Dificultati in intelegerea cuvintelor
Buna ziua. Efectiv cand ma uit la ceva pe internet sau oa televizor, sau cand aud pe cineva vorbind nu pot sa inteleg ce spune, sau trebuie sa fiu foarte concentrat ca sa inteleg o parte din ceea ce spune. Eu cred ca am autism sau retard mintal... Voi ce credeti ca e? Din ce cauza sunt asa? Ma exprim si foarte greu, si in scris si in vorbit. Zi de zi ma lupt cu problemele astea, de multe ori simt ca nu mai pot. Ce imi recomandati sa fac sau sa iau ca sa ma pot concentra mai bine și ca sa înteleg mai bine ce este in jurul meu. Si inca ceva, cand vin, cu maşina de la tara la oras, mă ia o ameteala de parca se invarte totul in jurul meu, vad totul in ceata și ametesc. In momentele alea ma simt foarte rău... Ce ar putea fi? As vrea raspunsul si de la un medic psihiatru daca se poate. Mulțumesc frumos si numai bine
5 comentarii
Ai problemele astea dintotdeauna sau doar de la un moment dat? Și eu uneori dau impresia că nu înțeleg dar nu e deloc retard e doar anxietate. Creierul are impresia că e în "modul supraviețuire" și ignoră intenționat unele cuvinte. N-am nici o problemă în a înțelege nu doar limba română ci și alte limbi.
Nu stiu daca dintotdeauna, nu mi mai aduc aminte de cum eram inainte, parca mi s a sters memoria si nu mai tin minte nimic din trecut.
Lucrurile acestea tin de depresie. Nu e retard.
Poate nu cunosti limba romana bine, ca asa si eu cand era o limba straina, si daca stiam ceva, nu intelegeam prea bine ce zice ala.
Esti roman ? Nu de alta, dar la noi is n straini care au invatat romana dar nu prea bine. Ptr ca si astia beti tot inteleg bine ce zici, bine, nu sa fie beat sa cada pe jos.
Ptr ca daca aveai de mereu asa, poate asta e, dar daca nu iti aduci aminte cum erai inainte, aia e.
De ce nu te duci la un medic sa intrebi ? Ca aici rar raspund medici (ptr ca ei nu-s ca unii din noi care stau acasa si au timp de scris oricand), iar noi nu prea puteam sa iti dam exact solutia, dam doar pareri.
Nu stiu Clara daca tine de depresie, ca si eu am avut depresie de imi venea sa mor atunci, dar intelegeam f bine tot chiar daca aveam ameteala si altele.
Poate la el se manifesta altfel, nu stiu.
Esti roman ? Nu de alta, dar la noi is n straini care au invatat romana dar nu prea bine. Ptr ca si astia beti tot inteleg bine ce zici, bine, nu sa fie beat sa cada pe jos.
Ptr ca daca aveai de mereu asa, poate asta e, dar daca nu iti aduci aminte cum erai inainte, aia e.
De ce nu te duci la un medic sa intrebi ? Ca aici rar raspund medici (ptr ca ei nu-s ca unii din noi care stau acasa si au timp de scris oricand), iar noi nu prea puteam sa iti dam exact solutia, dam doar pareri.
Nu stiu Clara daca tine de depresie, ca si eu am avut depresie de imi venea sa mor atunci, dar intelegeam f bine tot chiar daca aveam ameteala si altele.
Poate la el se manifesta altfel, nu stiu.
La retard nu stii cat fac 1+1... Autismul e altceva.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 11nu am incredere in mine, ma simt (scuze...) o proasta - -n-am gasit alta rima- :-)
- 5hepatita cronica autoimuna, gammapatie monoclonala
- 5Dureri de cap si lipsa de concentrare
- 6Probleme de memorie, vorbire si coordonare
- 42presiune ceafa, ameteli, stari de lesin
- 6Cap de melc.. nu ma pot concentra, nu pot gandi
- 0ameteala, lipsa de concentrare, nervozitate excesiva,
- 2Cum sa imi rezolv problemele de concentrare si memorare?Ajutor, sunt disperat.
- 1Cebrium sau Acutil?
- 13Acutil sau Korill?
- 9Voi aveți probleme de concentrare/atenție?
- 5Tulburari de concentrare
- 4Probleme de concentrare
- 1Probleme concentrare si altele
- 8Ameteala, Vedere incetosata, Probleme concentrare si atentie, Depresie, Anxios
- 5Vedere neclara/ slăbită, concentrare și atenție slăbită, ureche înfundată rareori etc
- 1Probleme cu lipsa de concentrare și panică
- 1Ce pot sa fac pentru a-mi mari puterea de concentrare?
- 3Amețeli și presiune in cap
Mai multe informații despre: dificultatea de concentrare
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: