Vedere neclara/ slăbită, concentrare și atenție slăbită, ureche înfundată rareori etc

13-02-2022
Dan98
Nu este medic/terapeut
Dan98
Bună.
Săptămâna trecută am fost la un consult ORL, și ca rezultat a fost Deviație sept nazal, Rinita hipertrofică și Catar ototubar bilateral. Am primit ceva tratament și un spray pentru doua săptămâni si urmează sa merg iar săptămâna viitoare la control.
De la 17 ani am lucrat in construcții, lucrând in praf mai mereu.
5 ani in urma cam, timp de 2-3 săptămâni am avut sângerări nazale spontane dese, fără dureri sau altceva.
Au dispărut, dar au început sa apăra stări de oboseala fizica și psihică, vedere încețoșată/ tulbure, concentrare si memorie slăbită, stres tot mai mult etc. Din urma simptomelor am început sa mă închid tot mai mult si treptat am intrat într-un fel de anxietate sociala care si in prezent e la fel, cu tot cu acele simptome, fiind prezente mereu, orice as face sau oricât as dormi.
Am fost la consult Oftalmologic, Neurologic, toate in regula.
Am făcut RMN cranio cerebral, totul ok.
Ecografie generală: splina foarte puțin mărită și cam atât.
Consult cardiologie: tensiunea marita tot timpul din cauza tratamentului cu steroizi după ce am fost diagnosticat cu purpura trombocitopenica imună cu un an in urma. Cam 2 luni in urma am terminat tratamentul, trombocitele s-au refăcut in mare parte și a trecut și problema la inimă.
Analize medicale.. sânge.. toate bune, nimic care ar putea induce aceste stări/ simptome.

Ar putea fi simptomele astea din cauza a ceea ce a ieșit in urma consultului ORL?
Orice sfat e bine primit.

Mulțumesc foarte mult!
5 comentarii
0
13-02-2022, ora 12:43
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Nu. Nu poate doar o problema orl sa dea acele stări.
Logic.. Calitatea sângelui care circula în corp. Care garantează o circulație cerebrala bună.. Depinde de regimul Alimentar. 3 mese mici Corecte pe zi. De hidratarea cu apa și ceaiuri și de starea Intestinelor di ficatului..
Scrie. Vârstă. Înălțimea. Câte kg ai??
Dacă ai 3 mese corecte pe zi. Te hidratezi
Daca ficatul. Intestinele sunt în tegula
0
13-02-2022, ora 13:25
Dan98
Nu este medic/terapeut
Dan98
24 de ani, 1.84 cm, 85kg.
Ficatul, intestinele, toate bune. Nimic altceva ce ar putea declanșa astfel de simptome. Am făcut zeci de analize și controale la fel și fel de medici.
Cu hidratare.. pana un an și ceva, doi an in urma foarte slab, cât am lucrat, am ajuns la puțin/ foarte puțin consum de lichide și mai ales apă încât când beam puțin mă amețea/ moleșeală puțin. Dar de un an de zile de când am început cu tratamentul pentru trombocitopenie n-am lucrat deloc. Am dat cea mai mare importantă alimentatiei și hidratării. 2/3l apa/zi minim, dar stările aceleași au rămas.
Nu cred ca am scris mai sus, dar și sforăitul e cam des.. chiar și fără prezența oboselii.
Deci din toate analizele făcute in ultimele 4 luni de când sunt in România am fost diagnosticat cu Helicobacter Pylori și s-a rezolvat, tensiune mare in general dar s-a rezolvat și asta, splina foarte puțin mărită.
De la consultul neurologic, cam din acea perioada am început sa am foarte rar un fel de blocaj emoțional, de la stres sau nu știu, in timp ce vorbeam cu cineva pur și simplu pierdeam firul, uitam ce vorbeam dar in câteva secunde mă adunam. Se pare ca a trecut și asta. In rest.. cam atât cred.
0
13-02-2022, ora 13:35
Dan98
Nu este medic/terapeut
Dan98
Cel mai mult asta mă stresează, asta îmi chinuie viața zi de zi și de la asta au venit toate celelalte stări, de la vederea neclară. Dacă as putea explica.. e aproape ca și atunci când te uiți atent la un obiect și in jur totul e neclar, un fel de ceata.. cam așa e mereu orice as face. Am făcut și un test de alergeni alimentări, dar nimic nici acolo.
Și la consultul oftalmologic nu s-a găsit chiar nimic.. la RMN cranio cerebral la fel..

Îmi aduc aminte ca încă prin școala gimnazială undeva prin clasa a 7/8-a de câteva ori am avut un fel de vertij, amețit timp de câteva minute dar amețit complet, eram aerian complet. După au reapărut undeva pe la 15 ani fiind la liceu. Tot de câteva ori, exact la fel. După au dispărut complet pana sa dau de altele de 5 ani in urma cam, despre care vorbim acum..
0
13-02-2022, ora 14:17
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Am mai scris pe forum..
Sforăit. Nas infundat.. Iritațiile prin gat au ca di cauza un reflux gastroesofagian în somn
Găsești pe forum ce Alimente nu mai ai voie sa consumi seara.
Poate e cazul de o endoscopie digestiva. Poate și hernie hiatala
În rest.. Oboseala fără cauza acum poate fi un sindrom Postcovid..
0
13-02-2022, ora 17:29
Dan98
Nu este medic/terapeut
Dan98
Deci celelalte stări gen vedere tulbure, atenție și concentrare slăbită, memorie slabă etc nu pot fi din cauza diagnosticului de la medicul ORL, fiind chiar și de câțiva ani in urmă.
(Deviație sept nazal, Rinita hipertrofică, Catar ototubar bilateral)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul