Posibile urmări ale unei extracții

04-02-2019
lorii19
Nu este medic/terapeut
lorii19
Bună!
Acum o săptămână am fost la dentist. Mi-am făcut un film la toată gura, iar după ce doctorița s-a uitat pe film a decis să îmi scoată una dintre masele (penultima de sus) deoarece e foarte distrusă (Știam de chestia asta, deoarece în urmă cu o lună și ceva am avut puroi la ea, iar o altă doctorița mi-a dat niște pastile și m-a pus să-i fac un film. Umflatura de la puroi s-a retras ulterior, dar am decis să mă duc lunea trecută la un alt doctor, deoarece îmi era greu să mănânc cu aproape toți dintii) După ce a scos-o a observat că măseaua respectivă avea o pungă (sau ceva asemănător) de puroi legată de ea. Nu a zis nimic și m-a reprogramat astăzi pentru a-mi face ceva și la ceilalți dinți (exista carii la foarte multi dintre ei)
Doar că între timp am observat că a apărut și altceva. La început simțeam ceva în gât și tot încercam să înghit, dar degeaba. După care a început să mă doară capul jos pe aceeași parte. După vreo două zile a început să mă deranjeze ceva la un alt dinte din față, dar de jos. Și s-a umflat partea de sub bărbie de la gat și mereu simt că am ceva în gât care mă apasă când stau întinsă sau vorbesc.
Deoarece stau cam departe de dentista aceasta, am cautat lămuriri pe internet și am aflat câteva lucruri care nu sunt sigura ca sunt adevărate, dar care m-au îngrijorat: nu se scoate o măsea cu puroi, deoarece acesta o să se extindă mai repede; dacă simți dureri în partea respectivă când ai puroi sau probleme mai grave la dinți trebuie să mergi la medic; în cazul dinților din față, umflatura apare dedesubt.
Am fost astăzi din nou la dânsa. S-a uitat puțin și a spus că ea nu mai vede niciun strop de puroi în gură, iar legat de celelalte probleme, să încerc la medicul de familie (deși a spus ca cel mai probabil nu o să-și dea nici el seama ce am eu în gât) pentru că nu au treabă cu dinții. În legătură cu dintele din față a spus doar că e o iritație de la mâncare (deși eu am mâncat doar supă și piure de cartofi, fiindcă nu am prea putut mânca și altceva) și m-a dat cu ceva pe locul respectiv apoi m-a reprogramat peste 2 saptamani sa vada de ceilalti dinti.
Deoarece încă am fost nedumerita, i-am sugerat mamei sa mergem și la un alt doctor să vedem ce zice, dar ea a spus că nu e necesar fiindcă dânsa a tratat-o și pe prietena ei și a fost mulțumită.
Cu toate astea, eu încă am o mică temere și vreau să vă întreb dacă acestea chiar ar putea fi urmări ale extracției respective sau asta e doar în capul meu.
Mulțumesc.
2 comentarii
0
05-02-2019, ora 15:36
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Se scot masele cu Infecții doar ca este indicat ca inainte și după sa se ia antibiotic. Cam 7 zile in total. In mod normal in urma unei extracții cu infectie se chiureteaza foarte bine zona după extracție și se curată tot ce înseamnă infectie. Pentru liniștea dumneavoastră mergeți și la alt medic sa va vada sa nu aveți și o alta măsea cu probleme.
0
06-02-2019, ora 15:16
lorii19
Nu este medic/terapeut
lorii19
Doctorita respectiva mi-a spus sa iau niste pastile cateva zile abia dupa ce a scos-o... Apoi nu a zis nimic legat de "curatarea" zonei. Asta se face dupa ce se vindeca locul?
O sa merg maine. Multumesc pentru raspuns.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Modalități de conservare a crestei alveolare în urma extracției dentare
  •