Probleme de concentrare

13-10-2020
BST
Nu este medic/terapeut
BST
Buna seara,

Vin cu urmatoarea problema la dvs:dificultăţi de concentrare, tulburări de memorie, dezorganizare, procrastinare, oboseală, lipsă de productivitate, incapacitate de a vorbi coerent, îngrijorare nejustificată.Situatia aceasta nu este de moment, am o perioada poate de cativa ani(3-4, dar acum 1 si jumatate aproximativ mi-am dat seama ca exista o problema reala, le-am inteles si constientizat ) care apar si dispar.Nu am un istoric medical pentru ca nu am fost, insa cert este ca de-a lungul acestor ani am avut anxietate(si inca continua), depresie acum 2 ani, acum 1 an si simptome de la alte boli psihice(tulburari). Ipotezele mele asupra posibilelor cauze sunt:anxietatea(in speta fobie sociala si cea generalizata), variatii abrupte la nivelul neurotransmitatorilor, variatii ale hormonilor, alta problema neurologica.
->Varsta:20
M-am saturat de problemele astea sunt neproductiv, nu pot atinge obiective;imi pune creierul piedici.
Astept confirmarea sau infirmarea variantelor si alte recomandari.

Stima!
4 comentarii
1
13-10-2020, ora 08:06
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna ziua.
Nu ati incercat niciodata tratament pentru depresie si anxietate?
Exista pastile foarte bune care trateaza aceste afectiuni.
3
13-10-2020, ora 10:11
BST
Nu este medic/terapeut
BST
Nu, nu am incercat pentru ca nu am recomandare de la medic.Depresie nu am.In schimb apare anxietatea din cand in cand.Mai mult tind sa cred ca am probleme cu neurotransmitatorii.Ex:daca fac o activitate placuta sau orice altceva care creste dopamina imi revin pentru cateva minute
2
13-10-2020, ora 15:21
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Bună ziua,
Ar fi recomandat sa mergeți la o evaluare psihologica la un psiholog clinician cu experiență. Ca sa vedeți cam care este cauza - o tulburare, o structura de personalitate etc. și care ar fi soluțiile
1
16-10-2020, ora 04:07
Cristi1999
Nu este medic/terapeut
Cristi1999
Da, problema este la nivelul neurochimiei tale. Trebuie sa consulti un psihiatru pentru tulburarile astea de anxietate si concentrare. Imi poti scrie in privat. Suntem de varste asemanatoare
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Probleme de concentrare la școlar – cum le identificăm, ce este normal și când cerem ajutorul
  • Aglomerarea informațiilor stocate în creier, o potențială explicație pentru problemele de memorie și concentrare de la bătrânețe
  • Modul în care medicamentul Ritalin crește concentrarea (cercetare)
  •