dieta sanatoasa
am 18 ani, 1.58 inaltime si 57kg;va rog sa-mi propuneti o dieta sanatoasa prin care pot pierde rapid kilogramele in plus.meniul meu aproape zilnic consa in mancare gatita, lactate si legume(rosii, castraveti);sport nu pot face deoarece am colecistita(pietre la fiere) si un chist ovarian de la care obosesc foarte repede si incep sa apara dureri
10 comentarii
buna Ana! La inaltimea, greutatea si varsta ta esti in limta NORMOPONDERII. Deci nu ai trebuie sa slabesti. Eventual trebuie remodelare corporala, iar aceasta se face doar prin sport! Lititza biliara are numerose cauze de producere, printre care si curele de slabire repetate, dar in nici un caz nu este una dintre bolilele care sa contraindice sportul! Chistul ovarian trebuie tratat cu produse hormonale de catre ginecolog sau endocrinolg pentru a preveni cresterea sau rupere lui. Asadar, o alimentatie sanataoasa contine multe fructe si legume crude, paine integrala, carne de pui, vita sau peste, lactate si ca sursa de grasime sa fie uleiul de masline sau semintele (fistic, nuci, nuci, nu mai mult de un pumn pe zi). Si neaparat apuca-te sa faci sport!! de la efort s-ar putea sa simti durere la nivelul ficatului sau al splinei, dar aceasta este normala la o persoana neantrenata, deoarece organismul incearca sa se adapteze la necesarul crescut de oxigen din timpul efortului. Dar in timp acestea vor disparea. Asa ca nu mai gasi scuze pentru a evita sportul, pentru ca trebuie sa te gandesti la un STIL DE VIATZA sanatos, nu doar la alimentatie!
va multumesc pentru sfat, o sa incerc pe cat se poate sa tin cont de el!
E foarte important sa tii cont de cate calorii si cate proteine are nevoie organismul tau, zilnic!
Pentru mentinere ai nevoie de 1300-1400 kcal, iar pentru slabire 1200.
Dar foarte importante sunt proteinele! Ai nevoie de 75 g. proteine zilnic, deoarece proteinele dau satietate si hranesc muschiul, iar muschiul arde caloriile.
-
Pentru mentinere ai nevoie de 1300-1400 kcal, iar pentru slabire 1200.
Dar foarte importante sunt proteinele! Ai nevoie de 75 g. proteine zilnic, deoarece proteinele dau satietate si hranesc muschiul, iar muschiul arde caloriile.
-
Am 18 ani, 1, 88m, 81 kg... Vreau sa cresc in masa musculara...Fac bodybuilding, , si nu reusesc sa pun masa musculara. Mananc de 2 - 3 ori pe zi...nu vreau sa iau suplimente nutritive pt k imi afecteaza ficatul..deci ce sa fac? sa cresc cat se poate de rpd in masa musculara..:D
Sunt suplimente nutritive care nu iti ataca ficatul, ci ii sprijina functionarea si care dau rezultate bune si in acumularea de masa musculara. Iar in legatura cu - cit se poate de repede - ai concurs curind ? Grabeste-te incet. Iar Forever Lite este excelent ca supliment nutritiv pentru masa musculara. Verificat ai de altii in situatii similare.
Am concurs in luna martie a anului care vine, si vreau sa mai pun macar 12-15 kg, pana atunci..O sa incerc si suplimentu Forever Lite..sper sa aibe rezultate..multumesc
De gasit l'am gasit..dar era o cutie de 21 de porti la 27 de euro park..si ar trebui sa iau 2 porti pe zi..Mi se pare cam scump..o sa incerc altceva mai ieftin.
Ce pui de 20.80 euro pe cutie pentru minim 3 cutii de F.Lite ?
Si asa iti trebuie mai multe cutii !
Si ar trebui sa iei cam 3 portii zilnic. -
Pot sa-ti spunn si alte lucruri care te-ar putea interesa.
Si asa iti trebuie mai multe cutii !
Si ar trebui sa iei cam 3 portii zilnic. -
Pot sa-ti spunn si alte lucruri care te-ar putea interesa.
buna!revin pt a va informa ca m-am operat...mi-am scos colecistul si am reusit si sa slabesc.cum?cu regimul ce trebuia sa il tin din cauza operatiei ce consta in supa de pui...lactate degresate...piept de pui fript...paine prajita.. fructe si cat mai multe lichide.am slabit 7 kg in 2 luni si ma simt excelent!merita incercat, nu este regim de infometare
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Pot sa ma ingras de la dieta aceasta?
- 5Am nevoie de sfatul dvs privind regimurile alimentare-foarte urgent
- 7soia din comert este sanatoasa?
- 2alimentatia de Craciun... pofta mare de dulciuri
- 6alimentatie sanatoasa (echilibrata) si greutatea
- 5Diete pentru cei cu boli digestive
- 24Pietre sau mal la fiere
- 3Cartofi prajiti sanatosi?
- 12conteaza mesele la ora?
- 7piatra la fiere si bauturile carbogazoase
- 5Apa - cand e bine sa fie bauta?
- 2vreau sa imi schimb regimul alimentar
- 5Regimul alimentar pentru noi.. asupra sanatatii mentale
- 0Ce este bine sa mancam?
- 5Litiaza biliara, pietre la fiere
- 4Reactii adverse de la famotidina
Mai multe informații despre: Alimentatia sanatoasa pietrele la fiere
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Litiaza biliara (calculi biliari)
- Ortorexia - obsesia pentru alimentaţia sănătoasă
- Reguli in farfurie - 12 sfaturi usoare pentru o alimentatie sanatoasa
- Painea prajita - pro sau contra?
- Atributele unui meniu sănătos
- Cele mai bune alimente (superalimente)
- Cele mai sănătoase sosuri (dressing-uri) pentru salată
- Topul celor mai bune sfaturi alimentare
- Obiceiuri alimentare - efecte benefice ale unei diete sănătoase
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: