probleme cu inaltimea?

24-11-2009
flaviuta
Nu este medic/terapeut
flaviuta
am un baiat de 5 ani si 8 luni are 1.18cm este bine varsta lui?
4 comentarii
0
25-11-2009, ora 17:56
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Este bine, stai linistita.Dupa 2 ani inaltimea se calculeaza dupa formula lui Geldrich si anume : 5x varsta [ in ani] + 80. pentru a sti si tu in viitor cum se face calculul.
0
25-11-2009, ora 19:22
flaviuta
Nu este medic/terapeut
flaviuta
va multumesc mai am o intrebare dar greutatea de 18 kilograme la varsta de 5 ani si 8 luni este buna?
0
25-11-2009, ora 19:25
flaviuta
Nu este medic/terapeut
flaviuta
ce parere aveti doamna doctor sai mai dau vigantol? nu prea are pofta de mancare in schimb este f activ iam facut analizele de sange iau iesit toate bune in afara de fier care ia iesit marit putin va multumesc
0
25-11-2009, ora 21:40
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Inaltimea este buna dar la greutate ar trebui sa aiba cam cu doua kg in plus, avand in vedere ca este baiat. Cere parerea MF care se ocupa de copil, dar parerea mea este sa nu-i mai dai vigantol ci vitamine si minerale in formula completa ; mai putine dulciuri cumparate si mai multe fructe, copturi de casa, mancare gatita de tine in casa, lapte, ou, carne, smantana, fara sucuri acidulate.Miscarea este benefica si ea dezvoltarii ; cred ca il dai la gradinita.Un examen al scaunului ai facut anul acesta la copil pentru a depista eventuale parazitoze? Sa fie invatat sa se spele pe manute de fiecare data cand are pofta sa manance ceva.Cu speranta ca nu te-am dadacit prea tare, nu mai continui, sperand ca-ti vor fi utile cateva sfaturi.Numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Aportul de proteine ​​contribuie la creșterea în înălțime la fete
  • Un studiu oferă o explicație asupra caracterului sezonier al creșterii și greutății copiilor
  • Legături genetice între creșterea în înălțime la pubertate și sănătatea pe termen lung la vârsta adultă
  •