbenusuri /saptamana iar ceilalti la 2-3 /saptamana ! Avand in vedere faptul ca sunt bogate colesterol este bine sa se evite combinarea lui cu alte proteine, in special cu carnea, altfel analizele sar urgent din limite !
Asta e cel mai obiectiv studiu posibil ! ;)
Asta e cel mai obiectiv studiu posibil ! ;)
Nu stiu din ce an este studiul de care spui, sau cine a auzit de el, cert este ca am vorbit cu n nutritionisti de actualitate care se ocupa si de sportivi, si au spus ca galbenusul ajuta ficatul nicidecum sa il streseze.
Am spus daca aveti un studiu pe care sa il si confirmati nu asa din scris.
Tot ce spuneti este din auzite, eu am dovada in scris si o poate vedea oricine la cerere pentru ca aici nu pot face reclama.
1.Daca e adevarat ca ouale iti fac rau vreau sa faci dovada unui om bolnav din cauza ca a mancat oua,
2.Pe ce te bazezi cand spui ca ataca ficatul?Tot auzite?
Tot ce spuneti este din auzite, eu am dovada in scris si o poate vedea oricine la cerere pentru ca aici nu pot face reclama.
1.Daca e adevarat ca ouale iti fac rau vreau sa faci dovada unui om bolnav din cauza ca a mancat oua,
2.Pe ce te bazezi cand spui ca ataca ficatul?Tot auzite?
Cat de bune sunt ouale?
Printre beneficiile consumului de oua(in special galbenus crud) se numara: prevenirea degenerarii maculare si a cataractei, buna functionare a sistemului nervos, cresterea imunitatii(prin continutul natural de vitamina D), reducerea inflamatiilor si alergiilor, prevenirea cancerului de san la femei, cresterea sanatatii parului si unghiilor, imbunatatirea memoriei, buna functionare a ficatului(prin continutul de colina), prevenirea stress-ului oxidativ, detoxifierea metalelor grele(mercur). Toti acesti factori nutritivi se afla in galbenus.
Printre beneficiile consumului de oua(in special galbenus crud) se numara: prevenirea degenerarii maculare si a cataractei, buna functionare a sistemului nervos, cresterea imunitatii(prin continutul natural de vitamina D), reducerea inflamatiilor si alergiilor, prevenirea cancerului de san la femei, cresterea sanatatii parului si unghiilor, imbunatatirea memoriei, buna functionare a ficatului(prin continutul de colina), prevenirea stress-ului oxidativ, detoxifierea metalelor grele(mercur). Toti acesti factori nutritivi se afla in galbenus.
Documentati-va inainte de a vorbii si ce este mai important documentati-va din surse recente nu de acum 20 de ani.
Asa era si omenirea sigura ca Pamantul este plac ca peste un timp sa afle ca defapt este rotund asa si voi, incercati sa fiti deschisi la idei noi nu ramaneti in trecut.
Asa era si omenirea sigura ca Pamantul este plac ca peste un timp sa afle ca defapt este rotund asa si voi, incercati sa fiti deschisi la idei noi nu ramaneti in trecut.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Am nevoie de sfatul dvs privind regimurile alimentare-foarte urgent
- 5Ce sa mananc in post?
- 5Diete pentru cei cu boli digestive
- 11Suplimente nutritive - care sunt bune si care nu?
- 4cuptorul cu microunde este daunator?
- 8vreau sa slabesc:(
- 3Oua, lamaie, miere?
- 4combinarea alimentelor
- 4Revolutie in bucatarie
- 1consumul de cartofi...
- 5Apa - cand e bine sa fie bauta?
- 5Regimul alimentar pentru noi.. asupra sanatatii mentale
- 6Alimentatie sanatoasa
- 0Ce este bine sa mancam?
- 2Cat trebuie sa mancam
- 1Program de noapte
Mai multe informații despre: Ouale Alimentatia sanatoasa
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Ortorexia - obsesia pentru alimentaţia sănătoasă
- Ouăle cresc nivelul colesterolului din sânge?
- Reguli in farfurie - 12 sfaturi usoare pentru o alimentatie sanatoasa
- Painea prajita - pro sau contra?
- Atributele unui meniu sănătos
- Cele mai bune alimente (superalimente)
- Cele mai sănătoase sosuri (dressing-uri) pentru salată
- Topul celor mai bune sfaturi alimentare
- Obiceiuri alimentare - efecte benefice ale unei diete sănătoase
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: