Dificultati in intelegerea cuvintelor

12-07-2022
florin0
Nu este medic/terapeut
florin0
Buna ziua. Efectiv cand ma uit la ceva pe internet sau oa televizor, sau cand aud pe cineva vorbind nu pot sa inteleg ce spune, sau trebuie sa fiu foarte concentrat ca sa inteleg o parte din ceea ce spune. Eu cred ca am autism sau retard mintal... Voi ce credeti ca e? Din ce cauza sunt asa? Ma exprim si foarte greu, si in scris si in vorbit. Zi de zi ma lupt cu problemele astea, de multe ori simt ca nu mai pot. Ce imi recomandati sa fac sau sa iau ca sa ma pot concentra mai bine și ca sa înteleg mai bine ce este in jurul meu. Si inca ceva, cand vin, cu maşina de la tara la oras, mă ia o ameteala de parca se invarte totul in jurul meu, vad totul in ceata și ametesc. In momentele alea ma simt foarte rău... Ce ar putea fi? As vrea raspunsul si de la un medic psihiatru daca se poate. Mulțumesc frumos si numai bine
5 comentarii
1
12-07-2022, ora 16:37
C.S.D.
Nu este medic/terapeut
C.S.D.
Ai problemele astea dintotdeauna sau doar de la un moment dat? Și eu uneori dau impresia că nu înțeleg dar nu e deloc retard e doar anxietate. Creierul are impresia că e în "modul supraviețuire" și ignoră intenționat unele cuvinte. N-am nici o problemă în a înțelege nu doar limba română ci și alte limbi.
1
12-07-2022, ora 19:08
florin0
Nu este medic/terapeut
florin0
Nu stiu daca dintotdeauna, nu mi mai aduc aminte de cum eram inainte, parca mi s a sters memoria si nu mai tin minte nimic din trecut.
1
12-07-2022, ora 21:37
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Lucrurile acestea tin de depresie. Nu e retard.
1
21-07-2022, ora 12:49
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Poate nu cunosti limba romana bine, ca asa si eu cand era o limba straina, si daca stiam ceva, nu intelegeam prea bine ce zice ala.
Esti roman ? Nu de alta, dar la noi is n straini care au invatat romana dar nu prea bine. Ptr ca si astia beti tot inteleg bine ce zici, bine, nu sa fie beat sa cada pe jos.
Ptr ca daca aveai de mereu asa, poate asta e, dar daca nu iti aduci aminte cum erai inainte, aia e.

De ce nu te duci la un medic sa intrebi ? Ca aici rar raspund medici (ptr ca ei nu-s ca unii din noi care stau acasa si au timp de scris oricand), iar noi nu prea puteam sa iti dam exact solutia, dam doar pareri.

Nu stiu Clara daca tine de depresie, ca si eu am avut depresie de imi venea sa mor atunci, dar intelegeam f bine tot chiar daca aveam ameteala si altele.
Poate la el se manifesta altfel, nu stiu.
1
23-07-2022, ora 15:54
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
La retard nu stii cat fac 1+1... Autismul e altceva.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Probleme de concentrare la școlar – cum le identificăm, ce este normal și când cerem ajutorul
  • Aglomerarea informațiilor stocate în creier, o potențială explicație pentru problemele de memorie și concentrare de la bătrânețe
  • Modul în care medicamentul Ritalin crește concentrarea (cercetare)
  •