Puterea de concentrare

16-10-2016
bogdy23
Nu este medic/terapeut
bogdy23
Buna ziua.

Momentan fac 30 de minute de dual n back pe zi m-am cam blocat dar am gasit si alte exercitii cum ar fii numaratul cuvintelor de pe un paragraf (deocamdata).Intrebarea mea este daca am ganduri parazite sau schizofrenie imi pot inbunatatii concentratia?Momentan fac greseli la numaratul pana la 40
11 comentarii
0
16-10-2016, ora 21:39
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Nu stiu daca cineva de pe aici mai face dual n back. Si eu am pb cu concentrarea si memorarea de prin 2009. Dar nu reusesc sa memorez poezii de ex..
0
16-10-2016, ora 23:02
bogdy23
Nu este medic/terapeut
bogdy23
Dar ai incercat sa lupti sa te fortezi sa te concentrezi si sa memorezi ai facut exercitii?
0
17-10-2016, ora 05:14
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ bogdy

Nimeni de pe forum nu a incercat sa faca exercitiile pe care le faci tu. Eu rasfoiesc de 9 ani toate subiectele de pe Tulburari psihice. Schizofrenia nu inseamna dementa sa iti pierzi toata memoria. Functionezi dar mai la relanti.
Eu iti sugerezi sa te adaptezi la noul mod de functionare si sa incerci lecitina sau polenolectina.
Evita somniferele pe cat posibil. Astea sterg rau de tot memoria.
0
17-10-2016, ora 13:02
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
@clara_p si antipsihoticele nu sterg memeoria?.. citisem ca pt ca nu permit sa gandim chestii mai complexe creierul s-ar atrofia in acele zone.. de aici si pb de memorie si concentrare.

@bogdy23.. eu am incercat doar poezii sa memorez pt ca im iplace sa interpretez insa nu am prea reusit. La mai mult nici nu ma bag ca nu are rost.
0
18-10-2016, ora 14:22
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Si antipsihoticele, dar somniferele o rad...
0
21-10-2016, ora 15:03
bogdy23
Nu este medic/terapeut
bogdy23
Buna am renuntat la somnifere doar antipsihotic iau.Se poate cu exercitiu si citit vazut videouri tutoriale pe net si apoi scris rezumatul intr-un caiet sa ajungi la concentrarea unui om normal?
0
21-10-2016, ora 17:21
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Depinde de organism. Unii ating, unii nu.
0
21-10-2016, ora 21:21
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Nu se poate.
0
22-10-2016, ora 14:24
Utilizator_179524
Nu este medic/terapeut
Utilizator_179524
@bogdy23

Este posibil sa iti maresti puterea de concentrare, asa cred eu, prin exercitii zilnice, pentru ca si muschii ii poti dezvolta mergand la sala, adica ma refer la practica, ca sa spun mai pe scurt. Nu am inteles de ce ? Pentru a te angaja?
0
23-10-2016, ora 00:01
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Probabil vrea sa se angajeze la NASA.
0
23-10-2016, ora 21:50
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Lecitina, vezi daca te ajuta la ceva. Si mai e un produs cu ginko biloba. Depinde daca il suporti. La unii produce neliniste. Intreaba la farmacie sau plafar.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Probleme de concentrare la școlar – cum le identificăm, ce este normal și când cerem ajutorul
  • Aglomerarea informațiilor stocate în creier, o potențială explicație pentru problemele de memorie și concentrare de la bătrânețe
  • Modul în care medicamentul Ritalin crește concentrarea (cercetare)
  •