probleme de crestere :(

10-04-2014
delia.lavinia2
Nu este medic/terapeut
delia.lavinia2
buna.. am 16 ani inaltimea de 1.50 si 43 kg as vrea sa mai cresc dar... in septembrie 2011 mi sa descoperit ca am probleme cu tiroida ( tiroida auto-imuna) iau tratamentul zilnic dar mi sa spus ca nu o sa mai cresc mult, de 3 ani nu am vazut vreo schimbare. totusi tind sa cred ca voi mai creste, va rog ajutati-ma ! Nu exista nici o solutie pentru a ma mai inalta putin? :(
6 comentarii
0
11-04-2014, ora 01:24
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Sa faci sport in special baschet, volei, innot, .
0
11-04-2014, ora 01:40
delia.lavinia2
Nu este medic/terapeut
delia.lavinia2
Practic hambalul :)
0
11-04-2014, ora 01:48
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Astai bine dar trebuie sa incerci sa faci cat mai multe intinderi si astfel corpul va tinde sa creasca, cam ca atunci cand rusoaicele vor sa le creasca picioare lungi, stii cum fac? li se sectioneaza oasele si li se ataseaza intinzatoare adica se trage de oase cate putin si organismul umple locul gol si tot asa, numai ca prin sport se realizeaza asta mai normal, fara dureri si natural.
Vezi ca tiam raspuns si la cealalta problema a ta. Astept comentarii.
0
11-04-2014, ora 02:07
delia.lavinia2
Nu este medic/terapeut
delia.lavinia2
Multumesc inca odata
0
12-04-2014, ora 11:22
Dr. Burza Bianca
Pediatrie, Cluj-Napoca
Dr. Burza Bianca
Buna ziua!
In legatura cu dilema dumneavoastra, raspunsul este...teoretic da, mai puteti creste in inaltime.
Insa pentru a sti cu siguranta daca aceasta este talia finala, ar fi necesara efectuarea unei radiografii de pumn, care va aduce informatii importante despre nucleii de osificare si varsta osoasa. Pe baza acestei radiografii, un medic va poate spune daca pana in jurul varstei de 20-21 de ani se mai pot adauga cativa cm taliei dumneavosatra actuale sau nu.
0
12-04-2014, ora 11:31
delia.lavinia2
Nu este medic/terapeut
delia.lavinia2
multumsc pentru raspunsul dumneavoastra !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum poți stimula creșterea în înălțime (dieta, exerciții, sport)
  • Statura la copii - cum poți stimula creșterea în înălțime?
  • Aportul de proteine ​​contribuie la creșterea în înălțime la fete
  • Un studiu oferă o explicație asupra caracterului sezonier al creșterii și greutății copiilor
  • Legături genetice între creșterea în înălțime la pubertate și sănătatea pe termen lung la vârsta adultă
  •